קיץ בקערה!
זה התיאור המדויק של הסלט הרענן שלפניכם.
שתי דקות עבודה, עם מרכיבים שככל הנראה מחכים לכם במטבח, ומוגש לשולחן סלט טרי, מתוק, קיצי ופרשי שיפתיע את כולם בפשטותו אך גם בשילוב המעניין של מרכיביו העיקריים:
ענבים ועגבניות שרי.
ככה פשוט – ככה טעים.
היות ואלו מרכיבים 90% מהסלט, עליהם להיות בשיאם. חס וחלילה לא נשתמש בעגבניות שרי שמחכות ליחס יותר מדי זמן במגירת הירקות במקרר או לחילופין בענבים שאינם מספיק מתוקים.
אנחנו רוצים שרי וענבים קריספיים, קראנצ'ים ומלאים בטעם.
עגבניות שרי תמר הכי מתאימות, אך אם יש בידיכם עגבניית שרי אחרת מעולה – גם היא תעשה את העבודה (אכלתי לא מזמן חבילה שלמה של עגבניות שרי מנומרות, שלרוב נופלות מהשרי תמר בעיניי, אבלו אלו היו משהו מיוחד!).
במתכון המקורי אמא שלי משתמשת בענבים סגולים (רק ללא חרצנים כמובן!), אך אם הענבים הירוקים יותר טובים ברגע הכנת הסלט, אל תחשבו פעמיים ולכו עליהם.
כפי שהבנתם, מקור הסלט הוא מאמא שלי, האמנית המופלאה, שמכינה את הסלט הזה כל פעם קצת אחרת. היא לא זוכרת מה מקור הסלט – האם פרי מוחה: תוצאה של סשן אימפרוביזציה מוצלח במטבח (יש לה לא מעט כאלה) או שטעמה אותו בעבר במסעדה כלשהי או אצל חברה.. אם אתם שואלים אותי, במקרה של הסלט המיוחד הזה, האופציה הראשונה היא הסבירה ביותר. לאב יו ממזי . דרך אגב, יש לה סלט נוסף (שמקורו במסעדה ביוון), בן דוד של הסלט הזה, שמרכיביו העיקריים הם אבטיח ועגבנייה (מעניין, אה?), שגם אותו אני מתכננת להביא לכם בתקופה הקרובה.
סלט זה מהווה תוספת מרעננת לכל בופה או ארוחה, אם זו ארוחת שבועות המתקרבת אלינו בצעדי ענק (עוגת הגבינה האהובה עליי בדרך אליכם..), על האש מפנק או "סתם" ארוחת ערב ספונטנית.
כמו שהקדמתי ואמרתי בהרבה מתכונים קודמים, אין כאן כמויות מדויקות, היות והן תלויות בגודל וכמות הסלט שאתם מכינים. תמיד כדאי לתבל מעט, לטעום ואז להוסיף במידת הצורך.
מצרכים:
חבילת עגבניות שרי קשיחות ומתוקות חצויות לאורכן לשתיים (ואם גדולות במיוחד אז חתוכות ל-4)
- כאמור, אני ממליצה על שרי תמר, אך לכו על מה שהכי מתוק אצל הירקן באותו יום.
- ישנה אפשרות כמובן לעשות מיקס של כמה סוגי עגבניות שרי.
חבילת ענבים סגולים (או ירוקים, אם מתוקים יותר), ללא חרצנים וחצויים
- אם שני הסוגים מעולים, ניתן לשלב את שניהם כמובן.
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
בצל אדום קטן קצוץ לקוביות קטנות
חופן צנוברים
מיץ מלימון אחד סחוט טרי (שאני אזכיר לכם את סוחט הלימון הנאמן שלי?)
שמן זית משובח (כשליש כוס)
כפית שטוחה סוכר חום דמררה
מלח ים אטלנטי
אופציונלי: קוביות קטנות של גבינת פטה
הוראות הכנה:
קולים את הצנוברים על מחבת במשך דקות בודדות (ללא שמן), תוך ערבוב מדי פעם, עד שמשחימים ומפיצים ריח אגוזי.
מכניסים לקערה גדולה את כל המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
Easy as 1,2,3
קיץ נפלא לכולם!
עד הפעם הבאה,
מיכל
7 תגובות
הסלט
נשמע מעניין
בטוח שאנסה להכין אותו
מי יהיה שפן הניסיונות שלי??
דניס
אשמח לשמוע איך יצא 🙂
נראה מבטיח ומרענן!בטוח אכין ממש בקרוב!!
איזה כיף! מחכה לשמוע את התגובות
הכנתי להערב את הסלט ענבים ועגבניות שלך שכיכב על שולחן ערב שבת אצל חברים שלנו בפרנקפורט ,ההתלהבות היתה גדולה. הכנתי כמות כפולה ולא נשאר כלום .
תודה מיכל
הי רותי, תודה לך! ממש שמחה לשמוע!
סלט מרענן וכייפי!