קוביות חמאת בוטנים ושוקולד

מכירים את החטיף/ממתק המתוק והממכר Reese's?

במקרה ואתם לא נמנים במועדון המעריצים של ה-"סם" הזה, אגלה לכם כי הוא אחד הממתקים הכי אהודים בארצות הברית: מעין "כוסות" של שוקולד חלב ממולאות בפאדג' חמאת בוטנים שנמס בפה. שילוב אלוהי.

לריבועים המושחתים שכבר אספר לכם אודותיהם יש בדיוק את אותו טעם וממש ממש קל להכין אותם – ללא צורך באפייה. ראו הוזהרתם – ברגע שתכינו אותם פעם אחת, תבינו עד כמה הסכנה גדולה . מה שכן, יש להקפיד לא לחתוך ריבועים גדולים מדי, היות והם כמו פאדג' כאמור, הם מרוכזים ומתוקים, לכן ביסים קטנים יתאימו יותר (אך כמובן שביס אחד בחיים לא יספיק ). בעיניי, כמו ממתק השוקולד, אצבעות השוקולד, כדורי האנרגיה וקוביות הגרנולה למשל, הריבועים האלה טעימים אפילו יותר ישירות מהמקפיא או המקרר. ניתן להגיש אותם גם בטמפרטורת החדר, אך הקפידו שלא יהיו יותר מדי זמן מחוץ לקירור לפני ההגשה, שלא יקבלו מרקם "מושי" מדי.

העוקבים האדוקים מבניכם וודאי זוכרים כי ישנה כבר בבלוג עוגה בחושה של חמאת בוטנים ושוקולד. כאן מדובר בממתק/פאדג'/קוביות חלומיות ועל כן אלו שני מתכונים מאד שונים אחד מהשני, כאשר הדימיון הוא כמובן השילוב המוצלח של שוקולד וחמאת בוטנים.

מתכון זה מצטרף לשלל מתכונים נוספים בבלוג הנותנים במה לחמאת הבוטנים הורסטילית, כמו העוף במבה, סלט הכרוב התאילנדי ושיפודי העוף למשל.

שימו לב כי המתכון מציע שימוש בחמאה מלוחה על מנת לקבל אפקט נפלא של מעט מלוח יחד עם המתוק (כמו בעוגיות הללו). אין שום בעיה להמיר את החמאה המלוחה בחמאה רגילה ולהוסיף קמצוץ מלח, או לחילופין, ניתן גם להכין רק עם חמאה רגילה וייצא מצוין (מניסיון).

את קוביות חמאת הבוטנים והשוקולד אפסנו בין קומות של נייר אפייה (כמו הממתקים האלה למשל) וכל פעם הוציאו להגשה/נשנוש.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

110 גר' חמאה מלוחה מומסת

כ-14 עוגיות פתי בר

200 גר' אבקת סוכר

1 כוס + 2 כפות חמאת בוטנים חלקה

1 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

מרפדים תבנית מרובעת בגודל בינוני בנייר אפייה.

מפוררים את העוגיות במעבד מזון לפירורים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הפירורים לקערה ומוסיפים את אבקת הסוכר והחמאה המומסת ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את כוס חמאת הבוטנים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים את התערובת הדביקה באופן אחיד על נייר האפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את השוקולד צ'יפס יחד עם 2 כפות חמאת הבוטנים לקערת זכוכית וממיסים במיקרו, בפעימות של 30 שניות כל פעם, מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה (אפשר גם בבאן מארי או בסיר קטן).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים את תערובת השוקולד על שכבת חמאת הבוטנים באופן אחיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים (אפשר גם יום).

מוציאים וחותכים לקוביות קטנות עם סכין חדה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מאפסנים במקרר או במקפיא עד להגשה בקופסה סגורה בשכבות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן