פתאום הבחנתי בעניין שאינו ברור לי כלל ועיקר:
איך יכול להיות ששנה וחצי לתוך הבלוג ועדיין אין לי מתכון אחד של סלק?
הרי אני מטורפת על סלק, בין אם הוא מבושל או חי (קרפאצ'ו סטייל), ממולא או שוחה לצד הקובה, בסלט קר והכי הכי פשוט של ילדים (עם טיפ טיפ סוכר) או בסלט קצת יותר מושקע.
יש באמתחתי כל מיני מתכוני סלק והראשון שאשתף אתכם בו הוא סלטון פשוט, קולע וסופר דופר בריא.
עצם העובדה שסלק הוא ירק בריא בטירוף רובנו כבר יודעים (בהיריון הראשון שלי סבתא שלי דחפה לי סלק בכל תצורה אפשרית ). אם מצרפים אליו גם אגוזי מלך ופטרוזיליה, כפי שנעשה עכשיו – בכלל אפשר לוותר על הצ'ק אפ התקופתי אצל הדוקטור (טפו טפו טפו).
אתוודה ואספר לכם שבשנים האחרונות אני משתמשת בסלק מבושל ומקולף בואקום, אותו ניתן למצוא במדף הקירור אצל הירקן/בסופר שלכם. שימוש בסלק הזה (שלגמרי עושה את העבודה) הופך את הכנת הסלט לעניין של שתי דקות. תענוג.
כמובן שאתם מוזמנים ללכת על אולד סקול ולקנות סלק טרי, לקלף אותו (ועל הדרך ללכלך חצי מטבח), לבשל אותו כשעה (!) במים רותחים, לצנן, לייבש ולחתוך ולקבל בסופו של דבר את אותו סלט . As you wish.
מצרכים:
4 סלקים מקולפים ומבושלים חתוכים לקוביות
- כאמור, אני משתמשת בסלק מבושל בואקום.
1/4 קוביית פטה מפוררת (כ-60 גר').
- ממליצה בחום על הפטה כבשים 5% של פיראוס. מעדן.
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- מעדיפים כוסברה? לכו עליו.
- כמובן שאפשר גם לעשות מיקס.
- ואפילו "להשתגע" עם קצת נענע.
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
3 כפות מיץ לימון סחוט
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
אין קל מזה: מערבבים הכל ומגישים.
סה טו.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
הכנתי ויצא מעולה!!! אומנם אני לא אוהבת פטרוזיליה וכוסברה, אז שמתי בזיליקום ונענע, עדיין יצא מצוין והתווסף לרפרטואר… 🙂
נשמע כיוון פרשי וטעים בזיליקום ונענע- בהחלט אנסה! שמחה שאהבת ותודה על התגובה
ניסיתי טעמתי יצא מעולה הנה
תודה רבה
הי אתי, כיף לשמוע שאהבת! תודה על התגובה