סלט פירורי כרובית

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

כשאני מגישה את הסלט המפתיע הזה לשולחן, לרוב אין לאורחיי מושג מה המרכיב העיקרי והמשמעותי של הסלט הזה. תמיד הם מופתעים לגלות כי מדובר בפירורים של כרובית, ותמיד שואלים בחזרה "פירורי כרובית?!".

דנוני (שסיפרתי לכם עליה כבר פה) תחשוב שאני מטורפת שאני זוכרת את זה (ואני לא מכחישה את מידת הטירוף שבעניין), אך פעם ראשונה שטעמתי את הסלט הזה היה ביום הולדת שנה של אלונה , שירלי טמפל בשבילכם, בתה הבכורה בת החמש וחצי (תעשו את החישוב..). אם אני לא טועה (ואני לא ), אז אחד מאחיה הבכורים של דנה (יש שלושה כאלה) הביא לפיקניק קערה ענקית מלאה בסלט המעניין הזה שמיד קיבל את תשומת ליבי.

כעבור זמן מה, פגשתי את סלט פירורי הכרובית שוב בספר הבישול היפה של מיכל אנסקי, "אוכל מהבית" והחלטתי שאני חייבת להכין אותו בעצמי. מאז אני חוזרת אליו מדי פעם בוורסיה זו או אחרת.

שדרוג משמעותי שאימצתי לעצמי בכל פעם שאני מכינה אותו הוא פירור הכרובית על ידי הדיסקית של המעבד מזון ולא בפומפייה כפי שאנסקי מציעה בספרה (את הקרדיט לפטנט של גירור כרובית על פומפייה היא נותנת לשף המחונן ארז קומרובסקי). אם יש באמתחתכם מעבד מזון – ממליצה לכם לאמץ קיצור דרך זה שהופך את הכנת הסלט לפעולה זריזה וקלה ביותר.

בנוסף, כמו בסלטים רבים, גם לזה אני מוסיפה את גרידת הלימונים של אלו שאני סוחטת (אם כבר, אז כבר) – זוהי תוספת פרש שלא כדאי לוותר עליה.

מצרכים:

(אני הכנתי הפעם כמות כפולה, אך מעבירה לכם את הכמויות המקוריות)

מצרכים לסלט פירורי כרובית

1 כרובית בינונית-גדולה יפה, טרייה, שטופה ומגורדת לפירורים

  • כאמור, אם יש באמתחתכם מעבד מזון, אני ממליצה בחום לחתוך את הכרובית לחתיכות גדולות שנכנסות ל-"שרוול" של המעבד מזון ולסיים את שלב הפירור בשתי דקות.
  • אל תשתמשו בבסיסה של הכרובית.
  • אם אין מעבד מזון בקרבתכם, לכו על אולד סקול וגרדו את הכרובית על פומפייה גסה.

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

1 צרור נענע קצוץ קטן קטן

1 לימון סחוט + גרד של אותו לימון

3 כפות שמן זית משובח

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:

זה הולך להיות קצרררר…

מכניסים את כל המצרכים לקערה גדולה, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומגישים.

מערבבים הכל

Too easy

הסלט מוכן

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *