אצלי בבית, כמו בהרבה בתים אחרים, מאד אוהבים עוף.
אפוי, מטוגן, צלוי..
פרגית, פולקע, חזה..
לא משנה כמה מתכוני עוף קבועים רצים אצלי במטבח (כמו עוף במבה, עוף במייפל, פרגיות בבלסמי ועגבניות מיובשות, פרגיות אסייאתיות, עוף בלימון וטימין ועוד..) תמיד אני בחיפוש אחר השלאגר הבא.
הפעם החלטתי לתת צ'אנס לחזה עוף שלם, אותו נתח עבה וגדול שהקצב פורס לנו לשניצלים. מסתבר, שלנתח הזה סתם יצא שם רע של החלק היבש והפחות אטרקטיבי בעוף.. פשוט צריך לדעת כיצד להכינו בכדי להנפיק פרוסות עסיסיות של חזה עוף. השיטה, אם כן, מורכבת משתי פעולות פשוטות: צלייה קצרה במחבת ומעבר לזמן איכות (גם לא ארוך מדי) בתנור. הכי איזי.
ועוד לא התחלתי לדבר על הטעמים המעולים של המנה שאני מביאה לכם היום. כבר סיפרתי לכם בפוסט הפרגית בחרדל ומייפל (המעולה!) על אהבתי לשילוב המנצח של דבש וחרדל. צמד המרכיבים הנפלא הזה נמצא גם בבסיסו של מתכון זה (את החרדל אפילו תמצאו גם במרינדה וגם בגלייז).
אם תרצו, אפשר לקרוא למנה זו "שניצל למתקדמים": במקום ביצה, העוף סופג מרינדה סופר טעימה במשך כמה שעות. לאחר מכן, במקום "סתם" פירורי לחם, העוף נעטף בתערובת של קמח ואגוזי מלך קצוצים (אזהרת שוס לפניכם!!). משם, במקום טיגון בשמן עמוק, העוף מקבל צלייה קלה ועובר להמשך טיפול מסור בתנור. ולפינאלה.. במקום קטשופ, העוף מקבל זיגוג פוטוגני ללקק ת'אצבעות.
וכל מה שתואר לעיל.. ק-ל!!
מה שכן, שימו לב שצריך לתכנן את המנה הזו מראש משום שדורשת מינימום של 4 שעות מנוחה במרינדה.
מקורו של המתכון בבלוג Sally's Baking Addiction.
מצרכים:
3 חזה עוף (שלמים), מחולקים לשניים – כך שיש 6 נתחים של חזה עוף שלמים.
3 כפות שמן זית
למרינדה:
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס חרדל דיז'ון
1/4 כוס יין לבן או ציר עוף
3 שיני שום כתושות
1 כפית טימין יבש
לציפוי:
1 וחצי כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
1 כוס קמח רגיל/חיטה מלאה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
לגלייז:
1/3 כוס דבש
3 כפות חרדל דיז'ון
אופציונלי: פטרוזיליה קצוצה להגשה
הוראות הכנה:
מתחילים עם המרינדה:
מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים היטב, עוטפים באופן הרמטי ומשגרים למקרר למינימום של 4 שעות (אפשר גם ללילה).
הכנת המנה:
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
מערבבים בכלי רחב, אך עם עומק – כמו פיירקס, את מרכיבי הציפוי.
מחממים סיר רחב ונמוך, שניתן בהמשך להכניסו לתנור, עם כ-3 כפות שמן זית.
מוציאים נתח עוף מהקערה, מנערים מעט מנוזלי המרינדה, מעבירים לפיירקס לטבילה וציפוי בתערובת הקמח והאגוזים ומניחים בסיר.
סוגרים את נתחי העוף כ-2 דקות מכל צד, ומעבירים את הסיר לתנור לכ- 15-20 דקות , כאשר הוא מכוסה חלקית עם מכסה הסיר או רדיד אלומיניום.
- במידה ואין לכם סיר שניתן להעביר לתנור פשוט סגרו את נתחי העוף במחבת והעבירו אותם לכלי המתאים לתנור להמשך (כולל הנוזלים שהצטברו במחבת).
- איך תדעו שהעוף מוכן? הוציאו נתח אחד וחתכו בעדינות באמצע, במידה ואין ורדרדות – העוף מוכן.
בזמן שהעוף בתנור מכינים את הגלייז:
פשוט מערבבים בקערה קטנה את החרדל והדבש (מאתגר, אה?)
כעת להגשה:
פורסים (בוואסח רב ) את נתחי החזה על קרש עץ/פלטת הגשה אחרת ומטפטפים בנדיבות מעל את הגלייז.
מגישים מיד ומתכוננים לים מחמאות.
עד הפעם הבאה,
מיכל
** מעדכנת אתכם שבתאריך 12/6/18 הייתי פה ושדרגתי כמה תמונות..😀
6 תגובות
Omg, זה נראה מתכון מגנייייייב ובהחלט ייתיצב על שולחנינו בקרוב.
סופר מגניב! וטעים..
ספרי איך יצא
האם יש אפשרות שהמתכון ואופן ההכנה יהיו מרוכזים בסוף, כך שאפשר לצלם או להעתיק רק את זה?
הי נורית,
ישנה אפשרות בחלק העליון של הפוסט של ״הדפס מתכון״ שיוציא לך רק את המתכון עצמו 🙂
מיכלי המתכון הזה מושלם!! עשיתי אותו בפסח בגרסה כשרה,עם קמח מצה,יצא נפלא וגם בגרסה המקורית יצא מושלם!
איזה כיף לשמוע! רעיון מצוין להכינו עם קמח מצה בפסח- מאמצת פסח הבא! תודה על התגובה