טחינת סלק

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

כבר זמן מה שמתחשק לי לצאת מקופסת הטחינה שלי.. לשבור את ההרגל, לגוון ולנסות טעמי טחינה חדשים. אך איכשהו תמיד במאני טיים ("כולם לשבת, האוכל מוכן!" ואני עוד מוסיפה מים לטחינה כמובן.. 😀) אני בוחרת במוכר, האהוב והטוב.

אני מכירה טחינה ירוקה, ורודה, חריפה ועוד.. אבל האמת היא שבמטבחי מעולם עוד לא ניסיתי. כנראה שהייתי צריכה את אותה הודעת וואטסאפ מעדידס שלי שתדרבן אותי לקום ולנסות. היא שיתפה אותי בטחינת סלק שהכינה לארוחת צהריים (מתכון שקיבלה מהתזונאי שלה, ד"ר שון פורטל) ונזללה בתאווה על ידי כולם.. ועוד לא דיברנו על כמה שהיא יפה (התכוונתי לטחינה אבל גם עדידס, הפוקהונטס שבחבורה, כמובן 😍).

הגשתי אותה לראשונה בסוף השבוע שלאחר מכן לצד החלות שלי והחריף הנפלא של רחל (במלעיל). הכנתי כמות כפולה והגשתי אותה גם לארוחת ערב וגם לבראנץ' ספונטני למחרת (כן, הייתי ממש במוד אירוח באותו סופ"ש 😀). הביקורות היו נלהבות (חוץ מאלעד שחשב שזה פשוט טחינה רק ורודה..) ורוני הבררנית אפילו ביקשה מתכון.

לעניין הטעם, בגדול אלעד צודק, זו בהחלט עדיין – פשוט טחינה.. אבלללל היא ורודה 😀 וגם מעט יותר מתוקה בזכות הסלק. בעיניי היא גיוון ממש נחמד (ובריא! בכל זאת סלק..), אפילו הילדים נהנו לזלול אותה. מה שכן, בשונה מהטחינה ה-"רגילה" שלי (שבתחתית המתכון המעולה של הפיתות לחמעג'ון פירטתי כיצד אני מכינה אותה), לטחינת הסלק אני לא מוסיפה רק מים קרים, לימון ומלח, אלא כן מחזקת אותה ב-1-2 שיני שום, שנותנות איזון מעולה למתיקות של הסלק (אמא שלי, אגב, תמיד מוסיפה שום לטחינה).

בדומה למתכונים של מרק הסלק, חלב קוקוס וג'ינג'ר ושל סלט הסלק, פטה ואגוזי מלך למשל, גם כאן נשתמש בסלק מבושל בואקום, ככה שאין יותר קל מזה – חוץ מלהוציא מהשקית ולחתוך אותו לשניים, אין לנו שום התעסקות עם הסלק והוא בכל זאת עושה יופי טופי של עבודה.

מצרכים:

מצרכים לטחינת סלק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 סלק גדול מבושל בואקום

1/2 כוס טחינה גולמית משובחת (מפנה אתכם שוב לטחינות האהובות עליי בתחתית הפוסט הזה)

1/2 לימון גדול סחוט

1/3-1/2 כוס מים קרים

1-2 שיני שום

מלח

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון (מתחילים עם 1/3 כוס מים קרים) וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

לפני עיבוד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אחרי עיבוד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם המרקם לא אחיד או סמיך מדי, מוסיפים את יתרת המים ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מעבירים לצלחת ומגישים (או ששומרים בכלי סגור במקרר עד להגשה).

טחינה עם פיתה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שרוצה מוזמן לזלף מעט שמן זית מעל טחינת הסלק בעת ההגשה.

טחינה עם שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נפלא גם יחד עם הממרח החריף הזה.

טחינת סלק לצד חריף שיפקה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טחינה עם חריף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “טחינת סלק

  1. אני עושה את זה קבוע, אך בהבדל מהותי… הסלק אפוי! כך יוצא יותר מרוכז ויותר טעים. שווה לנסות

    1. הי אמירה, תודה על הטיפ! אני מכירה את הגרסה הטעימה עם הסלק האפוי, כאן מדובר במתכון קצר ומהיר, אך בעיני מוצלח ביותר גם כן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *