עוגת שקדים, קוקוס ותפוז לפסח (אבל לא רק..)

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

על העוגה שאני עומדת להציג בפניכם סיפרו לי כבר בשנה שעברה שתי חברות ממעגלים שונים. כל אחת הודיעה לי כי באמתחתה מצויה עוגת הפסח המושלמת ושאין מתאימה ממנה עבור הבלוג.

ראשונה הייתה דנוני (שגם חתומה על הטרין ירקות גבינה ופסטו הנפלא) ששלחה לי תמונות של מה שנשאר מהעוגה אחרי שהוגשה לבני משפחתה באיזור חיוג 04. כעבור מספר שבועות (הרבה אחרי פסח האמת 😀) הצטרפתי למארינוש לסשן יישור של העוגה המדוברת לצד כוס קפה. היא סיפרה לי כי חברה שלחה לה את המתכון של העוגה הזו, שאין בה טיפת קמח ומושתתת כולה אך ורק על שקדים טחונים וקוקוס. ובכן חברים, זוהי עוגה נפלאה (גם ממש בלי קשר לפסח) ללא גלוטן.

רק לאחר שביקשתי את המתכון ממארין הבנתי כי בעצם מדובר באותה עוגה שהעבירה לי בזמנו דנה. כרגיל, ביצעתי שינויים מינוריים במתכון על מנת שהעוגה תהיה אפילו עוד יותר טעימה וקלה להכנה עבורנו.

אם כן, בדומה לעוגת השוקולד לפסח שהעליתי בשנה שעברה, גם במקרה של עוגה זו אני מאמינה שתיהנו לאפותה גם בשאר ימות השנה. ועוד לא דיברנו על העובדה שההכנה היא קלי קלות – בלי מיקסר ושאר חברים, הכל בקערה אחת והופ לתנור.

השילוב של הקוקוס הכה אהוב עליי (כפי שכבר הבחנתם בעוגת הקוקוס ושוקולד צ'יפס, בפאי הקוקוס, בעוגת פרג, קוקוס ושוקולד לבן ועוד) יחד עם השקדים הטחונים שמעניקים לעוגה טעם מעט מרציפני וניחוח גרידת התפוז, יוצרים עוגה יבשה אך עסיסית (יש דבר כזה 😀) בעלת ניחוח נפלא. הקראנץ' של השקדים הפרוסים והקלויים מעל מוסיף את הטקסטורה הנוספת שמשלימה את החוויה.

חתכו לקוביות קטנות, מרוכזות ומענגות והגישו לצד כוס קפה שחור או תה.

אני אופה את העוגה בתבנית פיירקס זכוכית של פאי, אך גם תבנית קפיצית בקוטר 24 או תבנית ריבועית תתאים.

מצרכים:

מצרכים לעוגת קוקוס תפוז שקדים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

2 שקיות שקדים מולבנים טחונים דק (200 גר')

  • קונים אותם ככה בשקיות של 100 גר' בסופר, באיזור של הקוקוס והשומשום לרוב.

1 כוס קוקוס טחון (פחות משקית)

1 כוס סוכר

4 ביצים

1/2 כוס שמן חמניות/קנולה/צמחי אחר

2 כפיות גרידת תפוז

1/4 כוס מיץ מאותו תפוז

1 כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

כ-3-4 כפות שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

בקערה קטנה מערבבים את היבשים: השקדים הטחונים, הקוקוס והמלח ומניחים בצד.

ערבוב היבשים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסוכר עם גרידת התפוז עד שהסוכר נהפך למעט כתמתם.

ערבוב סוכר ותפוז1
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב סוכר ותפוז2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

לסוכר הצבוע מוסיפים את הביצים, השמן, מיץ התפוזים ותמצית הוניל ומערבבים היטב.

לפני ערבוב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
אחרי ערבוב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מערבבים פנימה את תערובת השקדים והקוקוס רק עד לקבלת בלילה אחידה.

הוספת תערובת השקדים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים את השקדים הפרוסים בשכבה אחידה מעל פני העוגה.

העברה לתבנית
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
שקדים על עוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

אופים כ-35-40 דקות עד שהעוגה זהובה-שחומה וקפיצית למגע.

עוגה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “עוגת שקדים, קוקוס ותפוז לפסח (אבל לא רק..)

  1. שלום,
    הכנתי את העוגה והיא מצוינת. אך לצערי היא מתפרקת ומתפוררת כשאני חותכת למנות.
    איך אפשר לאחד את החומרים כל שלא יתפרקו?
    תודה
    אודליה

    1. היי אודליה, שמחה שאהבת אותה! יכול להיות שחתכת בעודה ממש חמה? עדיף שתצטנן מעט לפני החיתוך

  2. עוגה מעולה, טעימה מאוד וקלה להכנה, קצרתי מחמאות וחשוב לא פחות אין טעם לוואי פשוט טעימה תודה רבה על המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *