עוגת תפוחים בחושה נהדרת

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

בהמשך לעוגת הממרחים והפירורים הבחושה והסופר דופר מוצלחת הזו, היום אני מביאה לכם מאותו מקור מהימן, (עדידס שלי, aka “הקונדיטורית”, כמובן) עוד עוגה בחושה קלה באופן מביך (כמו שאנחנו הכי אוהבים!) וטעימה בטירוף.

את המתכון עדי אימצה בכלל מאמה של גיסה שמרבה לאפות את העוגה כבר שנים לכבוד אירועים משפחתיים (מכאן שאצלם במשפחה קוראים לה “העוגה של רבקה”).

יש כאן מקום להרבה משחק ושינויים, אותם כמובן אמנה בפניכם בהמשך המתכון.

המצטיינים שבינכם ללא ספק יבחינו 😀 כי עוגה זו מצטרפת לשתי עוגות תפוחים נוספות בבלוג:  עוגת הפירות הבחושה והורסטילית של אמי, שה go-to שלה הם דווקא שזיפים, אפרסקים או משמשים אך גם עם תפוחים מתקבלת עוגה נפלאה (הסבר בתחתית אותו מתכון) ועוגת התפוחים הנוסטלגית והמופלאה של סבתי ז”ל, שהתווספה בראש השנה האחרון.

לפני שנתחיל אציין כי הורדתי את כמות הסוכר במתכון (מכוס וחצי לכוס) – בעיניי העוגה מתוקה בדיוק במידה הנכונה ושומרת מעט על חמצמצות התפוחים. אם אתם אוהבים עוגות עם טעם מתוק מודגש יותר, פנקו בעוד רבע כוס סוכר.

בנוסף, מפנה את תשומת ליבכם למרכיב מעניין ולא שגרתי: יין אדום מתוק אשר עושה הבדל משמעותי בין עוגה זו ל-“סתם” עוד עוגת תפוחים. אם אין בידיכם יין אדום מתוק ואתם מעוניינים לאפות את העוגה כאן ועכשיו, המירו אותו ביין אדום רגיל או אפילו ביין “תירוש”.

שימו לב שזהו מתכון ללא חלב, לכל הרגישים ללקטוז או המעוניינים בעוגת פרווה טעימה ועסיסית.

מצרכים:

מצרכים לעוגת תפוחים

3 תפוחים ירוקים גראני סמית’ מקולפים וחתוכים לקוביות

4 כפות יין אדום מתוק (יין קידוש)

3/4 כוס שמן

3 ביצים

2 כוסות קמח תופח

1 כוס גדושה סוכר

1 כפית קינמון

לפיזור מעל:

כ-2 כפות סוכר

חצי כפית קינמון

תוספות אופציונאליות:

אגוזי מלך

צימוקים

חמוציות

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר.

ביצים וסוכר לפני שטורפים

ביצים וסוכר אחרי שטורפים

מוסיפים את השמן והיין וממשיכים לטרוף.

הוספת שמן ויין

אחרי עוד ערבוב

מוסיפים את הקמח והקינמון וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת קמח וקינמון

בלילה לפני תפוחים

מקפלים פנימה את קוביות תפוחי העץ.

  • אם מעוניינים אפשר לקפל פנימה גם שברי אגוזי מלך ו/או חופן חמוציות/צימוקים.

בלילה אחרי תפוחים

מעבירים לתבנית בקוטר 26 משומנת היטב, בוזקים מעל פני העוגה, באופן שווה, את הסוכר והקינמון ואופים למשך כ-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש (משתנה בין תנור לתנור יכול לקחת כמה דקות פחות או כמה דקות יותר – שימו לב ובדקו).

עוגה לפני סוכר וקינמון

עם סוכר וקינמון

העוגה יצאה מהתנור

פרוסה מהעוגה

  1. אנחנו במקרה אפינו בתבנית קוגלהוף, אך תבנית קפיצית רגילה לגמרי מתאימה.
  2. אם מעוניינים אפשר לפזר מעל העוגה גם שברי אגוזי מלך.
  3. עדידס משתמשת בבלילה הזו לפעמים גם לאפיית עוגות אחרות: היא ממירה את היין בחלב או מיץ תפוזים ובמקום התפוח והקינמון מוסיפה כוס שוקולד צ’יפס – לטענתה (ואני הכי סומכת עליה..) מתקבלת עוגת שוקולד צ’יפס נפלאה. אין ספק שאבדוק את הסוגיה בהקדם..

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *