מרק ערמונים (וירקות)

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

המרק הזה נולד אחרי שכמה שקיות ערמונים קלופים בואקום ישבו והסתכלו עליי כל פעם שפתחתי את ארון המזווה שלי (ובעקבותיו, אני ממלאה את מלאי השקיות הללו על בסיס שבועי).

עשיתי אלתור בהתבסס על המתכון הקליל הזה שמצאתי בבלוג “פתיתים”, והתוצאה הייתה טעימה ביותר! מאז המתכון רץ בין חברותיי ומקבל פידבקים מפרגנים במיוחד.

מצרכים:

מעט שמן זית וחמאה (החמאה מעשירה את הטעם אבל מניסיון יכולה להגיד שיוצא טוב גם בלעדיה)

1 בצל גדול קצוץ (אפשר לשלב גם בצל סגול)

1 כרישה פרוסה לעיגולים (רק את החלק הלבן, וגם – לא נורא אם אין)

2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות

2 בטטות חתוכות לקוביות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

300 גרם ערמונים קלופים (3 שקיות)

צרור טימין

ציר ירקות/עוף/בקר/ מים חמים (מי שמשתמש באבקת מרק עוף – שומו שמיים – יכול לשלב מעט עם המים החמים). להרחבה והמלצות שלי בעניין ציר למרק לחצו כאן.

מלח, פלפל

כפית רוטב ברביקיו (שוס רציני שאימצתי!, תודה מיסטר פתיתים)

אופציונאלי: “שליכטה” של שמנת מתוקה 15%

  • אפשר להמיר חלק מהנוזלים בכוס יין לבן יבש (טעים! היה לי במקרה בקבוק פתוח.. רק שידרג).
  • תנסו לחתוך את קוביות הירקות בערך לאותו גודל, כך כולן יתבשלו באותה מידה.
  • המרק מתאים לצמחונים אם משתמשים בציר שאינו על בסיס עוף/בקר, ולטבעונים אם בנוסף גם משמיטים את עניין השמנת.

הוראות הכנה:

בסיר רחב ועמוק מחממים את שמן הזית והחמאה.

כשהם חמים (שימו לב לא לשרוף את החמאה) מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים עד ששקופים.

בצלים וכרישה

מוסיפים לסיר את קוביות הגזר, הבטטה ותפוח האדמה ומערבבים היטב כך שכל הירקות יקבלו טיגון קל.

כעת מוסיפים את צרור הטימין ואת הציר המועדף עליכם (או הזמין..), כך שיכסה את הירקות (כ- 7 כוסות של נוזלים) ומחכים לרתיחה.

ציר נמזג על המרק

 

לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים.

מוסיפים לסיר את הערמונים הקלופים (ומשתדלים לא לנשנש יותר מדי בדרך..) ומבשלים עוד כרבע שעה, עד שגם הם מתרככים.

המרק מתבשל

מוציאים את צרור הטימין (יישארו עלים במרק, זה בסדר) וטוחנים עם בלנדר-מוט טוב טוב עד שמתקבל מרקם קרמי ללא גושים (תעבירו כף לבדוק אם פספסתם משהו).

הוסיפו מלח, פלפל, וכפית רוטב ברביקיו (לקבלת טעם מעושן שמשתלב מעולה עם הערמונים) וערבבו.

הוספת ברביקיו ותבלינים

אופציונאלי אך מומלץ ביותר (ויש שיתעקשו שחובה): הוסיפו “שליכטה” של שמנת מתוקה 15% שומן (או אחוז שומן אחר שיש במקרר).

  • במידה והמחנה חצוי אצלכם בעניין השמנת, תמיד אפשר להוסיף בעת ההגשה בקערות האישיות זילוף של שמנת, במקום לסיר כולו.

ערבבו, טעמו והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

תתכוננו לתגובות נלהבות (וספרו לי עליהן )

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

6 תגובות על “מרק ערמונים (וירקות)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *