כדורי סופר דופר

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

חשבתי וחשבתי כיצד לקרוא לכדורים הנפלאים האלו:

כדורי בריאות? כבר הייתה לי צנצנת בריאות, אני יכולה קצת לגוון בשמות..

כדורי superfood? אותי אישית זה היה מבריח 

כדורי אנרגיה? לא נשמע טעים מספיק.. והם באמת יאמי!

אז כפי שאתם מבינים, רקחתי לכם פה את החטיף//נשנוש או הביס ליד הקפה או לפני האימון –  האידיאלי!

המשימה התחילה לפני כחודש וחצי, בביקור בלונדון (אז ראיתי גם את ההופעה של אדל המדהימה – שרק עליה אני מסוגלת לכתוב פוסט שלם, אבל אל דאגה, לא אעשה זאת). בשיטוט באזור קובנט גארדן הקסום, נכנסתי במקרה לבית קפה/מזנון קטן שמוכר רק מאכלים ומשקאות "בריאים" – לא מהחשודים המידיים שאני נכנסת אליהם, אבל משהו במקום הקטן, הפינתי והמאד פשוט הזה משך אותי אליו. השם הוא 26 grains ובתפריט המצומצם של האוכל ניתן למצוא בעיקר כל מיני דייסות מעניינות (יותר ופחות), מתוקות ומלוחות, ומשקאות בריאים שונים ומגוונים (הזמנתי את המשקה הירוק שהיה מפתיע וטוב). ליד הקופה, עמדה קערה מלאה בכדורים שמנמנים שתפסה לי את העין. למרות שמם הלא מפתה (לפחות לא אותי): "כדורי אנרגיה", לקחתי לנו שניים לדרך. תשמעו – הופתעתי ובגדול.. אפילו אורן התענג עליהם. לא התעצלתי, חזרתי למקום והוצאתי מהן סוג של מתכון (שכלל רק מרכיבים, ללא כמויות).

מאז, ניסיתי כמה ורסיות וזו שלפניכם היא המנצחת בעיניי.

סופר בריאה, סופר טעימה – בקצרה: סופר דופר .

מזהירה מראש: ככל הנראה, לרבים מכם אין בבית חלק מהמצרכים במתכון הזה (או את רובם, כמו במקרה שלי). אני ממליצה לתת קפיצה לחנות הטבע/האורגנית השכונתית ולמלא את המזווה בקצת בריאות (לאזן את הפרנץ' טוסט מהפוסט הקודם . אמרתי לכם, אני לגמרי ב"גם וגם").

בנוסף – מי שלא אוהב קוקוס (אנשים מוזרים שכמותכם), יש לי אלטרנטיבה בשבילכם.

מצרכים:

מצרכים לכדורי סופר דופר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חבילת תמרים מגולענים בואקום

  • שימו לב שלא מדובר בממרח תמרים – בו יש תוספת סוכר ועוד כל מיני תוספים

3 כפיות זרעי צ'יה (אמרתי סופרפוד או לא אמרתי??)

2 כפות גדושות שמן קוקוס (או 2 כפות חמאת שקדים למי שלא אוהב קוקוס)

  • מי שעדיין לא התנסה במצרך הנפלא הזה – מדובר בעצם בממרח לבן אלוהי בתוך צנצנת, בריא, טעים ואחלה תחליף בהרבה מתכונים.
  • לאחרונה חברה גילתה לי כי הוא גם מעולה לעור הפנים ולמריחה על שריטות וכו'. FYI.

1 כוס גדושה באגוזים לבחירתכם (שקדים/אגוזי מלך/פקאנים)

  • אפשר ללכת רק על סוג אחד או על כל השלושה – כרגיל, לכו לפי טעמכם האישי ומה שיש בבית. אני הפעם הכנסתי את שלושתם.

2 כפות קקאו raw איכותי

  • נתקלתם, אני יודעת. כפי שאתם מבינים לא מדובר באבקת קקאו רגילה מהסופר, אלא בסופרפוד מטורף ומדובר מאד (מסתמן כי ממש יצמחו לכם כנפיים אחרי כמה כדורי פלא כאלה, אה?).
  • אספר לכם בקצרה: יש המכנים את אבקת הקקאו הזו כ"מאכל אלים", היות ומדובר באבקת שוקולד טהור העשויה מפולי קקאו גולמיים. מסתבר שאלו עשירים במינרלים ועוד כל מיני דברים שמאד טובים לנו (מוזמנים לגגל). הידעתם שהקקאו הוא המקור מספר 1 של מגנזיום בכל מזוני העל? גם אני לא. הכי חשוב, לכדורים יהיה טעם של שוקולד, אז למה לא?

1 כפית תמצית וניל אמיתית (אופס, היא לא בצילום של המצרכים )

2 כפות מים

קמצוץ מלח ים אטלנטי

100 גרם קוקוס טחון (לציפוי, גם פחות מספיק)

אופציונאלי:

כוס וחצי פצפוצי אורז תפוח (ללא תוספת סוכר וללא גלוטן)

הוראות הכנה:

הכניסו למעבד מזון את כל המרכיבים למעט הקוקוס הטחון ופצפוצי האורז ועבדו לעיסה.

  • יישארו עדיין חתיכות נגיסות של אגוזים. אם אתם מעדיפים את האגוזים במרקם יותר פירורי, עבדו קודם את המרכיבים למעט התמרים עד למרקם הרצוי ורק לאחר מכן הוסיפו את התמרים המגולענים.
  • אם העיסה לא לחה מספיק או לא אחידה מספיק בעיניכם, הוסיפו עוד כף של מים.
  • למי שאין מעבד מזון – קערה ומערוך/פטיש שניצלים (לשלב האגוזים) יעשו את העבודה. אימון ידיים נפלא.

תוכן מעבד המזון2

לעניין פצפוצי האורז, הדעות בין הטועמים היו ממש פיפטי פיפטי – חלק אמרו שהפצפוצים מוסיפים קראנץ' ממש כיפי ונחמד (אני הייתי ביניהם) ולחלק השני הפצפוצים מאד הפריעו והיו מיותרים. אז לשיקולכם.

אם אתם בוחרים להוסיף את הפצפוצים אז הוסיפו אותם כעת. העבירו את העיסה לקערה, הוסיפו את פצפוצי האורז ובעזרת הידיים הטמיעו אותם בעיסה.

פזרו את הקוקוס הטחון על צלחת, ובעזרת ידיים רטובות (חשוב! כך העיסה לא תידבק לכם לאצבעות באופן מציק ביותר) צרו כדורים קטנים (לא מדי), טבלו אותם בקוקוס, והניחו בצלחת נפרדת (או ישירות בכלי פלסטיק שייכנס בהמשך לפריזר).

כדרור הכדורים

 

כדורים בקוקוס ומוכנים

כדורי סופר דופר

  • שוב חוזרת למי שלא אוהב קוקוס – במקום לצפות בקוקוס הטחון אתם מוזמנים לטבול את הכדורים בפירורי אגוזים לבחירתכם (אפשר לקנות אגוזים טחונים או לטחון במעבד מזון או לחלופין ללכת על אולד סקול ולהוציא אגרסיות) או לא לצפות בכלל – גם טוב.

הניחו את הכדורים המוכנים בכלי סגור והכניסו לפריזר לפחות לשעה. אחר כך העבירו למקרר, למרות שיש שיגידו שאוהבים לאכול את הכדורים ישירות מהפריזר.

הכדורים הכי טעימים בשלושת הימים הראשונים. להארכת תקופת הטריות, ממליצה לשמור אותם בפריזר ולהוציא כשמתחשק.

כדורי סופר דופר מוכנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *