עוגת שקדים בחושה ונהדרת

העוגה הבאה שייכת לז'אנר של העוגות הבחושות והמנחמות שממש מתחשק לצד כוס הקפה שלנו. עוגה עשירה בטעם של שקדים ווניל בתוספת נגיעות של תפוז שמגיעות בזיגוג. עוגה מושלמת לחורף, אבל לא רק.

אוהבי המרציפן מאד יאהבו את העוגה בזכות תוספת תמצית שקדים (שלא היתה לי בבית לפני האמת) שמעניקה את אותו טעם מרציפני וארומה משגעת (בנוסף לשקדים הטחונים שנמצאים בבלילה והשקדים הקלויים שמפזרים מעל הזיגוג). אודה שאני לא אוהדת מושבעת של מרציפן (לעומת אחי הגדול שמשוגע על מרציפן בכל צורה למשל) ודווקא מאד אהבתי את העוגה.

אי אפשר שלא להתייחס לעובדה שזוהי עוגה שלא דורשת מיקסר, הפרדת ביצים וטריקים נוספים: פשוט מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה אחת ושולחים לתנור. בזמן שהעוגה נאפית מערבבים בקערית את כל חומרי הזיגוג וקולים את השקדים. קלי קלות. אין תירוצים.

המתכון הותאם מהבלוג The Café Sucre Farine.

מצרכים:

לעוגה:

1 גביע (200 גר') יוגורט 3% שומן לפחות

1 כוס גדושה סוכר

4 ביצים L

1 וחצי כוסות קמח

3/4 כוס שקדים טחונים

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס שמן

3/4 כפית מלח

1 כפית תמצית שקדים

2 כפיות תמצית וניל

לזיגוג:

1 כפית גרידת תפוז

3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית תמצית שקדים

3/4 כוס אבקת סוכר

לזרייה מעל:

1/2 כוס שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים היטב עם מטרפה את היוגורט, הסוכר והביצים.

מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה, המלח ושתי התמציות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתמזג לתוך התערובת.

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית משומנת (בקוטר 22-24) ואופים כ-35-45 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים כ-10 דקות ומחלצים מהתבנית.

בזמן שהעוגה נאפית בתנור מכינים את הזיגוג והשקדים:

לזיגוג: מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי הזיגוג ומניחים בצד.

לשקדים: קולים את השקדים על מחבת חמה, תוך ערבוב, עד שמשחימים אך לא נשרפים.

בעוד העוגה עדיין חמה, בעזרת מברשת סיליקון, מורחים את הזיגוג בעדינות על פני העוגה עד שכולו נספג (בסדר שחלקו ינזול לצדיים).

כשהזיגוג עוד רטוב, מפזרים את השקדים הקלויים על פני העוגה.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל