ממרח פלפל שיפקה חריף

הממרח החריף הבא הגיע אלינו היישר ממטבחה המרוקאי של אמא של גיסתה המהממת והיחסית חדשה של אביגוש, ששמה רחל (במלעיל ולא בשום אופן אחר היא מדגישה 😀).

אביגוש טעמה אותו בארוחה משפחתית, נשבתה בקסמו ולקחה מרחל את המתכון, הכה פשוט. Sister that she is, לא עבר זמן רב והדיווח אודותיו הגיע לאוזניי. ממרח שעשוי בעיקרו משיפקה בשימורים (כמו בשווארמיות) ומלפפון חמוץ במלח?! מודה שכזה עוד לא טעמתי. הסקרנות (כרגיל) עשתה את שלה, ועוד באותו שבוע הממרח נטחן במעבד המזון שלי והוגש לצד החלות המתוקות יחד עם טחינת סלק (שגם בקרוב תככב כאן) וסלטים שונים. הביקורות היו חיוביות בהחלט, לחלק נשרף הפה והחלק השני טען שזה פיקנטי בלבד ואין צורך להיסחף.. בכל מקרה, כולם הסכימו כי מדובר באחלה תוספת לשולחן  ולכן אני כאן בכדי לשתף אתכם בה.

את הסלט ניתן להכין כמה שעות מראש, לאפסן בכלי סגור במקרר ובעת ההגשה להעביר לצלחת, לזלף שמן זית ולהגיש.

מצרכים:

מצרכים לממרח שיפקה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חצי קופסת שימורים פלפל שיפקה (560 גר', 230 גר' אחרי סינון), מנוקים מגרעינים וגבעולים

חצי קופסת שימורים מלפפונים חמוצים במלח (520 גר', 320 גר' אחרי סינון), חתוכים ל-2-3 (תלוי בגודלם)

2-3 שיני שום, חתוכות לשניים

רבע לימון נקי (עם הקליפה, בלי הגרעינים) חתוך דק

שמן זית

הוראות הכנה:

מכניסים למעבד מזון את הפלפלים, המלפפונים, שיני השום והלימון ומעבדים עד לקבלת תערובת קצוצה דק.

לפני עיבוד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אחרי עיבוד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לכלי הגשה ומזלפים שמן זית בנדיבות מעל.

שמן זית מעל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ממרח עם שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים לצד לחם טרי וטוב ובעצם כתוספת לכל ארוחה.

הממרח מוגש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
לצד טחינת סלק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן