פסטו!

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

זה היה עניין של זמן עד שפוסט הפסטו יגיע.

הרוטב הירוק זוהר הזה הוא אחד מעמודי התווך של מטבח ביתנו.

הכנתי אותו לראשונה כשמיקה הייתה תינוקת בפוד פרוססור הקטן בו הייתי מרסקת לה את קוקטייל הפירות כל בוקר, ערבבתי אותו עם פסטה רכה עד כדי הקאה – והילדה התאהבה! 

אותו קראש קרה בהמשך גם לאחותה הקטנה ש "פסטה ירוקה" הפכה להיות עבורה מנה קבועה ואהובה.

בשנתיים האחרונות הייתה מסורת בגן של אלולו, שכל ילד צריך להביא מתכון למאכל האהוב עליו. שנתיים ברציפות אלי לא התבלבלה ובחרה בפסטה פסטו כמנה המנצחת! (תחרות קשה עם העוף במבה האהוב עליה).

לא אשכח את קערת הפסטה פסטו הענקית שילדי גן גפן קיבלו לארוחת בוקר .

אימהות רבות שאלו והתרשמו "מה הכנת את הפסטו בעצמך, לא קנית?!"

הכי סופר מאם, תפסו ממני.

בתכל'ס עבדתי שתי דקות על השעון. אין מתכון קל יותר מפסטו!

ברגע שחברותיי הבינו זאת – הוא הפך גם לקבוע במטבחם.

בחודשים האחרונים נהייתה לנו מסורת חדשה לארוחת צהרים: פעם בשבוע יש "ארוחה ירוקה": פסטה פסטו, ברוקולי/אפונה/שעועית ירוקה וסלט חסה (לרוב עם רוטב הוינגרט של מסעדת "עד העצם" שמיקה מסוגלת לשתות ישירות מהבקבוק. זוכרים שכבר סיפרתי לכם על רוטב אחר משובח של "עד העצם" בפוסט הזה?). ממליצה לכם לאמץ.

דרך אגב, הפסטו המשובח משתדך מצוין עם עוד מאכלים רבים, למשל: כממרח בכריך, בתערובת של ביצה מקושקשת, בסלט קפרזה וכמובן בפטריות הממולאות שלי.

מצרכים:

מצרכים לפסטו

כוס אחת גדושה של עלי בזיליקום דחוסים ללא גבעולים

  • אני לרוב קונה בזיליקום שארוז בקופסאות פלסטיק מלבניות קטנות ומוארכות – שתי חבילות כאלה מספיקות להכנת הרוטב.

1/2 כוס שמן זית משובח

כ-150 גר' צנוברים

  • אפשר להמיר חלק באגוזי מלך – מאד טעים!

2-3 שיני שום קלופות

מלח, פלפל

מעט מי בישול של הפסטה לפי הצורך

אופציונלי: גבינת פרמזן מגוררת.

הוראות הכנה:

מכניסים את עלי הבזיליקום, הצנוברים, שמן הזית ושיני השום למעבד מזון.

מתבלים במלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם משחתי חלק.

מצרכי הפסטו לפני

  • ישנה אפשרות גם להוסיף פרמזן מגורר לפסטו עצמו – יוצא מעולה, אך פחות אהוב על ילדיי. לשיקולכם.

פסטו מוכן

טועמים ומתקנים תיבול (ייתכן ותחליטו גם להוסיף עוד קצת אגוזים/שמן זית).

פסטו בקערה

להכנת פסטה פסטו:

מתחילים בבישול הפסטה לפי הוראות היצרן (שימו לב להוציא אותה בזמן..).

מסננים את הפסטה ושומרים מעט ממי הבישול שלה.

מערבבים לתוך הפסטה את הפסטו. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים כ-2 כפות ממי הבישול.

קערת פסטה פסטו

מומלץ להגיש בליווי גוש פרמזן ופומפייה, כך שכל מי שמעוניין (אני! אני!) יסדר לעצמו עננה לבנה מעל הפסטה.

צלחת פסטו סלט ותירס

  1. ישנה אפשרות להפוך את הרוטב ל-"פסטו-שמנת" בקלי קלות: מחממים שמנת מתוקה במחבת, מוסיפים לה כמה כפיות מהפסטו, מערבבים תוך כדי בעבוע ומתקנים תיבול (מלח, פלפל). מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומגישים.

זה היה פוסט על פסטו.. או בקיצור: פוסטו 

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “פסטו!

  1. בוקר טוב,
    מתכון מעולה, תבורכי על הכתיבה הנעימה בה את משלבת מתכונים פשוטים ואהובים.
    אתוודה כי מחכה להגיגייך על אוכל, מסעדות משפחה וכל מה שבא.
    ברכות
    יעל ורד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *