עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס

ממבט ראשון נדמה כי לפניכם נמצא מתכון של עוד עוגה בחושה, אך זו אינה  רק "עוד עוגה" מבחינתי.

אשים בצד שניה את העובדה שזו באמת עוגה נימוחה, רכה וטעימה מאד ואספר לכם שיש לי קשר סנטימנטלי עמוק עם העוגה הזו, היות ובעצם זאת "עוגת הבית" הראשונה שלי.

כשאורן ואני רק עברנו לגור יחד, מבלי להתכוון או להיות מודעת לתהליך, מהר מאד אימצתי כל מיני ניואנסים "שלנו". בדיעבד, כבר בגיל 20, התחלתי תהליך של "nesting" (הקמת תא משפחתי וקן משלך). העוגה הזו מסמלת את התהליך הזה עבורי. אני ממש זוכרת איך כשהיינו מארחים חברים או כשפשוט התחשק לי לפנק ולהתפנק בעוגה רכה וחמה, הייתי "מרביצה" 5 דקות עבודה במטבח (תודות לקיצ'ן אייד החתיך שאמי השאירה) וכמו קסם, ריח העוגה המוכר היה מתפשט בבית. כפי שאתם יכולים לתאר לעצמכם, חבריי "עפו" עליי, כאילו פיצחתי איזה קוד גנטי מורכב ביותר. הרי באותם ימים, בעיניים של חלק נכבד מהם, אפיית עוגה היה אקט מרשים ביותר, כך שלא תיארו לעצמם כמה זמן באמת הקדשתי למלאכה (כמובן שלא תיקנתי אותם).

מרכיביה של העוגה היו תושבי קבע אצלי בארון ובמקרר, כך שבהתראה קצרה מאד, גם בביקור הכי ספונטני, יכולתי to whip it up.

יש לי זיכרון אחד יקר מפז בקשר לעוגה הזאת. אחיו של בעלי, דן, נהרג ב"טיול אחרי הצבא" בבוליביה שנתיים אחרי שהתחלנו לצאת. לצערי הרב, לא זכיתי ממש להכיר אותו ודווקא בזמן הטיול הגדול שלו (שהתמשך ארבעה חודשים עד האסון הנוראי) התקרבנו דרך הצ'אטים במחשב ודמיינתי איך כשיחזור בטח ממש נהפוך לחברים. אך בכל זאת יש לי כמה זיכרונות ממנו מהתקופה הקצרה בה היה חלק מחיי. אחד מהם הוא סביב העוגה הזו. אני זוכרת שערב אחד, מעט זמן לפני שנסע לטיול, דן בא לבלות אצלנו "סתם", ללא סיבה מיוחדת. הוא היה איתי במטבח כשאפיתי לנו את העוגה וממש התרשם מהקלות שבעניין. לאחר מכן, ישבנו שלושתנו בסלון עם העוגה וכמה כוסות קפה ופשוט חיסלנו אותה (מי חשב על קלוריות באותם ימים?). היה כיף וזורם ואני זוכרת שאמרתי לעצמי שצריך לעשות עוד ערבים כאלה איתו. לצערי הרב, לא הספקנו.

אז אתם יודעים מה, עכשיו כשאני חושבת על זה, בואו נקרא לעוגה הזו "העוגה של דן", בסדר?

העוגה מבוססת על מתכון של תמי סירקיס – אקרמן (עם כמה שינויים שלי כתוצאה מהכנות רבות לאורך השנים) בספרה "עוגות בכיף".

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כוסות קמח תופח

  • הידעתם שבמקום קמח תופח אפשר להשתמש בשתי כוסות קמח לבן רגיל מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפייה?

100 גרם קוקוס טחון (שקית)

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (אני שמה בקערה במיקרו ל-30 שניות, אם לא מוציאה מספיק זמן מראש).

1 כוס סוכר

4 ביצים

  • זוכרים את הטיפ שנתתי לכם במתכון של החלות המושלמות בנוגע לביצים? בקצרה – הוציאו אותן ראשונות מהמקרר בהתארגנות להכנת העוגה, כך שיהיו בטמפרטורת החדר עד שתתעסקו איתן.. שווה את המחשבה.

1 גביע שמנת חמוצה (אני משתמשת ב-15% שומן, אך גם 9% ובהחלט גם ה-28% של "השמנת של פעם" יעשו את העבודה)

1 כוס חלב 3%

כ – 200 גרם שוקולד צ'יפס (בערך 2/3 שקית)

  • אם אתם chocoholics רציניים ואוהבים את העוגה שלכם מפוצצת בשוקולד, תרגישו חופשי להוסיף את כל תכולת השקית. בעיניי, הכמות הרשומה ממש מספיקה ונותנת תוצאה שוקולדית נפלאה.

אופציונאלי:

אבקת סוכר להגשה

תבנית קוגלהוף/סילקון/שתי תבניות אינגליש קייק/מאפינס.

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

בקערה, מערבבים את הקמח והקוקוס לתערובת אחידה (אם אתם לא משתמשים בקמח תופח אז ערבבו קמח + אבקת אפייה + קוקוס).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מארגנים את כל שאר המצרכים לצד המיקסר (למעט אבקת הסוכר).

מקציפים, במהירות גבוהה, את החמאה הרכה כשתי דקות עד קבלת קרם חלק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר לחמאה, תוך כדי הערבול.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת. כך שרק לאחר שהביצה נבלעת בתערובת, מצרפים את הבאה בתור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים את מהירות ההקצפה שוב ומוסיפים חצי מתערובת הקמח והקוקוס, חצי מגביע השמנת החמוצה וחצי מכוס החלב, עד שמתאחדים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חוזרים על פעולה זו שוב עם ה-"חצי" השני.

מתקבלת תערובת בהירה, סמיכה וחלקה.

מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים ידנית עם כף עץ או לקקן את השוקולד צ'יפס פנימה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בחמאה ואופים כ-40 דקות עד שמשחימה, קפיצית למגע וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים (העוגה נבקעת מלמעלה וזה בסדר גמור).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
  • אני אוהבת לאפות את העוגה הזו בתבנית קוגלהוף מסיליקון (ואז מעבירה בקלות לצלחת הגשה – על רגל כמובן, בשביל הבלינג ) או קוגלהוף רגילה "של פעם".
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופציונלי: פזרו מעל אבקת סוכר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שימו מים (או בימינו, לחצו על כפתור המים החמים )

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

נ.ב – מעדכנת שביקרתי כאן ב-23/9/21 ושדרגתי את התמונות.

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. אפרת הגב

    הי מיכל, גונן הכין לראשונה את העוגה והיא יצאה מעולה! כל מי שטעם התלהב ואהב!! … עכשיו הוא מחכה למתכון של עוגת הפרג המצוינת שלך.. 😉 אפרת

  2. סיסי הגב

    אפשר קמח תופח של פסח?

  3. שניר הגב

    אפשר להמיר את החמאה בשמן?
    ואם כן אז כמה?

    • מיכל הגב

      הי שניר, לא ניסיתי אבל בהחלט אפשר- בעיקרון כשממירים לשמן אז מכניסים 80% מכמות החמאה

  4. הדסה ארד הגב

    היי
    שאלה כללית האם ניתן , בעוגות בחושות, להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיח/תופח ?
    אם כן צריך להוסיף עוד מרכיב?
    תודה
    הדסה

    • מיכל הגב

      הי הדסה, האמת שאני לא ניסיתי אז לא כל כך יודעת לומר – הייתי מנסה להמיר חצי מהכמות בקמח כוסמין

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן