סלט השורשים של אמא

הסלט הבא נמנה בין הסלטים המנצחים שאמי מרבה להכין, שמוסיף, מגוון, מרענן וצובע כל שולחן (בדומה לסלט החסה הקבוע שלה, לסלט כרוב עם התירס ולסלט עגבניות וענבים למשל). הוא פריך, מתקתק, חמצמץ ומלא בבריאות וטעם.

כמו במנות רבות של אמי, גם את רוב הכנתו של סלט זה ניתן לעשות מראש. מירב ההתעסקות בסלט היא בחיתוכים, שאת מרביתם ניתן להכין מראש (כמה שעות לפני הגשת הסלט) ולאפסן בכלי/שקית סגורה במקרר, רק את הסלק החתוך יש לשמור לחוד משאר המצרכים החתוכים, על מנת שלא יצבע אותם. בנוסף, את התפוח חותכים ומקלפים עם הרכבת הסלט, בכדי שלא ישחיר. כך, לפני הגשת הסלט כל שנותר הוא לערבב את החומרים החתוכים (פלוס התפוח) יחד עם האגוזים והרוטב (שגם ניתן להכין מראש).

את כל השורשים נחתוך לגפרורים/מקלות – ניתן להיעזר במנדולינה או לחילופין בסכין טובה. בנוסף, אפשר להמיר את אגוזי הקשיו באגוז אחר, קלוי או טבעי, לפי העדפתכם האישית.

שימו לב לשמן האגוזים שברשימת החומרים של הרוטב, אני יודעת שלא מדובר במצרך קבוע ברוב המטבחים, אך אני ממליצה בחום להתעקש עליו – מדובר בשמן ארומטי ונפלא שמעט ממנו מוסיף כל כך הרבה לרטבים (המקפידים יזכרו אותו מהרוטב הנפלא הזה). גם ריבת התפוזים שאמי מרבה להשתמש בה נמצאת ברוטב זה (זוכרים אותה מהסלמון הפשוט והנפלא הזה?).

מצרכים:

מצרכים לסלט שורשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

1 קולורבי בינוני, מקולף וחתוך למקלות

  • ראשית חתכו לפלחים ואחר כך למקלות.
  • ניתן להיעזר במנדולינה

1 ראש סלרי, מקולף וחתוך למקלות

2 סלקים קטנים/1 סלק בינוני, מקולפים וחתוכים למקלות

2 גזרים, מקולפים וחתוכים למקלות

4 צנוניות, חתוכות לגפרורים

1 תפוח ירוק, מקולף וחתוך למקלות

3/4 כוס אגוזי קשיו קלויים, שבורים גס

לרוטב:

2 כפות שמן אגוזים

2 כפיות רכז רימונים

1 כף סוכר חום

1 כף חרדל דיז'ון

1 כפית שטוחה מלח

1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

2 כפות ריבת תפוזים

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל מצרכי הסלט.

  • כאמור, ניתן לחתוך מראש את ירקות השורש, אך לשמור את הסלק בנפרד, על מנת שלא יצבע את שאר מרכיבי הסלט.
  • את התפוח נחתוך לפני הגשת הסלט על מנת שלא ישחיר.
מקלות שורשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חומרי הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.

הרכבת הרוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הרכבת הרוטב2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הרוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.

רוטב על ירקות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קערת סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מצה בריי

את המתכון למצה בריי, או בשמו המעוברת "מציות", אמי ירשה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. שרון הגב

    הי,

    אם איזה שמן לדעתך ניתן להחליף את השמן אגוזים?

    תודה,
    שרון

    • מיכל הגב

      אם אין לכם שמן אגוזים אפשר פשוט לוותר עליו.. גם שמן פיסטוק יכול להיות נפלא אם יש, אך הרוטב מעולה גם בלי תוספת של שמן אגוזים כלשהו.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן