ממתקי שוקולד קרים מעולים

את החטיף/קינוח הבא עדידס הביאה להדלקת נרות המונית (מפה לשם אנחנו איזה 50 איש כולל ילדים) שאירחתי בחנוכה האחרון. כל הנוכחים עטו על המגש עם (וטרם) הגעתו לשולחן הקינוחים, מהילדים הקטנים ועד אחרון המבוגרים.

בעצם הממתק, שכבר אפרט לכם אודותיו, הוא מעין בן דוד של אצבעות השוקולד העשירות והאלגנטיות שמככבות כאן בבלוג, אך עם כיוון יותר "cheap", עממי וחטיפי – במובן הכי טוב. יש כאן את השילוב האהוב והמצוין של מתוק ומלוח: נשלב חטיפים קנויים מרוסקים גס עם תערובת שוקולדים עשירה, נכניס לקצת זמן איכות במקפיא וטה דאם – הקינוח מוכן לחיתוך. עד כדי כך קל, מושחת ומעולה.

שילוב בייגלה בקינוחים לקבלת אותו קונטרסט נפלא של מתוק ומלוח פגשנו כאן בבלוג כבר מספר פעמים – למשל במטבל הסמורס, בננה קרים פאי, "גלידה מטוגנת" ועוד.

בנוסף, יש כאן יתרון מובהק על אצבעות השוקולד המפורסמות – הממתקים האלו לא נמסים בחוץ, משום שאין כאן גנאש, אלא תערובת אחרת שאינה נמסה. מה שמוביל אותי להבדל נוסף – את האצבעות/הממתקים האלו ניתן לחתוך כמה שעות לאחר ההקפאה ולאחר מכן נאפסן אותן בכלי סגור  במקרר ולא במקפיא עד להגשה (או עד לנשנוש המתמיד עד לחיסולם היסודי 😀).

כמו הרבה מתכונים אחרים, גם מתכון זה מאד ורסטילי ואפשר להשתמש בחטיפים אחרים מאלו המפורטים בגוף המתכון (גם הקורנפלקס הרגיל שבבסיסם של אצבעות השוקולד יעבוד כאן). גם אגוזים קצוצים יתאימו, אפילו מרשמלו קצוץ, אם מוכנים לעלות עוד יותר את מד המתיקות ולקחת את המתכון לכיוון ה-Rocky Road, הכה אמריקאי.

לאחר הוצאת התבנית מהמקפיא, אפשר לחתוך לאצבעות או לשבור עם הידיים להגשה מעט גסה יותר (כמו brittle אמריקאי למי שמכיר) – איך שאתם מעדיפים.

שימו לב שאין צורך להשתמש בכל תכולת שקיות החטיפים, אין ברירה - את השאר תצטרכו להשאיר לנשנוש ביתי 😀.

מצרכים:

כ-3/4 שקית קטנה של בייגלה שטוחים

כ- 3/4 שקית קטנה חטיף "אפרופו" (כ-40 גר')

200 גר' חמאה

200 גר' שוקולד מריר

200 גר' שוקולד חלב

6 כפות נוטלה

1 כף דבש/סילאן

הוראות הכנה:

מפוררים את החטיפים לפירורים לא דקים מדי במעבד מזון או פשוט על ידי מעיכת החטיפים בשקית/קערה.

מניחים את תערובת החטיפים המפוררים בתבנית מלבנית בינונית מרופדת נייר אפייה או חד פעמית מנייר (לחילוץ קל בהמשך), כך שיכסו את תחתיתה (אם אין מספיק פוררו והוסיפו עוד). אני השתמשתי בחד פעמית בגודל 20*30.

ממיסים בסיר קטן את החמאה, שני סוגי השוקולד, הנוטלה והדבש/סילאן עד לקבלת תערובת אחידה.

שופכים את התערובת מעל החטיפים המפוררים בשכבה אחידה, עוטפים ומכניסים להקפאה למספר שעות (מינימום ארבע שעות).

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומחכים כמה דקות לפני שחותכים/שוברים לחתיכות בגודל הרצוי.

מאחסנים את החטיפים בקופסא סגורה במקרר עד שבועיים (נראה את הקופסא מחזיקה מעל יומיים 😀).

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל