עוגת גזר בחושה ונהדרת

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

היום אני שמחה להציג בפניכם את אחת העוגות היום יומיות האהובות ביותר על הילדים שלי. עוגה שלמרות הסוכר, הקמח ושאר החשודים המיידים שבעוגות בחושות, בכל זאת עדיפה על עוגת השוקולד הסטנדרטית, הרי יש בה ירקות 😀, ועוד גזר כתום של באגס באני, העשיר בבטא קרוטן.

אך היתרון העוד יותר גדול שלה הוא הקלות האדירה שבהכנתה: כל המרכיבים מתערבבים בקערה אחת והופ לתנור (כמו שאנחנו אוהבים). הילדים שלי כבר כמעט יודעים להכין אותה לבדם (רק אלוהים ישמור איך המטבח נראה אחר כך 😀).

המתכון הוא לשתי תבניות אינגליש קייק, כך שאפשר להקפיא אחת ולשלוף בעת הצורך. אספר לכם שאצלנו בבית אף פעם לא מגיעים לשלב זה – שתיהן מתחסלות ומתיישרות צ'יק צ'אק על ידי כל תושבי הבית מקטן עד גדול.

פלוס נוסף לפני שמתחילים: מדובר בעוגה מאד סלחנית וורסטילית: אין תמצית וניל? לא נורא! נגמר הסוכר החום? גם מייפל/סילאן/דבש יעשו את העבודה.

מצרכים:

מצרכים לעוגת גזר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 גזרים מקולפים ומגוררים דק (אני כרגיל פותרת את עניין הגירור במג'ימיקס)

4 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום כהה

  • כאמור ניתן להמיר במייפל/סילאן/דבש

2 כוסות קמח תופח

  • אין לכם קמח תופח? המירו לשתי כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה.

1 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גדושה קינמון

קמצוץ אגוז מוסקט

2 תבניות אינגליש קייק

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

טורפים היטב בקערה את הביצים יחד עם שני סוגי הסוכר.

ביצים וסוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ביצים וסוכר מתערבבים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הגזר, השמן, הקינמון, אגוז המוסקט ותמצית הוניל ומערבבים היטב.

הוספת קינמון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מעורבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת קמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קמח מתערבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תערובת מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים את תבניות האינגליש קייק (או מרפדים בנייר אפייה) ושופכים את הבלילה באופן שווה לשתיהן.

תערובת לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בדרך לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-40 דקות עד שמשחימה וריחנית.

העוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *