עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן

בהמשך למתכון של הבלונדיז חמאת שקדים ושוקולד ללא גלוטן, בו שיתפתי אתכם בעובדה שבחודשים האחרונים אני מתנסה יותר ויותר עם מתכונים כיפיים לאלולו שלי ללא קמח לבן וסוכר לבן, מגיע אלינו המתכון הבא: עוגיות שוקולד צ'יפס (האהבה הגדולה שלה.. במיוחד העוגיות האלה) רק בגרסה ללא גלוטן (וגם משמעותית פחות סוכר או בכלל לא).

אם כן, בעוגיות הללו נמיר את הקמח בקמח שקדים, מה שכבר עשינו בלא מעט מתכוני עוגיות בעבר – כמו בעוגיות השקדים, טחינה ומייפל עם הפקאן, בעוגיות השקדים האיטלקיות ובעוגיות דבש, טחינה ושומשום, בין היתר.

את השילוב הקבוע של הסוכר החום הכהה והסוכר הלבן נמיר במעט סירופ מייפל טבעי עם אפשרות לעוד מעט סוכר קוקוס/מונק פרוט או אחר. ועדיין למרות כל ההמרות הללו – מתקבלות עוגיות מאד מוצלחות. יחד עם זאת אני חייבת להדגיש –  אי אפשר להשוות אותן לדבר האמיתי (ואם זה מה שאתם מחפשים – look no further – כי כאן יש את העוגיות קופיקאט שלlevain  וכאן יש את העוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאה חומה של מיקה, שהן לא פחות מטורפות).

אם נצפה לדבר האמיתי נתאכזב! אבללל אם תבואו עם ראש פתוח ונפש חפצה, תגלו עוגיות פשוט מעולות, שבמבחן התוצאה התבררו כפתרון מצוין בכל פעם שהתחשק למתבגרת שלי ביס מתוק מפנק. אם כן, העוגיות בהחלט נכנסו במהרה לסבב הפינוקים הקבועים שיש לה בבית (כמו חטיפי פצפוצי אורז והבלונדיז, בין היתר).

מה שכן, שימו לב שמתקבלים מעין כדורי שוקולד ציפס ולא ממש עוגיות שטוחות – אנחנו דווקא ממש אהבנו את זה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר

1 ביצה לארג'

1/3 כוס שמן קוקוס (במצב נוזלי, חממו מעט אם מוצק) או חמאה רכה מאד/מומסת

1 כפית תמצית וניל

3 כפות סירופ מייפל

2 כוסות קמח שקדים (שקדים טחונים)

1 כפית סודה לשתיה

קמצוץ מלח

100 גר' שוקולד מריר קצוץ (השתדלו שיהיה לפחות 70% מוצקי קקאו)

אופציונאלי:

1/4 כוס סוכר חום/קוקוס/מונק פרוט/סוכר אהוב אחר

מלח ים (מומלץ מאלדון)

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את הביצה, 1/3 כוס שמן הקוקוס או החמאה, כפית תמצית הוניל ו-3 כפות סירופ המייפל (אם משתמשים ב-1/4 כוס סוכר כלשהו עושים זאת כעת) וטורפים עם מטרפה.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מוסיפים את 2 כוסות קמח השקדים, כפית הסודה לשתייה וקמצוץ המלח ומקפלים לתוך התערובת בעזרת לקקן.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

כעת מקפלים פנימה גם את השוקולד הקצוץ.

צילום: דוד בכר

מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות 30 דקות (אפשר גם יותר).

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומניחים אותם במרווחים אחד מהשני על גבי נייר האפייה. מתקבלים בין 10-15 כדורים.

צילום: דוד בכר

מי שרוצה, מוזמן לפזר מעט מלח מאלדון על הכדורים.

צילום: דוד בכר

אופים למשך 10-12 דקות עד שמעט זהובות.

צילום: דוד בכר

מוציאים ומצננים לפחות 15 דקות לפני שאוכלים.

צילום: דוד בכר

העוגיות נשמרות לפחות 5 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרוסת פרפה

פרפה חלבה

באחת הגיחות האחרונות לסופר השכונתי, סחבתי איתי את יונתוש שלי,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן