מאפינס גבינות וזיתים

הפעם הראשונה שטעמתי מ-"מאפינס הגבינה והזיתים של רונצ" הייתה באחת מהדלקות הנר המסורתיות של החבר'ה בחנוכה (כמו זו שסיפרתי לכם עליה פה).

דמיינו… בית מפוצץ בעשרות ילדים וגם כמה הורים  עם שולחן עמוס בהרבה סלטים ופחמימות משגעות – לביבות (בכל זאת חנוכה..), פסטות שונות, קישים והמאפינס של רוני – צלחת ענקית שחוסלה בהתלהבות גם על ידי כל הזאטוטים, מהזוחלים ועד הכדורגלנים וגם על ידי ה-"מבוגרים האחראיים" (אספר לכם שאמי יצאה עם המתכון כתוב על דף).

מאז יצא לי לטעום את המאפינס, התמיד-מוצלחים, במפגשים נוספים. הם משתלבים נפלא בכל ארוחת בוקר, פיקניק או ארוחת ערב. ספציפית לארוחת הערב של ילדים בררנים, מדובר באחלה פתרון: שניים שלושה מאפינס, לצד כמה ירקות חתוכים ועשיתם  "V" על ארוחת ערב מוצלחת.

פלוס נוסף וחשוב מאד: מדובר במתכון נוסף מז'אנר ה"מביך כמה קל": מערבבים הכל בקערה והופ לתנור. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים .

רוב המצרכים נמצאים גם ככה במקרר של רובנו, כך שניתן להכין בספונטניות.

הצטרפו עוד כמה ילדים לארוחת ערב? חכו עם הפיצות ואפילו תעשו יחד הפעלה קטנה לפני. את המאפינס המצולמים בפוסט זה למשל הכנתי יחד עם אריאלי, מיקוש ואלולו ). אריאלי, דרך אגב, היא חברתה של מיקוש, שגם כמוה, בת 8 וכבר מאוהבת קשות במטבח. לשתיים כבר יש ספר מתכונים משותף (תודה לקרנוש אמה של אריאל), אותו ממלאות במרץ במתכונים שממציאות (חלקם אכילים וחלקם מעט פחות.. ). כמה מתיקות.

לי יצא כבר לאפות את המאפינס בתבנית המאפינס הרגילה שלי או בקרטונים חד פעמיים של מאפינס/עוגות אישיות (עם נסיכות כמובן), אותם ניתן למצוא ליד תבניות האינגליש קייק החד פעמיות כמעט בכל סופר. רוני ממליצה לאפות בתבנית מיני-מאפינס אם יש (אני הוספתי לוויש ליסט שלי ), יוצאים מאפינס חמודים וקוקטים שאי אפשר להישאר אדישים אליהם.

כמו במתכונים רבים, הציצו בתחתית הפוסט לאופציות לגיוונים ושינויים.

מצרכים:

מצרכים למאפינס

תבנית מאפינס של 12, בה נשתמש בשתי נאגלות (או 2 תבניות מראש, אם יש)/ תבנית מיני מאפינס (בה רוני משתמשת)/קרטונים חד פעמיים להכנת מאפים

100 גר' חמאה מומסת

2 גביעים יוגורט 4.5%

1 קופסת קוטג' (250 גר')

1 קופסת גבינה לבנה (250 גר')

1 כוס פתיתי גבינה צהובה (כמו פתיתי עמק שקונים בשקית)

רבע קוביה של גבינה בולגרית/פטה מעוכה במזלג (כ-60-70 גר')

3 ביצים

2 ו-3/4 כוסות קמח תופח

  • אם אין לכם קמח תופח פשוט הוסיפו כפית אבקת אפייה לכל כוס קמח רגיל, כפי שהוסבר כאן.

1 כוס וחצי טבעות זיתים/זיתים קצוצים

  • אפשר לקנות טבעות זיתים בשימורים/לחתוך "חרוזית" בשימורים (כמו במקרה המצולם)/ לחתוך סביב הגלעינים (גלעין או גרעין?!) של זיתים "רגילים".

מלח, פלפל

חמאה/שמן לשימון תבניות המאפינס

אופציונלי:

שומשום לפיזור מעל המאפינס.

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את תבנית/תבניות המאפינס בחמאה/שמן.

מערבבים בקערה גדולה את החמאה, היוגורט, הקוטג', הגבינה הלבנה, הגבינה הצהובה, הגבינה הבולגרית והביצים. מתבלים במלח ובפלפל.

לפני ערבוב1

לפני ערבוב2

גבינות וביצים מעורבבים

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

הוספת הקמח

מקפלים פנימה את הזיתים (או תוספת אחרת/נוספת – ראו הערות בסוף הפוסט), שופכים לשקעי המאפינס, אך לא עד הסוף (בערך עד קו ה-3/4) ומכניסים לתנור לכ-30 דקות – במקרה של המאפינס הגדולים.

הוספת הזיתים

ערבוב הזיתים

  • שימו לב שאם אתם אופים מיני מאפינס זמן האפייה מתקצר משמעותית.
מאפינס לפני אפייה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
יוצאים מהתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
אופציה עם שומשום
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם או בטמפרטורת החדר

צלחת מאפינס גבינה וזיתים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
  1. לא אשקר ואגיד שמניסיון אישי – גם קרים מהמקרר המאפינס האלה טעימים מאד.. .
  2. אם אינכם אוהדי זיתים או שפשוט אין לכם, המאפינס ייצאו מעולים גם כ-"רק" מאפינס גבינה.
  3. אפשרות נוספת היא להמיר את הזיתים בתוספת אחרת כמו עגבניות מיובשות קצוצות או "עיטורי עגבניות" (המעולות מהפוסט הזה) שיהיו מושלמות למאפינס האלה ויהפכו אותם במיידית ליותר grown up.
  4. גם פטריות ובצל קצוצים ומטוגנים קלות יהיו נפלאים כתחליף לזיתים.
  5. אי אפשר בלי להציע את האופציה הפיקנטית – כמו הוספת בעיטה של פלפל שיפקה או חלפיניו קצוץ לבלילה. אש.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן