בטטות בסילאן

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

בנה הקטן של מאיוש, חברה (ומנטורית) יקרה ואהובה שלי , גדול מיונתוש בשלוש שנים. עם ולמרות זאת יש ביניהם חיבור מדהים. יונתן בכל רגע נתון שמח לשחק עם רון בון המתוק והגדול ורון מצידו מרוצה מתפקיד ה”בייביסיטר” הבוגר והאחראי המלמד את יונתוש דבר או שניים על כדורגל ובכלל על החיים.

מאז שמאיה ואני עלינו על השידוך המהמם והמקורי הזה, התקיימו כבר שני מפגשי “בייביסיטר” כאלה בין השניים. באחד מימי שלישי האחרונים כאשר נכנסתי להזדכות על גורי הקטן-גדול, הבחנתי בתבנית תנור מונחת על האי במטבחה היפיפה והמזמין של מאיוש. התבנית הייתה מלאה ב-“סירות” בטטות כתומות, המזוגגות ברוטב ענברי מזמין. בלי להתבלבל (בכל זאת בביתה של מאיה מדובר), מיד הרשיתי לעצמי לדגום בטטה, שנשאבה תוך שניות לבטני בעונג רב.

כביכול, מדובר בתוספת הכי פשוטה בעולם של בטטות בתנור, שכידוע ממתכון האנטיפסטי הזה, אינן זקוקות ליותר משמן זית, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור טרי כדי להפוך לסייד דיש מוצלח. אך במקרה של הבטטות האלו, תוספת מינורית של שני מרכיבים שיש לכולנו במטבח, מקפיצה אותן לרמות טעם ותענוג גבוהים בהרבה (רק למי שמוכן לקבל קצת מתיקות באוכל שלו, כמובן). דרך אגב, גם במתכון המשובח של המרק הזה, מה שמקפיץ אותו לשחקים הוא השילוב של בטטות צלויות, מתוקות ומתובלות.

בטטות אלו יכולות להתלוות יופי לכל ארוחה שלכם (ושל הילדים!). אם לצד בשר, דגים, עוף, מזנון חלבי.. הן יתקבלו בשמחה בוקר, צהרים או ערב.

כרגיל, מה הכי כיף? שכל כך קל להכין אותן! אחת שתיים והן נחטפות.

ממליצה לכם בחום להוסיף אותן לרשימת התוספות המשתנה שלכם.

מאיוש טעמה את הבטטות האלו לראשונה אצל חברתה, שהעבירה לה בשמחה את המתכון, ומאז הן קבועות אצלה בסבב הארוחות (בכל זאת למאיוש יש שלישיה אנינת טעם.. זוכרים שסיפרתי לכם על בן שביקש re-run של קראמבל הבננות המשגע הזה?). שיניתי מעט את המידות עד לרמה הכי מדויקת בעיני.

מצרכים:

מצרכים לבטטות בסילאן

4 בטטות מקולפות וחתוכות לרבעים או שמיניות (תלוי בגודלן)

3 כפות שמן זית משובח

2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר

כף וחצי פפריקה מתוקה

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית, הסילאן והפפריקה עד לקבלת משחה אחידה.

סילאן לשמן זית

מוסיפים פפריקה

מתקבלת משחה

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליו את רבעי/שמיניות הבטטות, כמו חיילים במסדר, אחד ליד השני.

בעזרת מברשת סיליקון מורחים את המשחה באופן אחיד על כל הבטטות.

  • אם אין לכם מברשת סיליקון – הגיע זמן לקנות .
  • בינתיים, היעזרו בכפית ובאצבעות (שאחר כך תשטפו טוב מהפפריקה).

מורחים עם מברשת סיליקון

מתבלים את הבטטות במלח ים אטלנטי ובפלפל שחור טרי ומכניסים לתנור החם לכ-30-40 דקות עד שהבטטות רכות מבפנים וקריספיות ומזוגגות מבחוץ.

לפני התנור

 

תענוג.

בטטות מכנות1

בטטות מכנות2

  1. הידעתם כי בטטה היא אחד הירקות היותר בריאים ומזינים שיש? במיוחד בחודשי החורף חשוב מאד לכלול בטטות בתפריט המשפחתי הקבוע.
  2. מסתבר שהבטטה מפוצצת בכ-20 ויטמינים ומינרליים, בראשם בטא קרוטן, ויטמין בי, אשלגן ונוגדי חמצון. כתוצאה מכך, בין היתר, הבטטה מאד עוזרת למערכת החיסון. Need I say more?
  3. אמי נוהגת לאפות בטטות שלמות עטופות ברדיד אלומיניום בתנור (סטייל תפוחי אדמה של ל”ג בעומר), אותן אחר כך פותחת, מתבלת במלח, פלפל וטחינה גולמית. מדובר במעדן היסטרי.
  4. אני אימצתי את שילוב הטחינה הגולמית עם הבטטה האפויה גם במקרה של הבטטות בסילאן האלו – פשוט טפטפתי טחינה גולמית משובחת מעל כמה סירות על הצלחת שלי- התוצאה חוסלה במהירות האור. מומלץ.
  5. תנסו?

כמו חיילות

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “בטטות בסילאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *