עוגיות שורטברד של חמאה מלוחה ושוקולד קצוץ

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

קיים סיכוי גדול מאד שכבר שמעתם על העוגיות המפורסמות האלו שחורכות את האינטרנט ובפרט את האינסטגרם של הרבה פודיז ובלוגרי אוכל בשבועות האחרונים. הן פשוט בכל מקום!!

תכלס, בצדק.

במקרה של העוגיות הללו – ההייפ בהחלט מוצדק.

למרות הבאזז (ואולי דווקא בגללו) החלטתי להביא אותן אליכם, במקרה ויש פה כאלה שלא נחשפו להמצאה המדהימה הזו של כותבת האוכל והמתכונאית אליסון רומן.

רומן, שבעברה כתבה לניו יורק טיימס ולבון אפטיט (רקורד מרשים ביותר, לכל הדעות), פרסמה את המתכון לעוגייה זאת בספרה הסופר דופר מדובר Dining In . שם היא התוודתה כי עדיין לא מצאה אף עוגיית שוקולד צ’יפס שקולעת בול לטעמה – לכן החליטה להמציאה מחדש!

רומן לקחה את עוגיית השורטברד הקלאסית עם טוויסט של חמאה מלוחה (שעושה את כל ההבדל!) בשילוב של שוקולד מריר קצוץ (במקום שוקולד צ’יפס), קראנץ’ של סוכר חום דמררה מסביב העוגייה וסיומת של מעט מלח ים אטלנטי מעליה, וכך יצרה את אחת העוגיות היותר טעימות ומיוחדות שבסביבה.

עצם העובדה שגם ממש קליל להכין אותן, רק מוסיפה לאפיל שלהן.

אם כן, גם אם אתם ממש לא מ-“אנשי העוגיות”, אני ממליצה לכם בחום לנסות את אלה – כי יש עוגיות – ויש את העוגיות האלה.

שימו לב כי העוגיות מורכבות מקצת יותר חמאה מבמתכוני עוגיות חמאה אחרים, אבל בואו לא נהיה קטנוניים – לא סתם מדובר בה-עוגייה בה’ הידיעה.

אפיתי אותן פעמיים בשבוע האחרון ואין ילד או מבוגר שלא השמיע קולות של גרגור תוך כדי שאיבתן. ראו הוזהרתם, באמת שלא ניתן לעמוד בפניהן.

מצרכים:

מצרכים לעוגיות חמאה מלוחות עם שוקולד

270 גר’ חמאה מלוחה

  • ביננו, יוצא אחלה גם עם חבילה של 200 גר’ חמאה מלוחה + 70 גר’ חמאה רגילה 😀.. סוד שלנו.
  • לפי רומן, אם אין לכם בכלל חמאה מלוחה ואתם רוצים (מה רוצים? צריכים! 😉) לאפות את העוגיות כאן ועכשיו – השתמשו בחמאה רגילה והוסיפו לקמח 3/4 כפית מלח.

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום דמררה

1 כפית תמצית וניל

2 ורבע כוסות קמח

170 גר’ שוקולד מריר קצוץ גס

  • שימו לב שמתקבלים צ’אנקים קטנים ולא שבבי/פירורי שוקולד.

1 ביצה גדולה טרופה

מעט סוכר חום דמררה לציפוי

מעט מלח ים אטלנטי לפיזור מעל

הוראות הכנה:

במיקסר עם וו הגיטרה מקציפים כ-3 עד 5 דקות את החמאה, שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל על מהירות בינונית-גבוהה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

לפני הקצפה

אחרי הקצפה

מורידים עם לקקן את התערובת מדפנות הקערה ובמהירות איטית מוסיפים בהדרגה את הקמח ולאחר מכן את השוקולד הקצוץ, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

תערובת עם קמח ושוקולד קצוץ

פורסים על משטח עבודה ניילון נצמד ומעבירים שליש מהתערובת עליו. עוטפים ומגלגלים את הבצק בניילון על המשטח, כך שנוצר מעין גליל (קצת כמו פלסטלינה). כך יוצרים עוד שני גלילים נוספים.

  • במתכון המקורי רומן מורה להכין ארבעה גלילים אך אני הכנתי שלושה. לשיקולכם.

בצק על ניילון

סגירת הניילון

גלגול הגליל

הגלילים מוכנים

מעבירים את הגלילים העטופים בניילון הנצמד למקרר לפחות לשעתיים (אפשר שיחכו לתורם במקרר עד שבוע ימים ובפריזר עד חודש).

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מסירים את הניילון מאחד הגלילים ומברישים בביצה הטרופה.

מריחת הגליל בביצה

כעת, זורים מעט סוכר חום דמררה סביב הגליל כך שיידבק לביצה וייצור מעטה קראנצ’י באפייה.

  • יש כמה דרכים לעשות זאת: או לשפוך מעט סוכר חום דמררה בתבנית ולגלגל בה את הגליל או לזרות עם כף/האצבעות את הסוכר סביב הגליל.

גלגול בסוכר חום

זורה סוכר חום

חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כ-1.5 ס”מ ומניחים את הפרוסות על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה (לשלושת הגלילים תזדקקו לשתי תבניות).

ממשיכים כך עם שני הגלילים הנוספים.

חיתוך הגליל

עוגיות חתוכות

מפזרים מעט מלח ים אטלנטי מעל העוגיות ומכניסים לתנור לכ-12-15 דקות עד שקצוות העוגיות מקבלות גוון זהוב – שחום.

מלח על העוגיות

עוגיות בדרך לתנור

מצננים מעט ומתנפלים.

העוגיות יוצאות מהתנור

  1. כפי שכתבתי, ניתן לשמור את הגלילים עטופים “בהיכון” במקרר עד שבוע או עד חודש במקפיא, כך לא יתפסו אתכם לא מוכנים (עולה כאן גם סוגיה של איפוק ושליטה עצמית אבל זה לבלוג אחר 😀).
  2. לאחר האפייה העוגיות נשמרות עד 5 ימים בכלי סגור ואטום. פחחחח.. אין מצב שתגיעו לבדוק את נכונות האמור בשורה זאת.

עוגיות לצד תה

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “עוגיות שורטברד של חמאה מלוחה ושוקולד קצוץ

  1. היי
    תודה על המרשם כמו שסיפרתי לך אני מוציאה לאט לאט את הקמח הלבן מהתפריט שלי
    אני אנסה את המרשם (מתה על עוגיות) ואשלב קמח כוסמין מלא ורגיל.
    בנתיים בשני מרשמים זה הצליח עוגיות אגוזים מהספר עד 160 קלוריות (המתכון די דומה וגם ההכנה),ועוגת שוקולד מרשם ישן
    שיש בו כוס אחת של קמח הטעם היה ממש כמעט אותו דבר רק צורת התפיחה היתה קצת שונה ולמזלי מכסים את זה בקרם
    אז לא ראו.
    מבטיחה לספר על ההצלחה או הכשלון

  2. איזו הצלחה. חיכיתי בציפייה לרגע שבו הטועם נוגס בעוגייה ולהבעת ההפתעה המתפשטת על פניו.
    מתכון מנצח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *