מרק ערמונים וירקות

המרק הזה נולד אחרי שכמה שקיות ערמונים קלופים בואקום ישבו והסתכלו עליי כל פעם שפתחתי את ארון המזווה שלי (ובעקבותיו, אני ממלאה את מלאי השקיות הללו על בסיס שבועי).

עשיתי אלתור בהתבסס על המתכון הקליל הזה שמצאתי בבלוג "פתיתים", והתוצאה הייתה טעימה ביותר! מאז המתכון רץ בין חברותיי ומקבל פידבקים מפרגנים במיוחד.

מצרכים:

מצרכים למרק ערמונים וירקות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעט שמן זית וחמאה (החמאה מעשירה את הטעם אבל מניסיון יכולה להגיד שיוצא טוב גם בלעדיה)

1 בצל גדול קצוץ (אפשר לשלב גם בצל סגול)

1 כרישה פרוסה לעיגולים (רק את החלק הלבן, וגם – לא נורא אם אין)

2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות

2 בטטות חתוכות לקוביות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

300 גרם ערמונים קלופים (3 שקיות)

צרור טימין

ציר ירקות/עוף/בקר/ מים חמים (מי שמשתמש באבקת מרק עוף – שומו שמיים – יכול לשלב מעט עם המים החמים). להרחבה והמלצות שלי בעניין ציר למרק לחצו כאן.

מלח, פלפל

כפית רוטב ברביקיו (שוס רציני שאימצתי!, תודה מיסטר פתיתים)

אופציונאלי: "שליכטה" של שמנת מתוקה 15%

  • אפשר להמיר חלק מהנוזלים בכוס יין לבן יבש (טעים! היה לי במקרה בקבוק פתוח.. רק שידרג).
  • תנסו לחתוך את קוביות הירקות בערך לאותו גודל, כך כולן יתבשלו באותה מידה.
  • המרק מתאים לצמחונים אם משתמשים בציר שאינו על בסיס עוף/בקר, ולטבעונים אם בנוסף גם משמיטים את עניין השמנת.

הוראות הכנה:

בסיר רחב ועמוק מחממים את שמן הזית והחמאה.

כשהם חמים (שימו לב לא לשרוף את החמאה) מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים עד ששקופים.

טיגון הבצל והכרישה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

מוסיפים לסיר את קוביות הגזר, הבטטה ותפוח האדמה ומערבבים היטב כך שכל הירקות יקבלו טיגון קל.

הוספת בטטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת גזר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מוסיפים את צרור הטימין ואת הציר המועדף עליכם (או הזמין..), כך שיכסה את הירקות (כ- 7 כוסות של נוזלים) ומחכים לרתיחה.

הוספת טימין וציר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים.

מוסיפים לסיר את הערמונים הקלופים (ומשתדלים לא לנשנש יותר מדי בדרך..) ומבשלים עוד כרבע שעה, עד שגם הם מתרככים.

הוספת ערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

מוציאים את צרור הטימין (יישארו עלים במרק, זה בסדר) וטוחנים עם בלנדר-מוט טוב טוב עד שמתקבל מרקם קרמי ללא גושים (תעבירו כף לבדוק אם פספסתם משהו).

הוצאת הטימין
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טחינת המרק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הוסיפו מלח, פלפל, וכפית רוטב ברביקיו (לקבלת טעם מעושן שמשתלב מעולה עם הערמונים) וערבבו.

הוספת תיבול
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

אופציונאלי אך מומלץ ביותר (ויש שיתעקשו שחובה): הוסיפו "שליכטה" של שמנת מתוקה 15% שומן (או אחוז שומן אחר שיש במקרר).

  • במידה והמחנה חצוי אצלכם בעניין השמנת, תמיד אפשר להוסיף בעת ההגשה בקערות האישיות זילוף של שמנת, במקום לסיר כולו.

ערבבו, טעמו והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

תתכוננו לתגובות נלהבות (וספרו לי עליהן )

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

נ.ב – מעדכנת אתכם שביקרתי כאן ב-4/12/18 ושדרגתי קצת תמונות

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
6 תגובות
  1. נטלי הגב

    סופני!! נכנס לרשימת המתכונים!!!

  2. נתקה הגב

    וואו נהניתי ברמות לקרוא כל מילה ומחכה בקוצר רוח לפוסטים הבאים!!

  3. אילנה הגב

    כל כך כיף לקרוא אותך!!! נהנית ומתמוגגת ומתגרה מהתמונות….

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן