עוגיות שוקולד, פיסטוק ומלח

עוגיות השוקולד והפיסטוק שכבר אספר לכם אודותיהן תפסו את תשומת ליבי בעלעול במגזין בון אפטיט ישן (דצמבר 13, אם לדייק 😀). מקריאה מהירה של המרכיבים והמתכון, הן הזכירו לי את העוגיות האהובות האלו, שחרכו בזמנו את האינטרנט, רק הפעם עם טוויסט של פיסטוק, שוקולד ומלח – שילוב טעמים אהוב עליי בהחלט.

כמו במקרה של העוגיות האלה, מאד מצאה חן בעיניי העובדה שניתן להכין את גלילי העוגיות עטופים בניילון מראש, שיחכו בקירור לשעת הצורך (עד שבוע במקרר, עד חודש בהקפאה). מתחשק לכם עוגיות חמות ונפלאות ישירות מהתנור? רבע שעה וקיבלתם! הבנתם נכון – אין צורך בהפשרת העוגיות, פשוט חותכים את הגליל בעזרת סכין משוננת וחדה ואופים. הכי קל שיש.

בנוסף, אני מבקשת שלא תיבהלו מכמות ההיסטרית של החמאה (300 גר'!). מדובר במתכון שמניב כמות גדולה מאד של עוגיות, כ-100 סך הכל. אם אינכם אוהבים פיסטוקים (הכיצד??), הרגישו חופשי להמירם באגוז אהוב אחר.. בעיניי הפיסטוק (הטבעי יש להדגיש) מתאים כאן באופן מדויק.

מה שכן, אני מתעקשת שלא תוותרו על תוספת מלח הים שנפזר מעל העוגיות טרם כניסתן לתנור,  מדובר בשלב קטנטן שמקפיץ אותן כמה דרגות מעלה (כפי שכבר סיפרתי לכם, השילוב של שוקולד עם מלח הוא אחד האהובים עליי).

מצרכים:

מצרכים לעוגיות שוקולד פיסטוק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס קקאו

3/4 כפית מלח

1/4 כפית סודה לשתייה

300 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

1 ורבע כוסות סוכר חום דמררה

1 כפית תמצית וניל

1 חלבון מביצה גדולה

150 גר' שוקולד מריר קצוץ

1 כוס פיסטוק טבעי קצוץ גס

מלח ים

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה קמח, קקאו, מלח וסודה לשתייה.

ערבוב יבשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערת המיקסר חמאה, סוכר ותמצית וניל ומקציפים (עם עדיפות לוו הגיטרה) על מהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה למשך כ-4 דקות.

חמאה וסוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגתיות את תערובת הקמח.

הוספת יבשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החלבון וממשיכים לערבל רק עד שנטמע.

הוספת החלבון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים לתוך הבלילה את הפיסטוק והשוקולד הקצוץ.

הוספת פיסטוק ושוקולד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מעורבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פורסים על משטח עבודה ניילון נצמד ומעבירים רבע מהתערובת עליו. עוטפים ומגלגלים את הבצק בניילון על המשטח, כך שנוצר מעין גליל. כך יוצרים עוד שלושה גלילים נוספים.

תערובת על ניילון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
יצירת גלילים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
יצירת גלילים2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הגלילים העטופים בניילון הנצמד למקרר לפחות לשלוש שעות (אפשר שיחכו לתורם במקרר עד שבוע ימים ובפריזר עד חודש).

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מוציאים גליל עוגיות מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד וחותכים לפרוסות בעובי כ-1.5 ס"מ, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעט מלח ים מעל העוגיות ואופים למשך כ-12-15 דקות, עד שהשוליים אפויים ומרכז העוגייה התייבש (העוגייה לא תיראה מוכנה לחלוטין כשתצא מהתנור, אך היא תהיה).

חיתוך גליל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
על נייר אפייה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פיזור המלח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
העוגיות מוכנות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים ומגישים.

העוגיות מוגשות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. עינת הגב

    אם הקפאתי את העוגיות אז מכניסה לתנור רגיל?

  2. עידו הגב

    לגבי מלח ים: מה ההבדל בינו לבין מלח רגיל?
    וגם: האם הכוונה למלח (ים) גס, או טחון? כלומר האם יש העדפה לגרגרים גדולים, מורגשים, או שעדיף מלח טחון – רק בשביל הטעם?

    • מיכל הגב

      היי עידו הכוונה לגבישים ולא למלח דק, למלח ים יש טעם אחר ממלח גס והניגוד שלו עם מתוק ממש מוצלח בעיניי- אם אין בידך מלח ים אז תפזר מעט מלח גס מעל העוגיות. בהצלחה!

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן