עוגת תפוזים מנצחת

המתכון המבוקש של עוגת התפוזים המפורסמת של גיתית נמצא במרחק כמה שורות מכם. מי שיודע על מה אני מדברת כבר לבטח מתרגש.. מדובר בעוגת תפוזים "פשוטה" ששמה הולך לפניה, כזו שפשוט אי אפשר להפסיק ליישר וליישר. עוגה יבשה במובן הכי טוב של המילה – אוורירית וריחנית, שאין מתאימה ממנה לימי הסתיו והחורף.

ראו הוזהרתם: הריח שמתפזר בבית עם אפייתה של העוגה פשוט מטורף. זה היה לא הוגן מצידי אם לא הייתי אומרת לכם את זה מראש, הרי לקיטו, פלאו וחבריהם אין סיכוי מול העוגה הזו עם יציאתה מהתנור. קצת אבקת סוכר מעל, כוס קפה/תה ואתם יותר ממסודרים.. לפחות לכמה דקות הקרובות.

העוגה הכי הכי טעימה ביום אפייתה – אז פשוט אי אפשר לעמוד בפניה – ילדים ומבוגרים כאחד. אני מכירה את אותם אנשים שמיד מבחינים בהפרדת הביצים ורוצים לדפדף מתכון.. אני מבקשת מכם – ההשקעה הקטנה הזו בהחלט משתלמת.

אשתף אתכם כי הורדתי את הסוכר משתי כוסות לכוס וחצי. אני יודעת שעדיין מדובר בלא מעט סוכר יחסית לשאר המתכונים כאן בבלוג, אבל לפני שאתם מעקמים את הפרצוף ומוציאים את האצבע ל"נו נו נו" שימו לב שהמתכון הוא לעוגה גדולה – השתמשתי בתבנית בגודל 36*26 כך שישנו היגיון בשיגעון. כמובן שאתם מוזמנים לקצץ עוד בסוכר אם מעוניינים. בנוסף, העזתי להוסיף מטעמי גם כפית גרידת תפוז למתכון – תוספת קטנה שעושה נפלאות בעיניי. אם לא מתחשק לכם לאמצה אין שום בעיה – העוגה עדיין תצא לא פחות מנפלאה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 וחצי כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כפית גרידת תפוז

2 כוסות קמח תופח

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה גדולה חלמונים, שמן, מיץ תפוזים, גרידת תפוז וסוכר וניל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים את הקצף בעדינות לתוך הקערה הגדולה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-45 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים מעט אבקת סוכר מעל העוגה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. מיכל הגב

    היי מיכל, האם יש אפשרות להמיר את השמן בחמאה? ואם כן מה הכמות?
    תודה מראש 🙂
    מיכל

    • michal הגב

      הי, האמת שהעוגה כל כך מושלמת ככה שלא ניסיתי- אם בכל זאת רוצה לנסות אז פרגני בלפחות 250 גר׳ חמאה, אפילו 300 גר׳- זו עוגה גדולה מאד

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן