מלאי של סבתא מרים

המנה הבאה נעה איפשהו בסקאלה בין פשטידה מתוקה לקינוח. היא מנה קלאסית עבור בראנץ' מפנק ומשתלבת מעולה בסלסלת לחמים מגוונת ומעניינת שכיף להגיש בבופה בוקר.

המתכון הוא של סבתא מרים שלי שתחיה (אותה אחת החתומה על הורינקס המפורסמים), ואצלינו במשפחה קוראים למנה "מלאי" (Malaii), מעין גרסה עוגתית – פשטידתית לממליגה הרומנית, בתוספת גבינה וחמוציות. סבתי הייתה מגישה את המלאי (היום כבר הרבה פחות מבעבר..) גם בארוחות ערב ולצד הקפה של אחר הצהרים (לאחר הצפייה האדוקה שלה ושל סבי ביפים והאמיצים כמובן 😀).

המלאי מורכב משתי שכבות אשר משלימות אחת את השנייה באופן הרמוני ביותר: שכבת תירס יבשה יחסית אשר מקבלת באהבה את שכבת הגבינה והחמוציות ששותה בסיום האפייה גם שמנת מתוקה שעושה רק טוב. יש כאן שילוב נפלא של יבש ורטוב עם מתיקות מעודנת ונעימה.

שימו לב שזהו מתכון די אולד סקול, שמגיע אליכם ישירות מפיה של סבתי – כך שאת השמן והסודה (כן, מים מוגזים ששותים) מודדים בגביע האשל הריק. כפי שאמרתי בעבר, תעשו מה שסבתא מרים אומרת, רק טוב וטעים ייצא לכם מזה.

מצרכים:

1 וחצי כוסות קמח תירס

1 כוס קמח רגיל

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 גביעי אשל

1 גביע שמן

1 גביע מי סודה

1 שקית אבקת אפייה

1 גבינה טוב טעם (אפשר גם כנען או תבור)

חופן חמוציות ללא סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה 15%

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מכניסים לקערה את הביצים, שני גביעי האשל והסוכר.

מוסיפים גביע שמן (כאמור, משתמשים בגביע האשל הריק ככוס מדידה, ממלאים עד החריץ) וגביע מי סודה מעורבבים עם שקית אבקת האפייה ומערבבים היטב.

מוסיפים את שני סוגי הקמחים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים לתבנית גדולה ומשומנת (אני משתמשת בפיירקס המלבנית המוארכת), מפוררים מעל את הגבינה באופן שווה, מפזרים את החמוציות ומכניסים לתנור ל-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וריחנית.

פותחים את התנור, מוזגים מעל פני העוגה, באופן שווה, את השמנת המתוקה ומחזירים לעוד כמה דקות אפייה בודדות. מגישים חם.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל