גרגרי חומוס ברוטב כוסברה חריף על טחינה

מארחים לעל האש/בראנץ' ורוצים לפנק במנה קצת יותר מיוחדת לצד הסלטים הקבועים? הגעתם לפוסט הנכון.

את המנה הזו אכלתי לראשונה בארוחת צהרים אצל קרן וניר. ריח הרוטב הירוק המשכר (שהתברר כמעין פסטו של כוסברה ופלפל חריף) משך אותי אליו כמו בסרטים המצוירים של באגס באני. עוד כשבעבע במחבת החמה: חריפות מעקצצת, נעימה וחמימה עטפה את פי.

צפיתי בניר מצלחת את המנה: ראשית מורח את הטחינה שהכין מבעוד מועד, לאחר מכן מוזג מעליה את החומוסים ברוטב הירוק הנפלא ולסיומת, שלא ייחסר, מעטר את המנה בביצים קשות פרוסות (לא חובה). לצד פיתה חמה (שגם עליה אפשר לוותר האמת, אבל אני ממליצה שלא 😀), אין הרבה דברים טעימים יותר.

בעצם מדובר במעין גרסה של ניר למסחבה, רק על בסיס טחינה ועם הרבה קיצורי דרך. היה לי ברור שזה עניין של זמן עד שאביא לכם את אותה צלחת טעימה.

אם להודות על האמת, בסופו של דבר, החידוש האמיתי פה הוא אותו "פסטו כוסברה חריף" שמוכן במעבד מזון לפני הרכבת המנה. החומוסים בהם ניר משתמש הם משימורים (כך גם אני אעשה), אך אפשר גם לבחור בקפואים מבושלים. אין כאן צורך בהשרייה ובישול החומוסים – לגמרי מנה של צ'יק וצ'אק לשולחן.

אוהבי כוסברה וחריף (אני! אני! 😀) – זמנכם הגיע.

מצרכים:

מצרכים לטחינה עם חומוסים ברוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פלפל ירוק שלם קטן-בינוני (או חצי גדול), ללא הגרעינים

צרור עלי כוסברה

2 שיני שום גדולות, חתוכות גס

מלח, פלפל

1/3 כוס שמן זית

1 פחית שימורים גרגרי חומוס מבושלים, מסוננים מנוזלים (550 גרם, 290 גרם לאחר סינון) (או כמות זהה סנפרוסט מופשר)

חצי לימון

להגשה:

טחינה ביתית מוכנה (בתחתית הפוסט הזה תמצאו את הטיפים שלי להכנת טחינה ביתית טעימה)

פרוסות ביצים קשות

פיתות

הוראות הכנה:

מכינים את פסטו הכוסברה החריף: לתוך קערת מעבד המזון מכניסים את עלי הכוסברה, הפלפל החריף, השום, המלח והפלפל ומתחילים לעבד. תוך כדי העיבוד מוזגים את שמן הזית, עד לקבלת מרקם "פסטואי" נפלא. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

לפני עיבוד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את פסטו הכוסברה החריף למחבת ומחממים על אש בינונית, תוך הוספת החומוסים המסוננים. מערבבים בעדינות.

העברת פסטו למחבת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת החומוסים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חומוסים מתבשלים ברוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כשהרוטב מתחיל לבעבע, סוחטים פנימה מיץ מחצי לימון, מערבבים ומכבים את האש.

הוספת מיץ לימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצלחתים את המנה:

מורחים את הטחינה על צלחת שטוחה, מעליה בעזרת כף, מניחים את החומוסים בפסטו כוסברה החריף, מעטרים בפרוסות ביצה קשה עם קצת מלח (לא חובה) ומגישים לצד פיתות טריות.

טחינה על צלחת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חומוסים על טחינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסתערים ונהנים.

המנה מוכנה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. לאה קינן הגב

    מה הסיכוי שאפשר להכין את זה מפטרוזיליה במקום כוסברה????

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן