מקפא אוראו

כפי שסיפרתי לכם בפוסט של הסלמון במיסו ומייפל, עברנו לא מזמן בית.

באמצע טירוף הפריקה והסידורים, בין קרטונים לערימות בלאגן, הגיחה גילה, האחת והיחידה, עם ארוחת ערב של מלכים כולל קינוח מושחת במיוחד (אותה גילה גם חתומה על קרם הקרמל ומרקיז השוקולד המנצחים  האלה למשל).

הבנתם כבר כי כל מאכל שגילה נוגעת בו הופך לזהב, נכון? פשוט יש לבחורה הזו את הטאצ', דוגמא לכך הוא הקינוח הזה ששבה את כל בני הבית, מקטן עד גדול.

לדעתי, פשוט אין מקום לטעויות כאשר מדובר במעין גלידה ביתית המוגשת בצירוף רוטב שוקולד חם.

עם הביס הראשון, ידעתי כי מקפא זה יגיע בהקדם לבלוג.

כאשר הבנתי שמדובר רק בשלושה מרכיבים (מושחתים!!!)  – התלהבתי אפילו קצת יותר.

תקראו לקינוח הזה איך שבא לכם:  פרפה (כמו פרפה התותים המעולה הזה), סמיפרדו (חצי קפוא באיטלקית..), מקפא, גלידה ביתית – קראו לו "שמוליק" for all I care – התוצאה תישאר זהה ומעולה, לא משנה איזה כותרת תעניקו לו.

מצאתי תירוץ להכין אותו לפני כמה ערבים לכבוד ערב חברים ספונטני אצלנו בגינה. ברשותכם, אצטט את עומר: "אם היו מגישים לי קינוח כזה במסעדת חמישה כוכבים הייתי אומר וואו".

טוב, עומר מגזים . אבל הבנתם את הכיוון נכון? אחלה של קינוח עומד לפניכם.

אי אפשר שלא לציין את העובדה הנפלאה שהוא גם הכי קל להכנה, ברמת הבדיחה. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

וידוי קטן לפני שנתחיל: אני לא חובבת גדולה של עוגיית האוראו as is, אך נדמה לי שמצאתי במתכון זה את הייעוד האמיתי שלה.

מצרכים:

מצרכים למקפא אוראו

למקפא:

2 מיכלי שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב ממותק

  • אותה פחית שנמצאת אצלי קבוע במזווה בעקבות המתכון האהוב של הפאי לימון.

חבילת אוראו (175 גר' או שמורכבים מ-4 חבילות אישיות של 4 עוגיות – סה"כ 16 עוגיות אוראו)

לרוטב השוקולד החם:

1/2 כוס שמנת מתוקה

100 גר' שוקולד מריר

הוראות הכנה:

קוצצים את עוגיות האוראו לפירורים גסים במעבד מזון או ידנית עם סכין.

  • זה בסדר ואנחנו אפילו רוצים שיישארו גם חתיכות גדולות יותר.

שופכים את 2 מיכלי השמנת לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

לפני הקצפה

אחרי הקצפה

מערבבים פנימה, במהירות איטית, את החלב הממותק, רק עד שנטמע בקצפת.

הוספת החלב הממותק

קצפת עם חלב ממותק

בעזרת לקקן, מקפלים פנימה את עוגיות האוראו הקצוצות.

הוספת אוראו קצוץ

ערבוב אוראו קצוץ

מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד, עוטפים בניילון נצמד/רדיד אלומיניום ומשגרים לכמה שעות טובות/ימים למקפיא.

בדרך למקפיא

מכינים את רוטב השוקולד, במיקרו או על הכיריים, בסמוך להגשה או לפני (ואז יידרש חימום חוזר):

במיקרו: מכניסים לקערה את קוביות השוקולד יחד עם השמנת המתוקה ומחממים בפולסים של 20-30 שניות, כאשר בין חימום לחימום מוציאים את הקערה ומערבבים את התערובת, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (ייקח בערך 2-3 סבבים כאלה).

על הכיריים: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומכניסים פנימה את קוביות השוקולד. מחכים כמה שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

בעת ההגשה:

מחלצים את המקפא מהתבנית, פורסים לפרוסות ומטפטפים על כל פרוסה מרוטב השוקולד.

  • כמובן שהמקפא טעים ומושחת גם בלי רוטב השוקולד – הוא משבח אך אפשר בהחלט לוותר עליו.
  • אם לא מחסלים את המקפא, החזירו למקפיא, כסו וכך תוכלו להמשיך להנות ממנו פרוסה אחר פרוסה עד לחיסולו הממוקד.

מקפא לצד רוטב שוקולד2

IMG_5245 (Medium)

 

פרוסה עם רוטב שוקולד2

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אלה הגב

    יש אפשרות להכין פרווה?

    • מיכל הגב

      הי אלה, השמנת המתוקה קריטית להצלחת המנה.. לא ניסיתי גרסה פרווה שלה אבל גם לא ממליצה לנסות..

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן