את המתכון לסלט המעניין והקליל הבא נתנה לנו רינה, פיליפינית מקסימה ובשלנית יצירתית, בעלת ידע וסקרנות רבה לכל סוגי האוכל.
יום אחד, כאשר רוני חברתי הייתה אצלי, רינה שמעה אותנו משוחחות על אירוע משפחתי של רוני שמתקרב ובא, אליו היא מעוניינת להכין איזשהו סלט חדש ומנצח. רינה מיד נרתמה למשימה והכתיבה לרוני על פיסת נייר קטנה מתכון קצר וקולע, בעוד היא מבטיחה לה כי הצלחתו ודאית.
כך היה.
"הסלט של רינה" הפך לבן בית במשפחתה של רוני, בו הוא הוכן כל פעם במתכונת מעט שונה, תלוי בעונה ובפירות הזמינים.
אני כבר זמן רב מתכננת לנסות אותו ואיכשהו תמיד לא מגיעה אליו, עד שבשעה טובה ומוצלחת, שבוע שעבר הואלתי בטובי לרכוש את תרכיז המנגו הקפוא של פריגת ולגשת לעבודה.
הכנתי את הסלט בחמש דקות לכבוד ערב בנות ספונטני אצל אביגיל בחצר והביקורות היו אוהדות במיוחד!
סלט מרענן וכיפי עם קריצה בדרך אליכם..
מצרכים:
לסלט:
חבילת עלי חסה פריכים ושטופים, חתוכים/קרועים גס
- אני קונה חבילת לבבות חסה שטופים (יש הקוראים לעלים פריכים אלו גם עלי קיסר).
- עצלנית. נכון
2 מנגו מתוקים חתוכים לקוביות
- כמה שאני אוהבת מנגו
- מנגו מזן מאיה הוא המתוק והמומלץ ביותר!
- כרגע יש מנגו מדהימים אצל הירקנים, אך אם אתם מכינים את הסלט בעונה בה אין מנגו: המירו אותו בתות שדה פרוס לפרוסות (חופש גדול, הקייטנות הסתיימו, תנו לי להתבטא ). יש הטוענים במשפחתה של רוני (אותה משפחה שהביאה לנו את המתכון הזה) כי גרסת הסלט עם התותים אפילו יותר משובחת!
חופן פקאן סיני או פקאן טבעי, חתוכים גס (שברתי אותם עם האצבעות)
- במתכון המקורי של רינה יש להשתמש בפקאן סיני מסוכר (אותו גם צילמתי בתמונת ה–"מצרכים").
- אך בסופו של דבר, ב "Money Time" החלטתי להשתמש בפקאנים טבעיים פריכים כדי לאזן את רמת המתיקות של הסלט – החלטה נכונה בדיעבד היות והסלט, גם בלי הפקאן סיני, מתוק למדי.
אופציונלי (אך מומלץ מאד): צ'ילי אדום קצוץ דק
לרוטב:
2 כפות מיונז
2 כפות שטוחות תרכיז מנגו פריגת (כן כן!)
מיץ סחוט מחצי לימון גדול (שוב להזכיר את סוחט הלימונים הנאמן שלי?)
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה גדולה את עלי החסה, קוביות המנגו ושברי הפקאנים.
לקערה קטנה נפרדת מכניסים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד להיווצרות רוטב קרמי אחיד.
שופכים מהרוטב על הסלט ומקפלים בעדינות, עד שהרוטב עוטף את כל העלים.
- עדיף לא לשפוך מראש את כל הרוטב. תמיד אפשר להוסיף אבל סלט ששוחה ביותר מדי רוטב זה כבר סיפור אחר..
מגישים מיד.
- אם אתם רוצים למתן את מתיקות המנה, הוסיפו רק כף וחצי מתרכיז המנגו לרוטב.
- כפי שכתבתי, אם ברצונכם להעניק לסלט טוויסט חריף: נסו להוסיף מעט טבעות של צ'ילי אדום חריף למרכיבי הסלט. מנגו וצ'ילי חריף הם match made in heaven בעיניי (בקוקטייל עם וודקה בכלל מדובר בשלמות..).
- אם בחרתם להוסיף פקאן טבעי במקום פקאן סיני, תנסו אולי גם להוסיף חמוציות ללא סוכר.
- אפשר להכין את הסלט מראש: הכינו את הרוטב לחוד ואת הסלט לחוד ורגע לפני ההגשה – שדכו ביניהם.
עד הפעם הבאה,
מיכל
נ.ב – מעדכנת אתכם שביקרתי פה ב-17/6/18 ושדרגתי קצת את התמונות 😀
4 תגובות
מתכוון משובח, כרגיל, שיצא ממנו סלט נהדר. הבת שלי (בת 15, לא חובבת מנגו גדולה) אמרה: "לא מאמינה שאני אוכלת דבר כזה טעים."
ראיתי אותו היום באתר הארץ. אבל, מכיוון שלא הייתה לנו בבית מחית מנגו (של פריגת? עדיין מוכרים את זה?), וגם אנחנו אוהבים פחות מתוק – וכן דווקא יש לנו בבית מנגו פיקל הודי, שילבתי אותו במקום המחית, ויצא מעולה. ניגוד טעמים בולט ומעניין. אז זורק כאן רעיון. ותודה שוב על סלט נהדר.
היי יואב, נשמע רעיון מעולה וטעים במיוחד!
אכן עדיין מוכרים את אותו תרכיז של פריגת 🙂
כיף לשמוע שיצא לכם מוצלח ואהבתם.. תודה על התגובה!
מ ה אפשר לשים במקום תרכיז מנגו?
משקה מנגו (מיץ) ילך?
לא, האמת שעדיף את התרכיז הסמיך והמרוכז המתוק כאן.. מיץ לא יעשה את אותה עבודה