את המתכון לעוגת הפירות היבשים והאגוזים הנפלאה הזו העבירה לי עדידס שלי. מדובר במתכון שלימדה אותה להכין לפני שנים רבות חמתה לשעבר נילי, איתה היא עדיין בקשר מרגש וקרוב עד היום. אם הייתם מכירים את עדידס המיוחדת, זה היה נראה לכם הגיוני ואפילו מתבקש.
עדידס מספרת כי עוגת הסיינה של נילי היא ממש שם דבר. מדובר בעוגה מאד יפה, שהופכת במהרה לעוגיות, כיוון שלאחר שמעט מצטננת, פורסים אותה לפרוסות (על כן התלבטתי אם מראש לקרוא למתכון עוגיות סיינה). שימו לב, על אף הדימיון הרב, זהו לא ביסקוטי, משום שעוגת הסיינה היא רכה ולא פריכה וגם הרכב התוספות שלה אינו ההרכב המתבקש בביסקוטי (למרות שזה משתנה ממתכון אחד לשני).
לאחר שעדידס העבירה לי את המתכון, מתוך סקרנות, קראתי קצת על עוגת סיינה ומקורה. גיליתי שישנה עוגה איטלקית בשם "פנפורטה די סיינה", שהמתכון של נילי שאני מביאה לכם היום הוא בעצם גרסה מינימלסטית ועדינה שלה, בעיקר משום שהיא לא מכילה תוספת של שלל תבלינים. עוגת הסיינה שכבר אציג היא עוגת פירות יבשים דחוסה ונמוכה, עם תוספת של סוכר בלבד (וגם לא הרבה), ללא תבלינים, ללא תוספת דבש, שוקולד או קקאו.. אותם נהוג להוסיף בגרסאות שונות. מתבקש לומר כי לפעמים less is more, אך אם תטעמו פרוסה מעוגה זו, תבינו שאין שום דבר less בה .
אציג בפניכם את המתכון של נילי כמו שהוא, כפי שהועבר אליי. זו הגרסה הקלאסית, אך כמובן שיש המון מקום לגיוון, כדוגמת שימוש באגוז אחר במקום אגוזי לוז, המרת הצימוקים או חלקם בחמוציות ללא תוספת סוכר או המרת המשמשים המיובשים בפירות מיובשים שונים, כדוגמת שזיף או מנגו. כרגיל, לכו על מה שטעים וזמין לכם. אפשר ממש לגוון כל פעם מחדש במתכון הזה, כך שבכל הכנה תתקבל עוגת סיינה שונה.
שימו לב שזהו מתכון קל עד קל מאד (פרווה וללא שמן). למעט עניין קליית אגוזי הלוז (שנעשה בתנור, אך אין בעיה להמיר במחבת על הכיריים, אם מעדיפים), הדבר היחיד שעושים כאן הוא ערבוב על המצרכים בקערה והופ לתנור.. כמו שאנחנו אוהבים .
מתקבלת עוגה שנפרסת לעוגיות טעימות, עשירות ויפיפיות, שמתאימות בול לט"ו בשבט (עמכם הסליחה שמגיעות באיחור קל השנה.. אך שמרו וגזרו לט"ו בשבט הבא וזה שאחריו.. ). העוגיות נשמרות בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
מצרכים:
5 כפות סוכר
2 ביצים
7 כפות קמח
200 גר' צימוקים בהירים
200 גר' אגוזי לוז
200 גר' משמשים מיובשים קצוצים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
שופכים את אגוזי הלוז לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה וקולים עד שמשחימים מעט ומדיפים ריח אגוזי נפלא (היזהרו שלא יישרפו).
מנמיכים את התנור לחום של 175 מעלות.
מעבירים את אגוזי הלוז הקלויים למגבת מטבח ומעט מגלגלים במגבת, כך שהקליפה מעט תתקלף מהם.
מכניסים לקערה את הביצים והסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
כעת מוסיפים את הצימוקים, המשמשים המיובשים והאגוזים הקלויים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת נייר אפייה ואופים למשך כ-45 דקות עד שאם מציצים בצידי נייר האפייה, ניתן להבחין שהעוגיות אפויות גם מלמטה.
מצננים מעט ופורסים לפרוסות.
העוגיות נשמרות בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
שלום,
אפשר במקום קמח חיטה ,קמח שקדים או קמח שיבולת שועל ?
היי איילה, לא ניסיתי אבל מאמינה שיעבוד משום שמדובר בכמות קטנה ותפקידו של הקמח פה ממש לשמש רק כדבק בין שאר המרכיבים. אשמח אם תספרי איך יצא.