פשטידת ברוקולי ופצפוצי אורז

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

על הפשטידה הקלה בטירוף הזו חתומה חנוקנוק, אמה של מיכקה יקירתי.

מיכקוש סיפרה לי שלאחרונה הפשטידה הזו זוכה לתהילה גדולה בקרב כל קהל שיוצא לו לטעום אותה.. לא משנה כמה מכפילה כמויות – היא תמיד מתחסלת.

כשהמשיכה לפרט את רשימת המרכיבים סקרנותי גברה: גם קלה להכנה? גם מתחסלת סדרתית וגם כוללת מרכיב מפתיע?? פשש.. נשמע כמו מתכון מנצח לבלוג!

אז מהו אותו מרכיב מפתיע אתם שואלים?

פצפוצי אורז איט איז.

אם גם אתם כמוני עוצרים שניה לוודא עם עצמכם מהם לעזאזל פצפוצי אורז, תנו לי לסגור פינה זו עבורכם.. תחשבו רייס קריספיז מינוס הסוכר, פשוט אורז תפוח ופריך. רוב המתכונים עם פצפוצי האורז שאני מכירה הם מתוקים, כמו ממתקי רייס קריספיז עם מרשמלו "הכה אמריקאים" או בשילוב עם שוקולד. האמת, אולי הקוראים האדוקים זוכרים כי הצעתי בעבר אופציה להוסיף אותם גם  לכדורי סופר דופר הבריאים האלו. בפשטידות טרם יצא לי לאכול אותם ומסתבר שהם ממש משתלבים נפלא ומוסיפים קראנץ' וגיוון נפלא.

פצפוצי האורז נמכרים בשקיות ובסופר השכונתי שלי הם מוקמו בסמוך לאגף הקורנפלקס והגרנולות.

אם כן חברים, הפשטידה הבאה היא ללא גלוטן, בלי טיפת התפשרות על טעמה ומרקמה.

אספר לכם כי המתכון המקורי מכיל אבקת מרק בצל, שממנה ומדומיה אני מנסה להימנע, אז עשיתי ניסיון והמרתי אותה בבצל מטוגן היטב ובשילוב של כמה תבלינים שהניבו פשטידה ממש מעולה. אם אתם בכל זאת רוצים ללכת על אופציית אבקת מרק הבצל (כמו בתפוחי האדמה האלה), הורידו את הבצל המטוגן ושאר התבלינים ופשוט הוסיפו שתי כפות ממנה.

בנוסף, במתכון יש להשתמש בברוקולי קפוא (של סנפרוסט) שתמיד זמין וטוב.. כמובן שניתן להמיר בברוקולי טרי. במקרה הזה דבקתי במקור והשתמשתי בקפוא, וכפי שאתם מבינים יצא נפלא.

שימו לב כי כמות זו מתאימה לפשטידה גדולה, הרגישו חופשי לחתוך את כל המרכיבים בחצי לפשטידה קטנה.

מצרכים:

מצרכים לפשטידת ברוקולי
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

תבנית פיירקס מלבנית גדולה (או תבנית אחרת גדולה המתאימה לתנור)

1 וחצי חבילות ברוקולי קפוא (של סנפרוסט)

8 כוסות פצפוצי אורז

6 ביצים

3/4 כוס שמן + 2 כפות לטיגון הבצל

1 בצל קצוץ

1 וחצי כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1/2 כפית שום גבישי/אבקת שום

הוראות הכנה:

בסיר עם מים רותחים ומעט מומלחים מבשלים את הברוקולי על להבה בינונית למשך 10 דקות.

מסננים את הברוקולי, מצננים וחותכים לקוביות.

במקביל, מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.

בצל לפני
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
בצל אחרי
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים היטב בקערה את הביצים, השמן ותבלינים.

שמן לקערת ביצים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הוספת תבלינים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
מערבבים תערובת ביצים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים בעדינות, כך שכל הפצפוצים ייעטפו בבלילת הביצים והשמן.

הוספת פצפוצי האורז
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
קיפול הפצפוצים בביצים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים בעדינות את הבצל המטוגן והברוקולי החתוך לתוך הבלילה, מעבירים לתבנית משומנת ואופים כשעה עד אשר חלקה העליון של הפשטידה משחים.

הוספת בצל מטוגן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הוספת ברוקולי
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב התערובת
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
פשטידה לפני כניסה לתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
פשטידה יוצאת מהתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
פשטידה בלי חתיכה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
חתיכת פשטידה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
  1. אם מתחשק לכם לקחת את הפשטידה לכיוון גבינתי, בדומה לפשטידה הזו, הוסיפו לבלילה גבינה בולגרית/פטה מפוררת ו/או פתיתי גבינה צהובה.
  2. מי שמעוניין מוזמן להוסיף ולפזר מעט שומשום/שקדים פרוסים על פני הפשטידה בשביל הקראנץ' והיופי.
  3. ומה דעתכם בכלל להמיר את הברוקולי בכרובית?! נשמע לא רע בכלל, נכון?

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

8 תגובות על “פשטידת ברוקולי ופצפוצי אורז

  1. נקרא מעולה . תמיד מחפשת פשטידות פרווה מעניינות. זו נראית טעימה במיוחד.

    1. היי!! כיף לראות אותך פה 🙂 האמת שלא ניסיתי במאפינס, אבל נשמע מבטיח.. כמובן לקצר משמעותית את זמן האפיה, תבדקי כבר אחרי 25-30 דק איך נראה

  2. היי מיכל תודה רבה
    אני אנסה את הפשטידה הזו, זה נראה מיוחד
    האם לדעתך אפשר לעשות זאת גם עם ירקות אחרים ולא כרובית?
    חג שמח
    איילה

    1. שלום איילה, ציינתי במתכון שלדעתי הפשטידה תהיה נפלאה גם עם כרובית במקום ברוקולי, למרות שעדיין לא יצא לי לנסות את זה.. לגבי ירקות נוספים, קשה לי לומר אבל שווה לנסות.. אולי שעועית ירוקה? תרד? אשמח לשמוע במה בחרת ואיך יצא לך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *