גראטן זוקיני, תרד וכרישה

המנה הזו נולדה מערבוביה של כמה ירקות שאני ממש אוהבת, אותם החלטתי לשלב למאפה ירקות אחד שווה במיוחד.

כבר לאחר הפעם הראשונה שיצאה מתנורי הייתי מרוצה, אך לאחר מקצה השיפורים בפעם השניה, כבר היה לי ברור שאני עומדת לשתף אתכם במתכון – התקבל מעין גראטן זוקיני, תרד וכרישה בסגנון פרובאנס .. אם אי אפשר לטוס הקיץ לפחות נבשל לנו מטעמים עם ניחוח של חופש.

בתחתית המנה נשטח תערובת של כרישה ובצל שמתקרמלים מראש על הכיריים. אליהם מצטרפים גם תרד טרי, טימין ושום. מעל כל הטוב הזה נסדר את גראטן הזוקיני ו/או קישואים (אפשר להשתמש בשני הסוגים או רק באחד מהם – איך שמתחשק לכם) ולסיומת נפזר תערובת של פרמזן מגורד ופירורי לחם.. שלא ייחסר. תודו שנשמע מבטיח, נכון?

מי שמעוניין שהמנה תהיה ללא גלוטן, בקלות רבה מוזמן להחליף את פירורי הלחם בשקדים טחונים.  אם אתם דובקים בפירורי הלחם, אני ממליצה על פירורי פנקו או גריסיני אם יש לכם. בנוסף, מי שמעוניין במנה טבעונית ימיר את הפרמזן בפרמזן טבעוני (גיליתי לא מזמן שקיים כזה מוצר..) או שפשוט יחסיר אותו.

כפי שכתבתי, שילבתי במנה זו כמה ירקות שאני ממש מסמפטת. על אהבתי לכרישה כבר סיפרתי לכם במתכון הפשוט אך המעולה של הכרישה הזו, שם חשבתי שמגיע לה גם לעמוד במרכז הבמה, כמו במרק הכרישה ותפוחי אדמה למשל. הרבה פעמים, כמו במקרה של מנה זו, הכרישה מקבלת תפקיד משנה – אך גם אז היא תורמת המון למנה בעיניי.

מבחינת תרד, אני השתמשתי בשקית של בייבי תרד שטוף (200 גר'), אך גם תרד קפוא, מופשר וסחוט יתאים. גם את התרד שילבתי כבר בלא מעט מתכונים שאני מאד אוהבת כאן בבלוג, כמו האינצ'וסה, לזניית התרד והזוקיני, פשטידת הפסטה, תרד וגבינות, סלט התרד והתותים ועוד. אף חיבתי לזוקיני (וגם לקישוא) מורגשת היטב גם היא ברפרוף בבלוג – אם בסלט סרטי הזוקיני הרענן, באטריות זוקיני, במטבוחת הקישואים, במרק יוגורט וזוקיני, בפשטידת הקישואים ועוד ועוד.

המאפה טעים חם או בטמפרטורת החדר. בנוסף, שימו לב כי לא מדובר בפשטידה עם גובה, זהו מאפה נמוך ומפוצץ בטעם של ירקות שניתן לאפות גם בכלי שאין לו גובה רב, כמו שנחוץ לפשטידות בדרך כלל. אספר לכם גם, מניסיון כמובן כי המנה טעימה מאד גם למחרת, לצד גבינה לארוחת בוקר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 זוקיני/קישואים פרוסים לפרוסות אלכסוניות מוארכות

4 כרישות, חלק לבן וירוק בהיר קצוץ

200 גר' עלי בייבי תרד שטופים

1 בצל אדום קטן קצוץ

3 שיני שום כתושות

1 כף גדושה עלי טימין טריים

3/4 כוס פירורי לחם/גריסיני/פנקו

3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת

כ-10 כפות שמן זית, מחולקות

1/2 כפית אבקת שום

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מחממים במחבת גדולה/בסיר נמוך ורחב 5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד ששקוף.

מוסיפים את הכרישה ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שנהיית שקופה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהכרישה מיטגנת, מערבבים בקערה את הפרמזן, פירורי הלחם, חצי מעלי הטימין ושתי כפות שמן זית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים למחבת את השום הכתוש, עלי הטימין הנותרים ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את התרד ומערבבים עד שמתאדה ומצטמק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים ב1/2 כפית שום גבישי ובמעט מלח ופלפל שחור. מערבבים ומניחים בצד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים את תערובת הכרישה והתרד בתחתית תבנית משומנת המתאימה לתנור ומסדרים מעליה, שורות שורות, את פרוסות הזוקיני/קישואים, כך שמעט יחפפו, כמו קשקשים. ייתכן ויישארו לכם כמה פרוסות מיותרות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מזלפים 3 כפות שמן זית מעל הזוקיני ומתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מפזרים מעל שכבת הזוקיני/קישואים את תערובת פירורי הלחם והפרמזן ומכניסים לתנור לכ- 50-60 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

המאפה טעים חם או בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. לירון הגב

    מתכון מדהים!
    טבענתי והכנתי ללא גלוטן
    במקום פרמז'ן שימרי בירה
    במקום פירורי לחם – קמח שקדים
    יצא מדהים
    כולם בבית אהבו גם אלו שלא טבעונים ואוכלים גלוטן 🙂

  2. דפנה הגב

    ילך רק עם בצל? אין בבית כרישה..

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן