כבר לפני זמן רב הגיעו שמועות לאוזניי בעניין כישורי המטבח של ליאת. חברות משותפות סיפרו שהיא מבשלת ואופה מטעמים מעולים.
האמת, לפי התדירות שאנחנו נפגשות בסופר השכונתי יכולתי כבר להבין שהבחורה מרבה לפזז בין הסירים .
לפני מספר שבועות מיטל, שכבר הביאה לידיעתי בעבר מתכונים מצוינים כמו קדירת הבקר המופלאה, סיפרה לי כי הכינה לצהרים את קציצות הפרגית של ליאת וכל בני ביתה ליקקו את האצבעות. היא סיפרה כי ליאת הנחתה אותה להשתמש אך ורק בפרגיות שנטחנו טריות באותו יום, היות וההבדל בטעם הוא משמעותי.
פאסט פורוורד לסופר, שוב. אני מבקשת מליאת את המתכון (ואישור לפרסם כאן אם אכן פגז כמו שמתואר). היא סיפרה לי שזהו מתכון שלה, שהמציאה לה יום אחד תוך כדי הבישולים ומאז הפך לפייבוריט של ילדיה. והשאר היסטוריה.
עוד באותו שבוע, ילדיי ואני התענגנו לצהריים (ובעלי קיבל מנה מחוממת בערב) של קציצות אווריריות, רכות ועסיסיות של פרגית (עם קישוא מגורד בפנים – כמו קציצות העוף האפויות) ואפונה עדינה ומתפצפצת. בשילוב עם אורז לבן מדובר בארוחה נפלאה, לילדים ומבוגרים כאחד.
מצרכים:
סיר גדול, רחב ושטוח
לתערובת הקציצות:
1 ק"ג פרגית טרייה טחונה
1 בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים
1 קישוא גדול מגורר וסחוט מנוזלים
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לרוטב:
1 שקית אפונה עדינה (של סנפרוסט)
- אין צורך בהפשרה מוקדמת, פשוט העבירו את האפונה העדינה הקפואה למסננת ושטפו במים פושרים.
1 בצל קצוץ קטן קטן
3 כפות שמן זית
כ-2 כוסות מים רותחים
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית מלח
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה גדולה את כל מצרכי הקציצות: הפרגיות, הקישוא הסחוט, הבצל הסחוט, פירורי הלחם, המלח והפלפל ומערבבים היטב (עדיף עם הידיים).
בסיר רחב ושטוח (הכי גדול שיש לכם) מחממים על להבה בינונית את שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.
מוסיפים את המים הרותחים ומתבלים בכורכום ובמלח.
- בהמשך נרצה שהמים יגיעו בערך עד ל-3/4 גובה הקציצות. עדיף להתחיל עם פחות ומקסימום להוסיף בהמשך.
- גם האפונה תוציא מים בהמשך, אז אל דאגה, יהיו מספיק נוזלים.
עם ידיים לחות יוצרים קציצות יחסית קטנות (יותר כיפי ) מתערובת הפרגיות ומכניסים לסיר בשכבה אחת, אחת ליד השנייה. אל תחששו לדחוס את הקציצות עד שכולן נכנסות.
כעת, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומנערים מדי פעם את הסיר עד שמשנות את צבען.
מסירים את המכסה, מוסיפים את האפונה העדינה, מערבבים ומחכים לרתיחה.
מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים עוד כשעה.
מומלץ להגיש יחד עם אורז לבן (גם פירה יעבוד פה יופי).
עד הפעם הבאה,
מיכל
נ.ב – ביקרתי כאן ב-28/10/20 ושדרגתי את התמונות .
8 תגובות
אפשר להחליף את הפרגית בבקר או עוף טחון ?
היי רונית, כמובן שניתן להחליף בבקר או עוף טחון. היתרון הפרגית הטריה הטחונה הוא העסיסיות הרבה שבה.
מה החידוש פה ?
שלום פרידה,
אין כאן התיימרות לחדש אלא רק לכתוב מתכון טוב וטעים שמי שמעוניין להנות ממנו – מוזמן. תמיד יהיו כאלה שמכירים וכאלה ששמחים להכיר מתכון חדש.
אפשר גם לטגן את הקציצות?
הכוונה במקום לבשל אותם ברוטב עם האפונה? אפשרי בהחלט, התערובת נפלאה ויתקבלו קציצות מטוגנות טעימות מאד.
היי, בלי ביצים? לא יתפרקו בבישול?
לא – יוצאות מושלמות