עראיס דג

הפיתות האלו הן מהמנות היותר לוהטות במטבחי בחודשים האחרונים. בכל פעם שמתחשק לי להפתיע ולפנק אני פונה אליהן: פיתות פריכות ממולאות תערובת של קוביות דג מתובלות בכל טוב. בתוספת טחינה נוזלית מעל וסלט חריף ליד, מתקבל אחד הביסים השווים ביותר של קיץ 2020 שלי.

מדובר בעוד מנה מנצחת מבית אודי'לה יקירי, שהביא לנו את הלחמניות ממולאות בשר, שיפודי הסלמון, ועוד. רק שהפעם, באופן לא אחראי ביותר, לא טעמתי את גרסתו של אודי לפני קבלת המתכון, אלא רק שמעתי כמה היא מעלפת (הכי מילה של מיכקה אשתו ), ודרשתי שיעביר לי אותו ASAP. בואו נגיד שכבר הכותרת "עראיס דג" עשתה לי את זה. אודי שלח לי, ביקשתי כמה הבהרות וחידודים ולקחתי את זה משם.

התוצאה יצאה פגזית ביותר, בצירוף טחינה נוזלית מעל, התקבלה מנה כיפית, עם ביסים של אושר אמיתי. משום שכל אחד מתפנק על חצי פיתה סך הכל, אני אוהבת להגיש כמנה ראשונה או כחלק ממזנון.. לשיקולכם.

כפי שכתבתי, יצא לי להכין את המנה כבר מספר פעמים, כאשר גיוונתי עם שני סוגי דגים שאני מאד אוהבת. לראשונה הכנתי משני פילטים, בלי עור כמובן, גדולים ויפים של מוסר ים (כפי שהשתמשתי בפסטה חריימה), אותם חתכתי לקוביות ממש לפני ההוספה לקערת המרינדה. בהמשך גיוונתי גם עם שני לברקים מפולטים וללא עור (4 פילטים סך הכל) וגם יצא מצוין למרות שהלברק פחות שומני (משום שיש לנו את שמן הזית של הבצל המטוגן, עדיין יצאו ביסים מאד עסיסיים). אודי בכלל המליץ על 4 פילטים בינוניים של דג ברמונדי (האמת שאין לי ניסיון איתו בכלל). עם המוסר והלברק יצא מושלם ואני ממליצה עליהם מאד, אך אין לי ספק שכל דג לבן טרי וטוב ישתלב נפלא במנה.

קוביות הדג שלנו יקבלו טעם מדהים תודות למרינדה הנפלאה שיושרו בה לפני שימלאו את חצאי הפיתות. המרינדה המהממת שלנו מורכבת מהמון ירק קצוץ טרי, פלפל ירוק חריף, הרבה שום, קצת תבלינים ובצל מטוגן. מבינים כבר שמדובר במנה אליפות, נכון?

בשונה מהעראיס בשר המעולה שיש כאן בבלוג, כאן לא נעבור גם בטוסטר בדרך לתנור, אלא נלך ישירות לתנור, לאחר שנבריש את הפיתות שלנו בשמן זית, מה שיהפוך אותן לקריספיות מבחוץ ומלאות בדג רך ומתובל מבפנים. מכיוון שהדג קצוץ לקוביות, המנה שלנו תהיה מוכנה כבר לאחר 10 דקות אפייה. אל תשכחו להגיש לצד טחינה נוזלית וטובה (את ההמלצות שלי בעניין טחינה תמצאו בתחתית פוסט החומוס של השריף ובתחתית פוסט קוביות הדג בסגנון מעורב ירושלמי).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 פילטים בינוניים של דג לבן  (כמו לברק) או 2 פילטים גדולים של מוסר ים, ללא העור, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ

בצל סגול קטן קצוץ דק (או חצי בצל סגול בינוני)

8 שיני שום פרוסות

חופן עלי כוסברה קצוצים

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

1 כפית תבלין שווארמה

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

5 כפות שמן זית + שמן זית לשימון הפיתות

3-4 פיתות טריות חצויות

להגשה: טחינה נוזלית

הוראות הכנה:

מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים הבצל עד שמזהיב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את כל המרכיבים: קוביות הדג, הבצל המטוגן, הכוסברה הקצוצה, הפטרוזיליה הקצוצה, פרוסות השום, הפלפל החריף הקצוץ, תבלין השווארמה ו-2 כפות שמן זית. מתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי, מערבבים היטב ומניחים בצד ל-15 דקות (או שמכניסים למקרר ליותר זמן, עד כמה שעות בודדות).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הדג ומניחים אותן על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים את הפיתות בשמן זית משני הצדדים ואופים ל- 8-10 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד בתוספת טחינה נוזלית משובחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. אורנה הגב

    אכן מנה מושלמת. הכנתי בשישי ויצא מושלם! תודה

  2. יואב הגב

    יצא נהדר. אין על המתכונים שלך.

  3. ללי הגב

    אם מכניסים את המלית לתוך עלי פילו/סיגר, זמן האפיה משתנה?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן