עוגת סיינה – עוגת פירות יבשים

את המתכון לעוגת הפירות היבשים והאגוזים הנפלאה הזו העבירה לי עדידס שלי. מדובר במתכון שלימדה אותה להכין לפני שנים רבות חמתה לשעבר נילי, איתה היא עדיין בקשר מרגש וקרוב עד היום. אם הייתם מכירים את עדידס המיוחדת, זה היה נראה לכם הגיוני ואפילו מתבקש.

עדידס מספרת כי עוגת הסיינה של נילי היא ממש שם דבר. מדובר בעוגה מאד יפה, שהופכת במהרה לעוגיות, כיוון שלאחר שמעט מצטננת, פורסים אותה לפרוסות (על כן התלבטתי אם מראש לקרוא למתכון עוגיות סיינה). שימו לב, על אף הדימיון הרב, זהו לא ביסקוטי, משום שעוגת הסיינה היא רכה ולא פריכה וגם הרכב התוספות שלה אינו ההרכב המתבקש בביסקוטי (למרות שזה משתנה ממתכון אחד לשני).

לאחר שעדידס העבירה לי את המתכון, מתוך סקרנות, קראתי קצת על עוגת סיינה ומקורה. גיליתי שישנה עוגה איטלקית בשם "פנפורטה די סיינה", שהמתכון של נילי שאני מביאה לכם היום הוא בעצם גרסה מינימלסטית ועדינה שלה, בעיקר משום שהיא לא מכילה תוספת של שלל תבלינים. עוגת הסיינה שכבר אציג היא עוגת פירות יבשים דחוסה ונמוכה, עם תוספת של סוכר בלבד (וגם לא הרבה), ללא תבלינים, ללא תוספת דבש, שוקולד או קקאו.. אותם נהוג להוסיף בגרסאות שונות. מתבקש לומר כי לפעמים less is more, אך אם תטעמו פרוסה מעוגה זו, תבינו שאין שום דבר less בה .

אציג בפניכם את המתכון של נילי כמו שהוא, כפי שהועבר אליי. זו הגרסה הקלאסית, אך כמובן שיש המון מקום לגיוון, כדוגמת שימוש באגוז אחר במקום אגוזי לוז, המרת הצימוקים או חלקם בחמוציות ללא תוספת סוכר או המרת המשמשים המיובשים בפירות מיובשים שונים, כדוגמת שזיף או מנגו. כרגיל, לכו על מה שטעים וזמין לכם. אפשר ממש לגוון כל פעם מחדש במתכון הזה, כך שבכל הכנה תתקבל עוגת סיינה שונה.

שימו לב שזהו מתכון קל עד קל מאד (פרווה וללא שמן). למעט עניין קליית אגוזי הלוז (שנעשה בתנור, אך אין בעיה להמיר במחבת על הכיריים, אם מעדיפים), הדבר היחיד שעושים כאן הוא ערבוב על המצרכים בקערה והופ לתנור.. כמו שאנחנו אוהבים .

מתקבלת עוגה שנפרסת לעוגיות טעימות, עשירות ויפיפיות, שמתאימות בול לט"ו בשבט (עמכם הסליחה שמגיעות באיחור קל השנה.. אך שמרו וגזרו לט"ו בשבט הבא וזה שאחריו.. ). העוגיות נשמרות בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

5 כפות סוכר

2 ביצים

7 כפות קמח

200 גר' צימוקים בהירים

200 גר' אגוזי לוז

200 גר' משמשים מיובשים קצוצים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

שופכים את אגוזי הלוז לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה וקולים עד שמשחימים מעט ומדיפים ריח אגוזי נפלא (היזהרו שלא יישרפו).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים את התנור לחום של 175 מעלות.

מעבירים את אגוזי הלוז הקלויים למגבת מטבח ומעט מגלגלים במגבת, כך שהקליפה מעט תתקלף מהם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את הביצים והסוכר ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מוסיפים את הצימוקים, המשמשים המיובשים והאגוזים הקלויים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת נייר אפייה ואופים למשך כ-45 דקות עד שאם מציצים בצידי נייר האפייה, ניתן להבחין שהעוגיות אפויות גם מלמטה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים מעט ופורסים לפרוסות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

העוגיות נשמרות בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. איילה הגב

    שלום,
    אפשר במקום קמח חיטה ,קמח שקדים או קמח שיבולת שועל ?

    • מיכל הגב

      היי איילה, לא ניסיתי אבל מאמינה שיעבוד משום שמדובר בכמות קטנה ותפקידו של הקמח פה ממש לשמש רק כדבק בין שאר המרכיבים. אשמח אם תספרי איך יצא.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן