כרובית צלויה אסייתית חריפה

כרובית בתנור, התוספת הנפוצה והבסיסית, שכבר כתבתי עליה בגרסה הטבעית שלה כחלק ממגש האנטיפסטי שלי, מקבלת היום טוויסט בועט בתוספת מעט מרכיבים נוספים.

התוצאה שמתקבלת היא שוס שווה במיוחד שאי אפשר להפסיק לנשנש, למרות ובגלל השריפה שבלשון. אספר לכם שגם כמה מחברותיי, שטוענות כי לא נהנות מאוכל חריף, התחברו למגש הכרובית הזה עד לחיסולו היסודי.

אז נכון, הבנתם כבר שזו לא מנה לקטנטנים ליד השניצל (אלא אם כן ילדיכם משתייכים לקומץ הזאטוטים שאוהבים חריף..). להם (לילדיי כמובן..) אני מרבה להכין את אותה כרובית "נטורל" בתנור כתוספת מוצלחת שחוזרת לבקר כל שבוע (בעונה). אם כן, במקרה הנוכחי, אנו עוסקים בתוספת מוצלחת למבוגרים שבחבורה, כזו שלוקח בדיוק שתי דקות עד שנצלית בתנור – כמו שאנו אוהבים .

על חיבתי לרוטב סרירצ'ה העוקצני כבר סיפרתי לכם למשל בפוסט שיפודי העוף הזה וגם בסלט הכרוב התאילנדי המשגע הזה, כאן הוא מקבל תפקיד ראשי ומוצלח במיוחד.

מקורו של המתכון בספר Bountiful של Todd Porter ו- Diane Cu

ממליצה מראש להכפיל או לשלש כמויות:

מצרכים:

מצרכים לכרובית צלויה

1 ראש כרובית מפורק לפרחים

2 כפות רוטב סרירצ'ה

1/3 כוס שמן זית

1 כפית שמן שומשום

3/4 כף סויה

1 כף חומץ אורז

חופן עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים היטב שמן זית, שמן שומשום, סויה, חומץ אורז וסרירצ'ה.

הרוטב מעורבב

מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את כל פרחי הכרובית.

פרחי כרובית ברוטב

מעבירים את הכרוביות, בשכבה אחת, לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ושופכים כל טיפה נותרת של רוטב מעליהן.

לפני התנור

מכניסים לתנור ל-10 דקות, הופכים את הכרוביות וצולים 10 דקות נוספות (סה"כ 20 דקות תנור).

כרוביות מוכנות

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את עלי הכוסברה הקצוצים מעל (אופציונאלי) ומגישים.

מוגשות

הכרוביות טעימות חמות או בטמפרטורת החדר.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

המנה מוכנה

גספצ'ו צהוב

את המתכון המנצח שלי לגספצ'ו הבאתי לכם בקיץ אשתקד. עמלתי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
9 תגובות
  1. נאוה פנחס הגב

    מה זה רוטב סרירצ׳ה?
    אשמח להסבר ופרטים
    תודה נאוה

    • מיכל הגב

      הי נאוה,
      יש קישור בגוף הטקסט.. מדובר ברוטב צ׳ילי חריף ומעולה- בקבוק שקוף, פקק ירוק וציור של תרנגול.. ניתן למצוא היום בכמעט כל סופר

  2. נועה הגב

    האם זה ייצא מוצלח גם בלי הסרירצ'ה? בגרסה לא חריפה?…

    • מיכל הגב

      היי נועה, זו תהיה כבר מנה אחרת אבל ללא ספק טעימה- כרובית בתנור בעיניי תמיד מוצלחת גם כשמוסיפים לה רק שמן זית ומלח, אז עם שאר המרכיבים עדיין ייצא מוצלח. אולי תוסיפי רק טיפונת חריף בשביל קיק קטן 🙂

  3. אריאל הגב

    היי, האם אפשר להשרות את הכרובית ברוטב יום לפני הצליה?

  4. אילנה הגב

    האם אפשר לאפות כראש כרובית שלם? מצריך בישול במים מקדים? אם רוצים גוון מתקתק/חרפרף , תוספת סילאן יכולה לעזור? ובהעדר חומץ אורז, מה עושים?

    • מיכל הגב

      בהחלט אפשר לאפות ראש כרובית שלם, אך אז הייתי קודם מבשלת אותו כמה דקות במים רותחים מומלחים בשלמותו, לפני התיבול והמעבר לתנור, סגנון "אייל שני". אין בעיה להוסיף מעט סילאן או מייפל אם רוצים, לא הייתי מוותרת על החומץ אורז.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן