גזרים בזיגוג חרדל ומייפל

המנה הזו נולדה לאחר שחבילה של גזרים צבעוניים צדה את עיניי אצל הירקן. זה היה יום חורפי וגשום וריח צלייתם בתנור מיד עלה באפי.

לא עברו להן אלא מספר שניות מרגע העמסתם על העגלה להחלטתי שלא לצלות אותם "נטורל" עם שמן זית ומלח ים, כפי שחשבתי תחילה, אלא דווקא "שאשתגע" ואצלה אותם ברוטב דביק ונפלא של מייפל וחרדל (שילוב אהוב עליי, שכבר כיכב במתכון הקליל של הפרגיות הנפלאות והמנצחות האלה).

אם אתם לא מוצאים גזרים צבעוניים אצל הירקן שלכם – זה ממש בסדר (גם אצל שלי זה מחזה נדיר האמת) – המנה תצא מצוינת גם "רק" עם גזרים כתומים רגילים ואפילו עם שילוב של ירקות שונים ולא רק גזרים. למשל, לחלוטין אפשר לשלב מקלות בטטה ודלורית לסיפור. הייתי אפילו מציעה להוסיף כמה  שורשי פטרוזיליה ארומטיים.. הזיגוג הזה יתקבל נפלא עם כל ירק בעל טעמי אדמה.

תוספת חדשה, קלה וטעימה לשולחן שלכם עוד 3, 2, 1

מצרכים:

מצרכים לגזר בחרדל ומייפל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-10 גזרים צבעוניים מקולפים וחתוכים לאצבעות עבות (כמו צ'יפס)

3 כפות מייפל אמיתי משובח

2 כפות גדושות חרדל דיז'ון

3 כפות שמן זית

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מערבבים בקערה את המייפל, החרדל, שמן הזית, המלח והפלפל.

חומרים בקערה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב 1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב 2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הגזרים, מערבבים היטב כך שייעטפו כולם ברוטב ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

לפני כניסת גזר לרוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
גזר לרוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
גזרים על תבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
גזרים על תבנית1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-30 דקות, כאשר תוך כדי האפייה מערבבים את הגזרים פעם-פעמיים.

נכנס לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב גזרים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
גזרים מוכנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן