מרק גזר ומיסו

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Print Friendly, PDF & Email

בימים האחרונים הסתיו התחיל לבצבץ לראשונה, השמיים נצבעו בגוון אפרפר אהוב ואפילו ירדו כמה טיפות של גשם.

הללויה.

בגדול אפשר לומר שמיציתי את הקיץ – שלא תבינו לא נכון, אני ממש לא משתייכת לקבוצת הזועפים שונאי הקיץ והחום (שלום לברגו אחי האהוב 😍), נהפוכו, מאד שמחתי עם הגעתו ונהניתי ממנו עד תום, פשוט הוא כבר overdue שבועות רבים בעיניי.. עניין של מינונים 😀.

אם כן, הסתיו הבליח והחשק האוטומטי לקערת מרק חמה ומנחמת מיד הגיח יחד עימו. האמת, שאני ממש אמא לא בסדר, מיקה, בכורתי כבר תקופה מבקשת מרק כתום ועוד לא ביצעתי.. מה שמזכיר לי שאת המתכון המצוין של אמי למרק כתום עוד לא העליתי פה.. יטופל עם הרמת הראש הבאה של הסתיו 😃. במקום המרק הכתום הקבוע דווקא העמדתי הפעם סיר של מרק כתום מסוג אחר, שהתאים לי כמו כפפה ליד לארוחה בניחוח אסייתי שאירחתי באותו ערב: מרק גזר ומיסו.

המתכון למרק, הפשוט אך המעניין הזה, תפס לי את העין מזמן בשיטוט בבלוג המעולה Smitten Kitchen, אותו גילתה לי בזמנו רונה, אחת ממומחיות הקולינריות שאני יותר תופסת מהן (בתה של אלין, שכבר סיפרתי לכם עליה פה ופה למשל). רונה החמיאה לי בטירוף בתחילת ימי הבלוג כאשר אמרה לי שאני מזכירה לה קצת את הבלוג המדובר, וכך גיליתי אותו – בלוג מקסים ועשיר שאני ממליצה בחום לרפרף בו.

המתכון שאני מציגה בפניכם אוטוטו הוא (כרגיל) לא זהה למתכון המקורי, אלא עם כמה ניואנסים והתאמות שלי.

מצרכים:

מצרכים למרק גזר ומיסו

2 כפות שמן זית

כ-9 גזרים מקולפים וחתוכים לעיגולים

1 בצל לבן גדול קצוץ

5 שיני שום כתושות

1 כף גדושה מאד של ג’ינג’ר טרי מגורד (כרגיל, מפנה למגרדת המעולה הזו)

4 כוסות ציר ירקות/עוף/מים רותחים (זוכרים את הטיפ של הציר עוף שלי?)

כף וחצי גדושות מיסו בהיר

  • אם במקרה יש בידיכם מיסו לבן אז תגדילו לרבע כוס (לחפירה מעמיקה יותר בסוגי מיסו כנסו לרוטב מיסו המשגע הזה)

מלח, פלפל

אופציונאלי (אך משדרג) לפיזור מעל המרק:

כמה טיפות של שמן שומשום קלוי (הסבר בהמשך)

מעט טבעות דקות של בצל ירוק

הוראות הכנה:

בסיר רחב על להבה בינונית מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ-5 דקות עד שנהיה שקוף.

טיגון הבצל

מוסיפים את הגזר, הג’ינג’ר והשום ומטגנים, תוך כדי ערבוב עוד כ-5 דקות.

הוספת גזר שום וגינגר

מוסיפים את ציר העוף/ירקות/מים רותחים ומחכים לרתיחה.

הוספת ציר

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין עוד כ-30 דקות עד שהגזרים מתרככים.

מרק לפני טחינה

טוחנים את המרק עם בלנדר מוט.

  • אם אין לכם – תעבירו את תוכן המרק לבלנדר.
  • הרבה יותר בלאגן ובוג’רס – עדיף להשקיע בבלנדר מוט – השקעה לא יקרה אך מאד שימושית.. בעיקר בחודשים הקרובים.

מוציאים חצי כוס מרק לקערה קטנה ומערבבים לתוכו את המיסו עד שהופך לאחיד.

מרק טחון עם מיסו

מוסיפים את תערובת המיסו למרק הטחון ומערבבים היטב. מתקנים טעמים במידת הצורך עם מלח ופלפל.

מיסו מתערבב עם שאר המרק

הצעת הגשה:

מוזגים את המרק לקעריות.

מחממים מעט שמן שומשום במחבת, רק עד שמדיף ריח אגוזי נפלא, ומטפטפים כמה טיפות במרכז כל קערית מרק.

צלחת מרק

מוסיפים כמה טבעות בצל ירוק ומגישים מיד.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *