סלט פסטה קייצי ומעולה

את המתכון לסלט הבא הוצאתי בזמנו מאחד מספרי "Barefoot Contessa" המעולים של Ina Garten. אינה הנפלאה, מספרת כי סלט זה היה תמיד בין הפופולריים ביותר במסעדה ובמעדניה המפורסמים שלה, מה שמיד משך את תשומת ליבי והביא אותי לנסותו לראשונה, למרות שמרפרוף מהיר במתכון הוא לא נראה לי שונה במיוחד מסלט הפסטה שנהגתי להכין עד אז.

לאורך שנים, ה-go-to שלי מבחינת סלט פסטה (שמודה שלא הכנתי המון כי משהו בשילוב של סלט עם פסטה אף פעם לא ממש ישב לי, למרות ועל אף הטעם המוצלח שלו 😀) היה שילוב של פסטה עם עגבניות, בזיליקום, עגבניות מיובשות, זיתים ופטה/מוצרלה. לא שונה מאד מהמרכיבים שכבר יוזכרו במתכון, אך כאן יש משהו נוסף שהופך את כל הסלט למעניין, מורכב ומשובח יותר והוא הרוטב, שניתן להכין מראש (כמו שאנחנו אוהבים).

אם כן, הסלט הבא נותן נוק אאוט לסלט ההוא של פעם, או בעצם לכל סלט פסטה אחר שאכלתי. מצד אחד, הוא קל להכנה ולא מסובך מדי, אך מצד שני הוא לא פשוט ובנאלי כמו רוב סלטי הפסטה המוכרים לנו. מדובר בתוספת נפלאה לארוחת בוקר, בראנץ' או ארוחת צהריים/ערב קייצית, קלילה ונחמדה לצד סלט ירוק גדול.

מצרכים:

לסלט:

250 גר' פסטה פוזילי (1/2 חבילה)

250 גר' עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (כ-3 עגבניות גדולות)

1/4 כוס זיתי קלמטה שחורים מגולענים וחתוכים (כמו בסלט עגבניות הזה ובסביצ'ה הזה)

250 גר' גבינת מוצרלה קרועה/ חתוכה לקוביות או בייבי מוצרלה

6 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וקצוצות

1 כוס פרמזן מגורד

1 כוס עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

מלח

שמן זית

לרוטב:

5 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות

2 כפות חומץ בן יין (כמו בסלט תירס ועגבניות הזה)

6 כפות שמן זית

1 שן שום קצוצה

1 כפית צלפים מסוננים

2 כפיות שטוחות מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר עם מים מורתחים ומומלחים. מסננים את הפסטה, מערבבים פנימה כף שמן זית בכדי למנוע הידבקות ומניחים להתקרר.

מכניסים את הפסטה לקערה גדולה ומוסיפים את קוביות העגבניות, הזיתים, המוצרלה והעגבניות המיובשות הקצוצות.

מכניסים את כל מצרכי הרוטב למעבד מזון: העגבניות המיובשות, החומץ, שמן הזית, השום, הצלפים, המלח והפלפל ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

מוזגים את הרוטב לתוך הקערה, מוסיפים את הפרמזן והבזיליקום, מערבבים ומגישים.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל