טרייפל תותים

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

מעט זמן אחרי שפתחתי את הבלוג, נתק’ה חברתי האהובה, ביקשה ממני להעלות את המתכון שלי לטרייפל תותים, לפני שמסתיימת העונה, “ואז גם יהיה לי אותו כתוב איפשהו”, הוסיפה.

ענת ואני הולכות יד ביד כבר 18 שנה. סיפור אהבתנו התחיל בכיתה י’, כאשר המורה העבירה את ענת הג’ינג’ית הדברנית לשבת לידי, הילדה החדשה בבית ספר… והשאר היסטוריה.  יומנים שלמים משנות התיכון יעידו על כל ה”אקשן” שעברנו יחד. אחר כך הגיע הטיול לפני הצבא, הגיוס בהפרש של יום, לטיול אחרי צבא שלה קפצתי לביקור חפוז ובתל אביב יצא לנו לגור לא רחוק אחת מהשנייה. נתק’ה חלקה איתי את רגעיי השמחים ביותר וגם ברגעים הפחות טובים, היא תמיד שם בשבילי. אפילו אורי’לה, היקר מפז שלה, הוא שידוך שלי, אחרי שדרכיהם הצטלבו בחתונתי. למזלנו, רצה הגורל, וכעת אנחנו גרות כמה רחובות אחת מהשנייה, כאשר הגדול שלה בגיל של הסנדויץ’ שלי. גם היום, כמו לפני 18 שנה, we got each other’s back.

אז לכבוד ציון חודש לעליית הבלוג לפני כמה ימים (שדרך אגב, סופית החלטתי ללכת עליו אחרי פוש רציני שענת ואורי נתנו לי בדייט מרובע איתם) ולכבוד נתקוש האחת ויחידה שלי, טרייפל תותים אחד coming your way.

לפני שאכנס לפרטי המתכון, חשוב לומר כי המתכון נמנה עם אותם מתכונים שממש יכולים להתאים את עצמם למה שיש לכם במזווה ובארון באותו רגע, למעט המרכיבים הבסיסיים של התותים והשמנת המתוקה, שהם מאסט. הווריאציות פה רבות מאד, כך שכל פעם הטרייפל יוצא קצת אחרת, אך לא הייתה פעם אחת שלא קיבלתי עליו ביקורות נלהבות. תכל’ס, כשהבסיס שלכם הוא תותים וקצפת what can go wrong??

מצרכים:

כלי זכוכית גדול יפה

  • אני השתמשתי הפעם בכלי זכוכית על רגל, כמו כוס קוניאק על הורמונים , אך קערת זכוכית רגילה גם עושה יופי טופי של עבודה.

לאגף הפירורים:

כחצי שרוול עוגיות לבחירתכם – לוטוס/פתי בר/וניל/חמאה (אפשר גם תערובת, למשל אני השתמשתי הפעם בלוטוס ופתי בר) או כמה פרוסות עבות של עוגה בחושה יבשה (למשל כזו שנשארה לכם וכבר לא מספיק טרייה ליהנות ממנה).

  • בפסח אפשר להכין את הקינוח הזה עם עוגיות לפסח (קוקוס או בוטנים למשל).

לאגף התותים:

כ-3 חבילות תותים (כמות התותים תלויה בגודל הכלי, ייתכן ותשתמשו בפחות).

2 כפות סוכר

כף ליקר גרנד מרנייה/קוואנטרו – אופציונלי, אבל מוסיף המון.

כף תרכיז ויטמינצ’יק פטל (באמת!)

לאגף הקצפות:

2 חבילות שמנת מתוקה

כף אבקת סוכר

מעט זסט לימון (תשתמשו באותה מגרדת כמו במתכון הזה) – אופציונלי, אך מאד מומלץ.

חבילת אבקת פודינג וניל (אפשר גם פחות).

חצי כוס חלב

לאגף הפינוקים:

שברי נשיקות מרנג – אופציונלי.

חתיכות קצוצות של תותים מיובשים – אופציונלי.

הוראות הכנה:

שמרו בצד כ 6-7 תותים יפים ומוצקים ואת שאר התותים קצצו לקוביות קטנות והניחו בקערת “עבודה”.

קציצת התותים

לקוביות התותים הוסיפו את הסוכר, ויטמינצ’יק וליקר, ערבבו ושמרו בצד לספיגת טעמים, עד הרכבת המנה.

מצרכים לטרייפל

  • מי שמעוניין להוסיף את קוביות התותים המיובשים, הוסיפו אותן לקערת קוביות התותים. התותים המיובשים, הנמכרים באגפי פירות יבשים שונים, נותנים למנה מרקם מעניין נוסף.

את העוגיות/פרוסות עוגה פוררו במעבד מזון לפירורים.

עוגיות במעבד מזון

פירורים במעבד מזון

הקציפו במהירות גבוהה את המיכל הראשון של השמנת המתוקה עם אבקת הפודינג וניל והחלב עד לקצפת יציבה מאד.

נתחיל בהרכבת המנה:

בתחתית כלי הזכוכית הניחו את פירורי העוגיות/עוגה כך שיכסו היטב את כל התחתית.

פירורים בתחתית הכלי

בעזרת כף, הניחו על שכבת הפירורים שכבה של קוביות תותים  (בזהירות! שלא ייווצר “סלט” משתי השכבות).

על שכבת התותים ערמו את שכבת קצפת הווניל.

כעת (אין צורך לשטוף את קערת המערבל), הקציפו את מיכל השמנת המתוקה הנוסף עם כף אבקת סוכר. לקראת סוף ההקצפה הוסיפו גם את זסט הלימון (מוסיף פרשיות נהדרת).

הרכבת הטרייפל

הניחו את יתרת קוביות התותים על שכבת קצפת הווניל ולאחר מכן הוסיפו את שכבת הקצפת השנייה (שימו לב קודם לאופציות בשורות הבאות).

  • אם בחרתם להוסיף את שברי נשיקות המרנג, עשו זאת בין שכבת התותים השנייה לשכבת הקצפת השנייה.
  • ישנה אפשרות להוסיף עוד שכבת פירורים באמצע הטרייפל (מיותר בעיניי, אך להחלטתכם). אם מתחשק לכם לנסות את העניין, הוסיפו עוד שכבת פירורים לפני שכבת התותים השנייה.

חתכו לשניים (לאורך) את התותים היפים ששמרתם בצד וקשטו את שכבת הקצפת העליונה במעגל של חצאי תותים.

טרייפל2

עטפו בניילון ושמרו במקרר עד ההגשה, הטעמים של כל השכבות מתמזגים, כך שכמה שעות במקרר יעשו לטרייפל שלכם רק טוב.

כשמגישים, חפרו עם כף ההגשה עד השכבה התחתונה של הפירורים, כך שכל מנה תכיל את כל השכבות.

טרייפל תותים

יאמי 

  1. מכורים לטעם הקרמלי של לוטוס? החליפו את שכבת הפודינג וניל (שמנת + אבקת פודינג וניל +חלב) בשמנת מתוקה מוקצפת, אליה תקפלו פנימה בעדינות שתי כפות גדושות של ממרח לוטוס.
  2. אהבתם את פודינג הוניל האמיתי מהמתכון הזה? אם תשובתכם חיובית ומתחשק לכם להשקיע, שלבו אותו בטרייפל במקום שכבת הפודינג וניל המוצעת במתכון.
  3. כחלק מאופנת קינוחי הכוסות המאד טרנדית בימינו, אפשר גם להכין את הטרייפל במנות אישיות. ערמו את השכבות, באותו אופן כפי שמתואר במתכון, בכוסות זכוכית נמוכות או אפילו בכוסות/קערות פלסטיק חד פעמיות יפות (יש להשיג היום כוסות חד פעמיות המיועדות לקינוחי כוסות).
  4. תוך כדי ההכנה של הטרייפל המצולם, נזכרתי בכתבה שקראתי פעם במגזין אמריקאי. הייתי בשוונג אז אמרתי לעצמי – יאללה שווה ניסוי. השתמשתי במרכיבים שהיו זמינים לי במקרר, והתוצאה – גם יפה מאד וגם טעימה וקלילה. הצלחת חוסלה תוך שניות, עם בקשות למתכון ולתוספת (שלא הייתה..), אז קבלו את החתיכים הבאים: תותים ממולאים בעוגת גבינה.
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עשוי לעניין אותך גם

Published by

2 תגובות על “טרייפל תותים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *