נאגטס עוף וירקות אפויים

לפני כמה ימים, לאחר שילדיה של מאיוש (אותה אחת שחתומה על הלזניה המופלאה הזו והבטטות האלו למשל) סיימו לזלול את ארוחת הצהריים שלהם, מאיוש עשתה ג'סטה ושלחה לי הודעה בה בדקה אם אני מכירה את קציצות העוף והירקות בתנור שלה – ארוחה שילדיה תמיד שמחים לאכול. כזו שהיא גם קלה בטירוף להכנה, גם סופר בריאה (אפוי ומפוצץ בירקות) במסווה של נאגטס שילדים אוהבים.

מיד הרמתי את הכפפה ולא עבר זמן רב עד שהקציצות המדוברות הוגשו על שולחני. רוב סובבי השולחן נהנו מהקציצות החדשות עד מאד (כמובן שלא ויתרו על טבילה בקטשופ)  ואני הייתי מבסוטה שהצלחתי להכניס לאלולו שלי (ילדת השניצל ואורז) קצת ירקות. אם כן, נראה לי כי ניתן להכריז כי קציצות אלו ייכנסו לארסנל ארוחות הצהרים ההולך וגדל שלנו (לצד הראגו, העוף במבה, פסטה פסטו, קציצות ברוטב עגבניות, עוף במייפל ועוד).

שלא תבינו לא נכון, זו אינה מנה המתאימה אך ורק לילדים, אמי שהצטרפה לארוחת צהרים ואני גם נהננו מהן מאד. בצירוף הסרירצ'ה האהוב עלי (שכבר חפרתי לכם עליו בפוסט של הכרובית הצלויה המעולה הזו והסלט כרוב הזה) נהניתי מכל ביס נטול רגשות אשמה.

אם כן, זהו המתכון של מאיה אחד לאחד למעט שינוי קטן ומשבח שלי: טיגון הבצל לפני הוספתו לבלילה (כמו במתכון של קציצות הטונה המעולות האלו). אם אתם בוחרים לוותר על שלב זה, דאגו שהבצל באמת יהיה כמה שיותר קטנטן.

מצרכים:

מצרכים לנאגטס עוף וירקות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

1/2 קילו עוף טחון

1 גזר מגורר דק

1 קישוא מגורר דק

2 בצלים קצוצים קטן מאד או מגוררים דק

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

1 תפוח אדמה מקולף, מבושל במים ומעוך לפירה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס פירורי לחם

מעט שמן חמניות לטיגון הבצל

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.

טיגון הבצל
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים את כל המצרכים בקערה, כולל את הבצל המטוגן.

כל החומרים בקערה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב חומרי הקציצות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים אותן על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

יצירת קציצות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
בדרך לתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור ל-10 דקות, הופכים אותן ואופים ל-10 דקות נוספות.

הופכת הקציצות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
קציצות מוכנות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מגישים ונהנים.

קציצות מוכנות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צלחת סביח

כולם מכירים סביח – אחת המנות היותר פופולריות בארץ, אותה

פסטה פוטנסקה

לפני ימי הקורונה, אחת ארוחות השישי המשפחתיות השגרתיות האחרונות שהיו

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. יעל הגב

    הכנתי! יצא מעולה ונטרף תוך שניה
    מומלץ ביותר

  2. שירי הגב

    מיכל, אין עליך!! כל מתכון שאני לוקחת ממך זה מבחינתי ללכת על בטוח כי הוא יוצא מושלם!! היום עשיתי את הנאגטס החלפתי את התפוח אדמה בבטטה כי זה מה שהיה לי והשתמשתי בביצה אחת ויצא טעים טעים, מזל שיש אותך… תודה!!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן