עוגה בחושה של סבתות עם פרי העונה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

העוגה שאני עומדת לספר לכם אודותיה היום קולעת בדיוק להגדרה המילונית של אולד סקול, "עוגה של פעם", של סבתות (במקרה הזה של סבתא אסתר של מאיה חברתי) עם עדכונים קטנים להיום (חמאה במקום מרגרינה, תמצית וניל אמיתית במקום כאילו). מכינים אותה בשתי דקות (באמת, מדדתי זמנים!) והתוצאה מנחמת, טעימה, חמימה והכי מתאימה!

השבוע אירחתי זוג חברים (זוכרים את שלומצי שהביאה לנו את עוגיות הטחינה המושלמות?) עם הילדים אחר הצהריים, התחלתי להכין את העוגה עם כניסתם דרך דלת הכניסה והיא הייתה כבר בתנור עם נשיקות השלום.

החלטתי לצרף לעוגה פלחי אפרסקים שבמקרה היו לי במקרר, אך אפשר להמירם בשזיפים, נקטרינות או כמובן משמשים כשבעונה (כמו בעוגת הפירות הבחושה והאהובה של אמי). תכל'ס עוד הרבה פירות יתאימו לעוגה בעיניי – תאנים, תפוחים.. אפילו תותים.. What can go wrong?

את הבצק מכינים בקערה אחת – מערבבים צ'יק צ'אק את כל המרכיבים, משבצים את הפירות מעל, מפזרים עליהם עוד קצת סוכר והופ לתנור, נתראה לצד כוס הקפה לאחר שתשתזפי ותתקרמלי (מרגיש לי קצת שוביניסטי מה שכתבתי פה..אבל מבינים את הכוונה נכון?😀).

העוגה נפלאה לצד גלידת וניל, גם בטמפרטורת החדר, והאמת שגם ככה קרה מהמקרר. אם נשאר ממנה – שמרו אותה עטופה במקרר.

מצרכים:

מצרכים לעוגת פירות בחושה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 וחצי כוסות קמח תופח

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

150 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר

  • 20 שניות במיקרו יעשו את העבודה.

1 כפית תמצית וניל

3 שזיפים/נקטרינות/אפרסקים/משמשים/תאנים/תותים/תפוחים.. חתוכים לפלחים

עוד מעט סוכר לבזיקה מעל הפירות

אופציונאלי: מעט קינמון

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הביצים, הוניל והחמאה הרכה עד לקבלת תערובת אחידה (שתהיה מעט דביקה, זה בסדר).

הכנת בלילה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בלילה לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב בלילה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים תבנית (אני הלכתי על פיירקס זכוכית עגולה של פאי) ומשטחים את הבלילה בתחתיתה.

בלילה בתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משבצים את פלחי הפרי על פני העוגה בשכבה אחידה ובוזקים מעט סוכר על כל פרי (מי שרוצה מוזמן לבזוק גם מעט קינמון).

שיבוץ הפירות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שיבוץ הפירות2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סוכר על פירות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-35 דקות עד שהעוגה זהובה וריחנית.

העוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם לצד גלידת וניל.

פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עוגה עם גלידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבא,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “עוגה בחושה של סבתות עם פרי העונה

  1. שלום מיכל, תודה על המתכונים. אני מאוד נהנית מהם! כל פעם מנסה משהו אחר ויוצא מעולה. יש לי שאלה לגבי המידות: בכוס וחצי קמח תופח המדידה לכוס היא 140 גרם? איכשהו הבצק יוצא לי יותר מידי דביק. בכלל הייתי שמחה לדעת מה שיטת המדידה שלך כי כל פעם אני מתלבטת מחדש. שוב, המון תודה

    1. היי נועה, קודם כל ממש תודה! שמחתי לקרוא שאת נהנית מהמתכונים 🙂 לגבי צורת המדידה שלי אז אני אכן משתמשת בכוסות מדידה, יש לי בבית כמה סטים של כוסות וקנקני מדידה (כפי שכתבתי באחד הפוסטים הראשונים שלי) וכמעט בכל מתכון אני פונה אליהן, כוס מדידה מכילה 250 מל, ואת הקמח אני פשוט ממלאת באופן דחוס ומיושר עד סוף הכוס (בלי בטן). מקווה שעזרתי, מיכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *