אצבעות שוקולד

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

אצבעות השוקולד האלו הן שם דבר.

עדת מעריצים שבויים כרוכה אחריהן ומחכה להזדמנות הבאה בה הגברת היפה, המבקשת להישאר בעילום שם, תפציע עם קופסת הזהב.

מדובר בביסים אלוהיים של שחיתות ועונג במיטבם.

שילוב של קראנץ’, נימוחות, פאדג’ והמון המון המון שוקולד.

זאתי קריאה לכל השוקוהוליקס שם בחוץ. התאספו התאספו. Your time has come.

אפשר היה לחשוב שאצבע אחת, בהיותה כל כך עשירה, תעשה את העבודה… אך קשה להפסיק!

בנוסף, זהו אחד הקינוחים היותר אלגנטיים בעיניי (אלא אם כן יש לך ידי גרזן ונדמה כי חיתוך אצבעות השוקולד נעשה על ידי שרק בכבודו ובעצמו…אני עובדת על זה ) –  דמיינו מגש שטוח, עליו מונחות שורות של חיילי שוקולד מושלמים, בעלי שתי שכבות מפתות ואטרקטיביות.

פלוס אדיר של אצבעות השוקולד הוא שניתן להכינן מראש. מה זה מראש? עוד לפני שהחלטתם בכלל את מי ומתי אתם רוצים לארח. דאגו לסטוק קבוע של אצבעות שוקולד בפריזר ולעולם לא יתפסו אתכם בלי קינוח AAA בשלף (תלמדו מהגברת בעילום שם, המארחת האולטימטיבית).

א-מ-מה – מאז שאני למדתי להכין את האצבעות החמקמקות הללו, באופן לא ברור, הסטוק הולך ומתרוקן במהרה כל פעם מחדש…מעניין.

יתרון נוסף ולא פחות חשוב: קלי קלולס להכין אותן! זו הייתה הפתעה גדולה (ומאד נעימה) עבורי.

מודה שעשיתי קיצורי דרך – כמו החלפת הפרלין בממרח נוטלה… אך אל תהיו קטנוניים! התוצאה משגעת ואפילו קיבלתי את אישורה וברכתה של הגברת המדוברת ללכת על קיצור זה. כמובן שאתן גם את הפרטים הרלוונטיים למי שרוצה ללכת על המקור אחד לאחד.

מה שכן, דבקתי בהוראותיה והכפלתי את כמות הבסיס, כך שיצאה לי כמות גדולה יותר של אצבעות, ביחס מוצלח של בסיס וגנאש – ממליצה לכם לעשות אותו דבר.

שנתחיל?

מצרכים:

מרכיבים לאצבעות שוקולד

3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות

לבסיס (מראש נותנת לכם את הכמות הכפולה):

250 גר’ קורנפלקס תרנגול של קלוגס (הוא ולא אחר)

  • יוצא כ-10 כוסות (לא להיבהל, מאד מצטמצם).

130 גר’ שוקולד מריר, שבור לקוביות

60 גר’ חמאה

500-550 גר’ ממרח נוטלה (צנצנת קטנה שלמה ועוד חצי צנצנת בערך או כ-2 כוסות ממרח)

  • אל דאגה, ייצא מצוין גם אם תסטו מעט מהכמויות לפה ולשם.
  • במתכון המקורי משתמשים ב-500 גר’ פרלין, אותו ניתן להשיג בחנויות המתמחות.

לגנאש:

350 גר’ שוקולד מריר, שבור לקוביות

350 מ”ל שמנת מתוקה (אם רוצים לדייק: קרטון של 250 מ”ל + 1/3 כוס + 4 כפיות )

הוראות הכנה:

מתחילים עם הבסיס:

ראשית, גורסים את הקורנפלקס במעבד מזון לפירורים גסים.

קורנפלקס גרוס

  • או שהולכים על אולד סקול וחובטים עם מערוך..

ממיסים יחד את השוקולד והחמאה בקערת זכוכית גדולה במיקרוגל. הכניסו כל פעם לכ-30 שניות, ערבבו היטב והכניסו לסיבוב נוסף, כך עד שהחמאה והשוקולד מאוחדים ונמסים (לקח לי שלושה סיבובים כאלה..).

  • זהו קיצור דרך שלי..
  • במקור ממיסים את החמאה והשוקולד בבאן מארי (סיר מעל סיר).
  • לבחירתכם.

חמאה ושוקולד לפני

שוקולד וחמאה נמסים

מוסיפים לקערה את הנוטלה ומערבבים היטב.

מעורבב עם נוטלה

מוסיפים את הקורנפלקס הגרוסים (או הפוך) ומערבבים היטב.

שוקולד עם קורנפלקס

שוקולד וקורנפלקס מעורבבים

משטחים את הבסיס בשלושת תבניות האינגליש קייק (המרופדות בנייר אפייה) באופן שווה, עוטפים ומכניסים לפריזר.

בסיס בתבניות

  • חשוב לשמור את הבסיסים בהקפאה, אחרת יאבדו מהפריכות שלהם (וגם יהיה הרבה יותר מסורבל להניח את שכבת הגנאש עליהם).

מכינים את הגנאש:

שופכים את השמנת לסיר ומביאים לרתיחה.

מכבים את האש ומכניסים פנימה את קוביות השוקולד, מערבבים עם כף עץ עד שכל השוקולד נמס בשמנת החמה. מצננים מעט.

שמנת ושוקולד

גנאש

מוציאים את התבניות מהמקפיא ושופכים על הבסיסים את הגנאש באופן שווה. משטחים, עוטפים ומחזירים למקפיא לכמה שעות טובות (אפילו כמה ימים..).

גנאש על תחתיות

מוציאים תבנית מהמקפיא ומחלצים ממנה את ה”גוש” שלנו. מעבירים לקרש חיתוך ובעזרת סכין חדה וארוכה חותכים לאצבעות קטנות.

  • שימו לב להוציא תבנית תבנית מהמקפיא כך שכל תבנית תיחתך מיד עם הוצאתה מהפריזר, כך יהיה קל יותר לחתוך והגנאש לא יהפוך לקווץ’.
  • היעזרו בכוס מים חמימים בעת החיתוך, כך תנקו את הסכין בין לבין מהפירורים שנדבקים.
  • הקצוות ייצאו פחות יפים – ממליצה לייעד אותם לפינוק מיידי לבני הבית .
  • ראשית חתכו פרוסות (בעובי של אצבע בערך) ולאחר מכן חתכו את הפרוסות לשתיים.
  • מזהירה מראש: בלתי נמנע לנשנש את הפירורים הסוררים..

בדרך לחיתוך

חיתוך ראשון

אצבעות יפות1

חתוכים

מאפסנים את האצבעות בפריזר בתוך כלי פלסטיק סגור ומרופד בנייר אפייה. מקפידים להניח נייר אפייה בין שכבת אצבעות שוקולד אחת לשנייה.

בכלי פלסטיק1

כשרוצים לפנק את האורחים (או את עצמכם.. מי בעצם צריך אורחים כדי להתפנק על אצבע שוקולד שכזו?), הוציאו מהפריזר, הניחו על צלחת הגשה והגישו מיד.

אצבעות יפות2

הנאה מובטחת

שתהייה שנה מתוקה לפחות כמו מעדן זה (אמן)

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

6 תגובות על “אצבעות שוקולד

  1. הי מיכל. זה נשמע נפלא. אני עושה את אותה הגירסה עם שינוי קטן – מקציפה את הגנאש אחרי שהוא שהה כמה שעות במקרר. יוצר מוס נפלא שמהווה השלמה טעימה לקריספיות של החלק התחתון

    בתאבון
    חן

  2. וואווו מיכוש….נכנס לספר המתכונים שלי….מהמם וכיף לקרוא…הטעם עובר בין השורות…

  3. הי מכיוון שאנחנו לא חובבי נוטלה בלשון המעטה נראה לך שאפשר להחליף בשוקולד השחר?
    תודה

    1. הי הילה, הנוטלה כאן בעצם באה כפטנט זמין להחלפת הנוגט, אותו אפשר למצוא בחנויות מתמחות באפיה.. תוכלי להמיר אותה בו, אך הטעם דומה מאד.. כך שאם את לא אוהבת נוטלה כנראה גם לא תתחברי לנוגט.. לא ניסיתי עם ״השחר״ אז קשה לי לומר.. בטוח ייצא שונה אך מאד יכול להיות שייצא טעים.. אם תבחרי לנסות אשמח אם תספרי איך יצא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *