פסטת לימון ופרמזן

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

בימים רותחים אלו, אין לי ממש כוח לבשל.

אני אוכלת בעיקר אוכל קליל שלוקח גג רבע שעה להכינו (אם הייתי יכולה לחיות על סושי בחודשי הקיץ .. עכשיו יבואו הדיאטניות ויגידו שסושי הוא לא לייט – אצלי הוא מקוטלג ככזה!).

פשוט חם לי מדי.

עד שלפני כמה ימים היה לי דחף עז לקערת פסטה לארוחת צהריים, הגוף שלי זעק “חלאס עם הסלטים – feed me”.

חשקתי בפסטה קלילה (יש דבר כזה!) ופרשית ולא כזו ששוחה ברוטב כבד (אך משובח) כמו בולונז או (חס וחלילה ) רוטב שמנתי כלשהו שאחריו צריך שלפ-שטונדה של כמה שעות במזגן (שלא נראית באופק בהינתן הג’ונגל שיש אצלי בבית).

מיד נזכרתי במתכון הבא שלקוח מספרה המשובח והמפתיע של לא אחרת מגווינת’ פאלטרו (קצת אבק כוכבים, למה לא?) – My Father’s Daughter. פאלטרו חושפת בספר את האהבה המשותפת שלה ושל אביה המנוח לאוכל – להכנתו ואכילתו, ותוך כדי שוזרת מתכונים שונים ומגוונים.

עם רכישת הספר (הבנתם כבר שיש לי פטיש לספרי בישול, נכון? הכי אולד סקול מצידי..), המתכון הזה מיד תפס לי את העין, מכמה סיבות: (1) הוא קלי קלולס!! (2) זמן הכנתו הוא כאורך זמן בישול הפסטה (3) מדובר בשילוב של לימון ופרמז’ן – what can go wrong??

אז אם אתם מחפשים מתכון קייצי, פרשי, קליל וקצר (שגם לגמרי מתאים לחיך של קטנטנים) – הגעתם למקום הנכון.

אזהרה אחת לפני שמתחילים: זו לא פסטה שמכינים מראש – מבשלים, מרכיבים ומיד אוכלים, אחרת מאבדים מהקסם שלה. סמכו עליי.

בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים את הרוטב ובינתיים, בזמן שנותר, מספיקים גם לחתוך איזה סלטון קטן ורענן ליד.

מצרכים:

IMG_1774

1/2 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן.

  • אני הלכתי על ספגטי שמתאים מאד לרוטב הקליל. תשתדלו לא לבחור בפסטה עבה מדי.
  • אם רוצים להכין חבילה שלמה, הכפילו כמויות. Dah

גרידה מלימון אחד

מיץ סחוט מאותו לימון

כוס וחצי פרמזן מגורר

  • בבקשה לא להשתמש בפתיתי פרמזן בשקית מהסופרים.
  • גרדו גוש פרמזן, שהיום ניתן למצוא בכל מקום (עם אותה מגררת נפלאה של הזסט שאני ממליצה עליה נונסטופ), ייקח בדיוק דקה ורבע (טוב אולי לא בדיוק, אבל משהו בסגנון ).

2 וחצי כפות שמן זית משובח

פלפל שחור טחון טרי (בנדיבות)

מלח

3-5 כפות מי הבישול של הפסטה (שימו לב לשמור!)

חופן עלי בזיליקום שטופים וקרועים גס.

להגשה: מלח ים אטלנטי, עוד פלפל שחור טחון טרי ועוד פרמזן מגורר.

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן (שימו לב להוציא בזמן, שתהיה אל-דנטה).

בזמן שהפסטה מתבשלת, מכניסים לקערה גדולה את זסט הלימון, מיץ הלימון, הפרמזן המגורר, הפלפל השחור, מעט מלח ושמן הזית ומערבבים עד שמתאחדים למעין משחה.

החומרים בקערה

מערבבת

כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה מעל קערה או סיר אחר, כך שיישמרו מי הבישול.

כעת, מוסיפים כ-3 כפות ממי הבישול לקערת הרוטב ומערבבים.

רוטב עם מי הבישול

מוסיפים את הפסטה לקערה ומערבבים היטב. מוסיפים עוד כף או שתיים ממי הבישול אם יש צורך (הרוטב צריך לעטוף את כל האטריות).

פסטה עם הרוטב

מוסיפים את קרעי הבזיליקום ומערבבים אותם פנימה.

פסטה לימון עם הבזיליקום

טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים את המנה מיד במנות אישיות, כאשר מומלץ על כל הר פסטה קטן לפזר מעט מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי ופרמזן נוסף מגורר.

image

Boun appetito 

קארינה אוכלת

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “פסטת לימון ופרמזן

  1. פסטה מעולה!!! עשינו אותה בדקה ה90 ביומולדת של הבן שלי כי פחדנו שהאוכל לא יספיק, וכולם עפו עליה, אפילו הבן הבררן שלי… היא גם קלה להכנה וגם טעימה, השילוב המושלם!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *