קראמבל בננות

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

וואו.

דמיינו פרוסות בננות מתוקות וחמות עטופות בשמיכה מפנקת של קוקוס, פקאן סיני, שמנת מתוקה ועוד דברים טובים, כאשר מעליהם מונח קראסט חמאתי ופריך של קראמבל אגוזי מופלא.

כל הטוב הזה בליווי גלידת וניל יוצרים יחד את אחד הקינוחים היותר מענגים וממכרים שאני מכירה.

שוב וואו.

עכשיו ברצינות: ברגע שמישהו אוכל מהמנה הזו פעם אחת, הוא חייב לאכול ממנה שוב. לראיה, עדת המעריצים של קראמבל הבננות הדורשת את הכנתו שוב ושוב בכל מפגש חברתי.

בהמשך לסיפורי הסוכה (מהפוסטים של קציצות הטונה ו-פסטת הכרובית), מנה זו היא אחת מאותם מאכלים שהוזמנו מראש (במיוחד על ידי ילד מקסים ואנין טעם אחד). עם יציאתה מהתנור ניתן היה לספור 60 שניות עד שחוסלה כליל. כמעט והיו מכות סביבה. לא נעים. הוזהרתם מראש .

מה שהופך את הקינוח למענג פלוס פלוס היא העובדה שאין קל ממנו! בדומה לקראמבל הפירות הנפלא הזה, ההכנה היא באמת בדיחה. את רוב העבודה אפשר לעשות מראש ואז כל שנותר לעשות הוא להרכיב את המנה ולהכניסה לזמן איכות מבעבע בתנור. Easy Peasy.

הקינוח הזה הוא אחד המנות היותר מזוהות עם אודי’לה המקסים שלנו (שכבר סיפרתי לכם עליו פה למשל). אודי לעיתים מכינו בגרסת פרווה לרגישים ללקטוז ולאוכלי הכשר – אותה כמובן שאפרט בהמשך.

יש אנשים שמבחינתם קינוחי בננות הם ה-Foodgasm האולטימטיבי – לא פחות (בננה לוטי, טארט טאטן בננות, קרם ברולה בננות של ג’ירף.. אני כבר מרגישה את הטעם בפה רק מלחשוב על כל אלו והשעה 09:00 בבוקר בעת כתיבת שורות אלו. מקרה אבוד). לענייננו – קבוצה זו, שהבנתם כבר כי אני חברה בה, לבטח תכניס את המתכון הזה לפייבוריטס הקבועים שלה.

לעומתם, יש את הזן הלא ברור, שבאופן מפתיע גם קיימים לא מעט ממנו, שסולד ואף נגעל מכל דבר “בננתי” – במיוחד כאשר פרי זה נמצא במצב צבירה חם ונימוח (משהו שקשור למרקם, כך הם אומרים). אבי היקר ועדידס הם דוגמא חיה לאותו זן.. אם גם אתם שייכים לאליטה זו, כנראה שאיבדתי אתכם כבר בכותרת.. your loss .

המתכון המקורי של קראמבל זה לקוח מהספר המופלא “מבשלים” של אבי ביטון ובני סיידא. אתם מקבלים אותו היום לאחר כמה שינויים והתאמות שלי שאימצתי מהכנה להכנה.

מצרכים:

מצרכים לקראמבל בננות

לקראמבל:

3/4 כוס קמח

70 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר חום דמררה

כ-1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1/2 כפית קינמון

לבננות:

5 בננות בשלות פרוסות

2 כפות קוקוס טחון

כ-1/2 כוס פקאן סיני מסוכר קצוץ גס

  • אני נותנת למיקה לשבור אותו עם האצבעות 

3 כפות גדושות סוכר לבן

1/3 כוס שמנת מתוקה

מעט חמאה לשימון התבנית

  • לגרסת הפרווה של אודי המירו את השמנת לשמנת צמחית של ריץ ואת החמאה למחמאה.

תבנית חסינת חום המתאימה לתנור. אני אוהבת להכין בתבנית קרמיקה אובלית בה אופה גם פשטידות.

הוראות הכנה:

מתחילים עם הקראמבל:

מכניסים את כל מצרכי הקראמבל לקערה, מערבבים ומשפשפים בין האצבעות עד להיווצרות תערובת פירורית דביקה, מכסים ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

חומרי הקראמבל בקערה

ערבוב הקראמבל

תערובת הקראמבל מוכנה

כעת מתפנים למלית הבננות:

משמנים את התבנית במעט חמאה ומסדרים את פרוסות הבננות בתוכה.

שכבת הבננות

מפזרים על הבננות את הקוקוס, הפקאן סיני, הסוכר והשמנת המתוקה ומערבבים בעדינות (כדי לא למעוך יותר מדי את הבננות).

הוספת שאר המרכיבים

תערובת הבננות מוכנה

מכסים ומאפסנים במקרר עד הרכבת המנה.

  • אלא אם כבר עברה שעה מאז הכנסת תערובת הקראמבל לקירור, אז ניתן מיד להרכיב את המנה כפי שאוטוטו אסביר…

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מפזרים את תערובת הקראמבל מעל שכבת הבננות ואופים כ-15 דקות עד להזהבה.

לפני ההרכבה

הקראמבל בתנור

מגישים חם בליווי גלידה וניל קרה.

הקראמבל מוכן

  • עמכם הסליחה, בעקבות התנפלות ההמונים על הקראמבל (כפי שתוארה לעיל), לא הספקתי לצלם קערת קראמבל וגלידה… הפעילו את הדמיון .

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “קראמבל בננות

  1. האם אפשר להמיר את הקמח בשיבולת שועל? באותו כמות? הריץ מאד מתוק, יש לך רעיון אחר שעדיין ישאיר את הקראמבל פרווה?

    1. שלום אילנה, לא ניסיתי להמיר את הקמח אף פעם בשיבולת שועל – אבל נשמע שיכול לעבוד, אפשרות אחרת היא אולי להמיר בקמח ״בריא״ יותר כמו קמח כוסמין או אפילו קמח ערמונים שטעמתי והופתעתי ממנו לא מזמן…מה דעתך את הריץ אולי להמיר בקרם קוקוס?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *