גוואקמולי עם מנגו

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

המתכון הבא מגיע בהמשך ישיר לפוסט הזה של מטבל הארטישוק והתרד המטורף, בו היללתי את הגוואקמולי עם הטוויסט שהכנתי לאותו ערב חברים.

סלט הגוואקמולי (או מטבל? מה זה משנה בעצם..) נבחר ברוב קולות כהצלחת הערב (והתחרות הייתה מאד קשה. עם כל הצניעות שבדבר ).

כבר יצא לי בעבר לכתוב לכם על אהבתי לאוכל מקסיקני ולגוואקמולי בפרט – למשל בפוסט הצ’ילי קון קרנה הזה, בו פירטתי בתחתית הפוסט את המתכון הקבוע והרגיל שלי למחית הירוקה והממכרת הזו.

Needless to say, שאני מאד אוהבת אבוקדו (איך לא?), וכשהוא מגיע בשילוב מפתיע של… מ נ ג ו!! אי אפשר שלא להתאהב (גם לכם השיר של ג’יין בורדו מתנגן בראש בריפיט עכשיו? אם לא – עכשיו הוא יתחיל ).

אף את חיבתי העזה לטעם המנגו, פרי שהוא פאר היצירה בעיניי, שיתפתי אתכם כאן. את האובססיה שלי עם מנגו העברתי לילדיי עוד בשלב העוברות: מנגו היה אחד המאכלים שהכי הכי חשקתי בהם בזמן ההיריונות ואורן עבד לעיתים קשה מאד בכדי להשיג לי מנה (לא אמרתי שאני קלה, בסדר?).

גם היום, “ישיבות מנגו” מתקיימות אצלנו בבית באופן קבוע. פרי אחר פרי מתחסלים סביב השולחן העגול במטבח שלנו (מנגו לא אוכלים בסלון, גם לי יש גבולות מסתבר). אפילו שתלנו בגינתנו עץ מנגו שסוף סוף הניב פירות העונה (3 ליתר דיוק ).

את הרעיון לגוואקמולי הזה אימצתי מהבלוג המתוק (בשני המובנים) Sally’s Baking Addiction.

מצרכים:

מצרכים לגוואקמולי עם מנגו

3 אבוקדו בשלים

1 מנגו חתוך לקוביות

1 עגבנייה קשיחה חתוכה לקוביות קטנות

מיץ מליים/לימון אחד

מלח, פלפל

אופציונלי:

1/2 בצל סגול קטן קצוץ דק (בעיניי מאסט)

2 כפות עלי כוסברה קצוצים (בעיניי מאסט)

חצי פלפל חריף קצוץ קטן (אפשר להמיר בפלפל חלפיניו משומר קצוץ, לוקח לכיוון אחר).

הוראות הכנה:

מועכים את בשר האבוקדו בקערה ומוסיפים אליו את שאר המרכיבים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.

כל המרכיבים בקערה

מוחצים ליים מעל

סלט מוכן

מגישים מיד בליווי נאצ’וס, סלסה ושמנת חמוצה (ומטבל התרד ארטישוק כמובן ).

על השולחן

  1. ניתן להכין את כל המרכיבים חתוכים מראש (למעט האבוקדו) ואז להרכיב בשתי דקות ממש לפני ההגשה.
  2. אם אתם מכינים את הגוואקמולי מעט זמן לפני הגעת האורחים (ממש לא כמה שעות, כן?) אז קבלו טריק שלמדתי מאמי: שמרו את גרעיני האבוקדו הגדולים ותקעו אותם בתוך הגוואקמולי עד ההגשה – מהלך זה ימנע את השחרת האבוקדו.

גרעינים בגוואקמוליעד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *