אורז עם פטריות וערמונים בתנור

את מנת האורז הבאה טעמה מארינוש אצל חברה ועם הביס הראשון ידעה כי היא חייבת להעביר לי את המתכון.

מי שמכיר את מארין, יודע שכנראה מדובר במנת אורז מיוחדת במינה אם זו גרמה לה להתפעלות כלשהי, או אפילו לביס שני. מארין סוחבת עימה מעין טראומת אורז מילדות, כך שכבר שנים רבות לא תמצאו אורז על צלחתה. עד המנה הזו.

לא עבר זמן רב מאז אותו ביקור אצל חברתה עד לשבת שהגיעה אליי עם תבנית מלאה באורז השחום והריחני הזה. נשביתי בקסמו שטמון לא רק בטעמו העשיר אלא גם בקלות הרבה שבהכנתו: פשוט זורקים את כל המרכיבים יחד לתבנית, מערבבים ושולחים לתנור. כעבור שעה מתקבלת תוספת טבעונית שווה במיוחד, כזו שתשדרג כל שולחן.

אספר לכם כי שיניתי מעט את המתכון המקורי: החסרתי את אבקת מרק העוף ובמקומה הוספתי מלח, פלפל ושום שלגמרי עושים את העבודה. בנוסף, הורדתי משמעותית בכמות השמן וגם קצת מהסילאן. התוצאה - אורז ללקק את האצבעות. כן, כן חברים, זהו אחד מהמתכונים שכדאי לתייק ולשמור (ידוע לי כבר על כמה קוראות מסורות שמחזיקות תיקיית טאץ' פוד פיזית 😀 - איזה כיף..).

חדי העין יבחינו כי זו אינה הפעם הראשונה שיש כאן בבלוג את השילוב המנצח של ערמונים ופטריות – וגם לא השנייה (בצק עלים ממולא בפטריות וערמונים וביף וולינגטון למשל), אין מה לעשות, באמת שמדובר בצמד מוצלח במיוחד.

האורז יקבל מעטה פריך מלמעלה ורך ומלא בטעם מבפנים, בדומה לאורז המעולה ממתכון העוף ואורז בתנור, שאם עוד לא ניסיתם, אני ממליצה עליו מאד.

אני הכנתי את האורז מאורז פרסי, אך גם יסמין, בסמטי או כל סוג אחר יתאימו. לכו על מה שטעים וזמין לכם.

מצרכים:

2 כוסות אורז

1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות דק

1 שקית ערמונים קלופים בואקום קצוצים דק

1 בצל לבן קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס סויה

1/2 כוס שמן חמניות/קנולה

2 כפות סילאן

1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון

4 כוסות מים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים את כל המצרכים לתבנית גדולה המתאימה לתנור, מערבבים ומכניסים לתנור למשך כשעה, כאשר באמצע האפייה מומלץ לערבב ולבדוק מצב האורז.

מתקבל אורז נפלא, פריך מבחוץ, רך מבפנים ועשיר בטעם.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל