סלט חסות ברוטב מישמיש וקארי מעולה

את המתכון לסלט הזה קיבלתי במקרה מהגברת היפה החתומה על אצבעות השוקולד הממכרות האלה.

באחד מימי שישי האחרונים הסתובבתי עם אמי להספיק כמה שיותר סידורים משותפים עד שעת האיסוף מבית ספר והגנים (שבימי שישי זה אומר שאם יש לך יותר משתי תחנות בטו דו ליסט עליך להסתובב עם סטופר בסגנון המירוץ למיליון 😀).

במקרה משמח במיוחד נפגשנו עם גב' אצבעות שוקולד על הדרך, התחבקנו, התעדכנו, פטפטנו ואפילו הספקתי לצאת מהרן-דה-וו הקצרצר הזה עם הבטחה למתכון היסטרי לסלט שהעבירו לה, ומאז הפך לקבוע בביתה. אלו בדיוק האוצרות שאני אוהבת. לא היה בי ספק שלא אזדקק לתזכר את הבחורה הזאת ואכן עוד באותו היום קיבלתי את המתכון המיוחל.

שבוע לאחר מכן, לארוחת שישי אצל חברים אהובים, הגעתי מצוידת עם קערת סלט, קערת רוטב, שומשום לקלייה ותפוחים ירוקים לחיתוך. צ'יק צ'אק הרכבתי את הסלט שקיבל על ידי כל הנוכחים ציון גבוה מאד. לא היה בי ספק שעם כאלו המלצות מאישה שכל כך מבינה באוכל טוב וטעים, ייצא מכאן פוסט.

מדובר בסלט ירוק מיוחד ושונה, ממש גיוון ותוספת נפלאה לכל ארוחה. השילוב של המישמש עם הקארי ושאר המרכיבים ברוטב יוצר רוטב עשיר ומעניין. יחד עם המתיקות והחמיצות של התפוחים, הקראנץ' והמליחות של הבוטנים והשומשום והפריכות והפרשיות של החסה – מתקבל סלט מצוין שאין ספק כי אחזור להכינו בהקדם.

מצרכים:

מצרכים לסלט ירוק בקארי

לסלט:

2-3 חסות (תלוי בגודל הקערה) טריות, שטופות, פריכות וקרועות

3 בצלים ירוקים קצוצים (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)

חבילת עירית קצוצה

2 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

  • במתכון המקורי יש 3 תפוחי עץ, אני בפועל הסתפקתי בתפוח וחצי.
  • חשוב: את התפוחים מקלפים, חותכים ומוסיפים ממש לפני ההגשה על מנת שלא ישחירו.

חופן גדול של בוטנים קלויים

100 גר' שומשום

לרוטב:

1/2 כוס שמן חמניות/קנולה

1 כף חרדל דיז'ון

3 כפות גדושות ריבת מישמש (מוכר לכם מהסלט סלרי המעולה הזה?)

6-7 טיפות טבסקו

  • אני פרגנתי בעוד כמה 😀

2 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ (רגיל, 5%)

1/2 כפית אבקת קארי (הכי חשוב)

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • במקור כתוב לערבב עם בלנדר מוט, אני הלכתי על מטרפה ונתתי עבודה 😀.

רוטב לפני ערבוב

רוטב אחרי הערבוב

אם לא מגישים מיד, עוטפים ומכניסים לקירור עד להרכבת הסלט.

בסמוך להגשת הסלט:

קולים את השומשום על מחבת (כמו בסלט הזה, זהירות לא לשרוף).

  • אם אתם רוצים להיות ממש יעילים, ניתן לקלות את השומשום מראש ולאפסן בכלי או שקית סגורים עד השימוש.
  • גם את העירית, החסה והבצל הירוק תוכלו לקצוץ ולעטוף במקרר כמה שעות מראש.
שומשום קלוי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

מכניסים לקערה גדולה את כל מצרכי הסלט, שופכים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

לפני רוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רוטב נשפך על סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

** מעדכנת אתכם שהייתי פה ב 16/5/18 ושדרגתי חלק מהתמונות 😀

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צלחת סביח

כולם מכירים סביח – אחת המנות היותר פופולריות בארץ, אותה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. רחל אורן הגב

    סלט נהדר שכבר העברתי לכל מי שהתארח אצלי ונהנה. תודה!

    • מיכל הגב

      תודה על התגובה רחל! גם אני מאאד אוהבת אותו 🙂 שמחה מאד להעביר הלאה מתכונים מוצלחים

  2. ליאת לב הגב

    האם אפשר כל ריבה או רק משמש?
    תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן