עוגיות מגולגלות נפלאות

רפרוף קל באגף המתוק של הבלוג יגלה לכם כי ישנם כאן כבר כמה מתכונים השייכים לז'אנר העוגיות אותן אני מביאה לכם היום: בצק פריך, ממרח ואולי אגוזים, אם מתחשק, כדוגמת רולדת הריבה של רבקה או פאי הריבה והפקאנים. מבחינתי אין דבר כזה "יותר מדי" מתכונים מעולים וקלים של עוגיות ואני לא רואה שום סיבה שלעוגיות מגולגלות לא יגיע אגף מגוון משלהן .

את העוגיות הפשוטות והמצוינות האלה אני ממלאת במילויים שונים: ילדיי הכי הכי אוהבים שאני פשוט מעמיסה אותן בערימות של נוטלה. אני מעדיפה אותן דווקא עם שילוב של ממרח תמרים ואגוזי מלך שבורים גס (מעמול סטייל). כמובן שקשת האפשרויות למילוי הרולדות רחבה ולכו על איזה ממרח שאתם אוהבים, בתוספת שוקולד צ'יפס ו/או שבבי אגוזים.

מכדור הבצק יתקבלו שלוש רולדות מתוקות, כך שאם מתחשק לכם, תוכלו למלא כל אחת במילוי אחר. הפעם מילאתי שתי רולדות בנוטלה (בכל זאת אני דעת מיעוט כאן בבית..) ורולדה אחת עם תמרים ואגוזי מלך. מה שכן, איזה ממרח שלא תבחרו, הקפידו להיות מאד נדיבים עם הממרח הנבחר – מבאס לקבל שכבה דקה מדי של ממרח בכל ביס.

למי שאין מעבד מזון או לחילופין לא רוצה ללכלך אותו (כן, כן מכירה כמה כאלה ), אין שום בעיה ללוש את הבצק בקערה עם הידיים במקום. שימו לב כי לאחר שיצרתם את הבצק ועטפתם אותו בניילון נצמד, עליו לנוח במקרר לפחות חצי שעה, על מנת שיהיה נוח יותר לעבודה. אם ממש אין לכם סבלנות, המתכון יעבוד גם בלי הקירור, אבל אני ממליצה לא לוותר עליו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 וחצי כוסות קמח תופח

200 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

1 שקית סוכר וניל

כפית גרידת לימון

ממרח אהוב: נוטלה, שוקולד השחר, ממרח תמרים, ריבה, לוטוס וכו'..

אופציונאלי: אגוזים שבורים גס

אבקת סוכר לבזיקה מעל

הוראות הכנה:

מכניסים את הקמח, החמאה, השמנת החמוצה, סוכר הוניל וגרידת הלימון לקערת מעבד המזון ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק, מעבדים אותו לגוש אחד, עוטפים ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-3 חתיכות שוות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרדדים כל בצק לעלה דק בעובי של כ-5 מ"מ ומורחים את הממרח הנבחר בנדיבות רבה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין מפזר גם שכבה של אגוזים שבורים גס מעל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגלגלים את הבצק לרולדות ומעבירים לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסמנים חריצים לא עמוקים מדי על הרולדות עם הסכין ומכניסים לתנור לכ-20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומעט משחימות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים, מצננים, חותכים לפי החריצים ובוזקים בנדיבות באבקת סוכר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד או מאפסנים בכלי סגור למשך כמה ימים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. רחלה הגב

    הי מותק שלי, אלופת עולם,
    אכן עושה עוגיות אלו המון המון. המלצה לך לניסוי, החלפתי את גביה השמנת החמוצה בגביע שמנת מתוקה. וואו על הנימוחות. תנסי.

  2. ניצן הגב

    היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

  3. אביגיל הגב

    מתכון נהדר שמכינה שוב ושוב.
    מיכל, המתכונים שלך מעולים – ברורים, צילומים נהדרים, פשוטים, בלי חומרי גלם שזמינים רק למי שגר ליד שוק לווינסקי, מדובגים (כו, חסרי באגים), ועובדים כמו שעון. תודה על היצירתיות, ההקפדה והשיתוף!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן