את המתכון לעוגיות הללו ממש העליתי מהאוב.
כאשר ביקשתי אותו משלומצי בניסיון האחרון שלנו להיפגש, היא הייתה בהלם שבכלל זכרתי אותן. בכל זאת עברו 8 שנים מאז שהגישה לנו אותן לצד קפה בדירת הרווקים שלהם בנורדאו.
כן, כן, זהו באג ידוע אצלי, עניתי. אם אכלתי משהו טעים – הוא קוטלג, תויק ובהמתנה להישלף.
אם כן, הרגע הזה הגיע.
הזיכרון של העוגייה הנמסה בפה מאז, כשהיינו זוג צעיר עם תינוקת קטנה בדירתם התל אביבית, לא איכזב ועמד במבחן הזמן והטעם. העוגייה אכן טעימה בטירוף ועצם העובדה שממש קלה להכנה רק מוסיפה לדירוגה.
יצוין כי העוגיה הזו מתאימה גם למי שלא חובב טחינה במצבה הסטנדרטי. מתקבלת עוגייה מלוחה-מתוקה, שממש מבקשת לצלול בכוס קפה (גם תה זה בסדר 😀).
"הכל בקערה והופ לתנור" זה כאן חברים (כמו בעוגת השוקולד עם המיונז ועוגת הקוקוס תפוז ושקדים למשל), רק שהפעם עליכם להכין את צנצנת העוגיות של סבתא.
מצרכים:
1 כוס טחינה
1 כוס סוכר
200 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
- מי שמעוניין בעוגיית פרווה מוזמן להמיר את החמאה ב-"מחמאה".
1 כפית תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים היטב בקערה את הטחינה, הסוכר, החמאה ותמצית הוניל.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לאיחוד.
מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה (או שאופים באחת, בשתי נאגלות) ומניחים כדורים קטנים של הבלילה עליהן.
משטחים את הכדורים בעזרת מזלג ואופים למשך כ-15 דקות עד שמעט מזהיבות.
מצננים ומגישים.
- העוגיות לא ייראו מוכנות לחלוטין כשתוציאו אותן, אל דאגה הן יתקשו על השיש כשיתקררו.
- העוגיות נשמרות בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
12 תגובות
הי מיכל.
הכנתי את עוגיות הטחינה .יצאו נפלא .נימוחות וטעימות. מאד קל להכין את הבצק ו ונעים ליצור כדורים.אני אפיתי 20 דקות.(אחרי 15 דקות העוגיות נשארו לבנות,)יישר כוח.שבת שלום.
שמואלה אמא של יעל
היי שמואלה, איזה כיף לראות אותך פה! שמחה מאד שאהבת! שבת שלום
נכון שהכוונה היא לטחינה גולמית?
נכון מאד 🙂
הי מיכל יקרה
הכוונה לקמח רגיל או קמח תופח?
היי אילנה, הכוונה לקמח רגיל ושימי לב שישנה תוספת של אבקת אפיה.
רוב תודות!!
אכין אותן לבן הטבעוני שלי שהגיע לביקור מקנדה….❤
נפלא! מקווה שיאהב 🙂
הי מיכל יקרה
הכנתי את העוגיות והן יצאו טעימות אש! אבל, הן השטתחו והתפרסו וכמעט התחברו אחת לשניה.
מה לא עשיתי בסדר?
הי אילנה, אין לי מושג.. אולי היו ממש צמודות מדי? העיקר שבסופו של דבר היו טעימות ומוצלחות!
האם אפשר לעשות את העוגיות הללו ללא גלוטן?
בהחלט, פשוט המירי לקמח ללא גלוטן האהוב עלייך. דרך אגב יש עוגת טחינה ללא גלוטן וללא כל סוג של קמח שממליצה לך לבדוק: עוגת טחינה ואגוזים ללא גלוטן.