כפי שהובטח בפוסט הזה, של קינוח הגלידה המהיר והקוצר מחמאות, היום אני מביאה לכם עוד מאותו "על האש דגים".
במהלך אותו שבוע, המפגש הלך ונרקם בוואטסאפ, התחלנו לסגור את כל פרטי המי, מה ומו, עד שעומר הודיע: "על האש דגים אצלנו". קול.
אצל עומר, כמו אצל עומר, הכל בגדול. אפשר לומר שהבחור פתח חנות דגים קטנה באותה שבת – אתם יודעים, שלא ייחסר (אפשר לנחש את שורשיו בקלות, אה?).
צידנית גדולה מלאה בקרח ובהמון דגים בשילוב ריח עז של שום ולימון שהציפו את המטבח הפתוח (עם ברז הזהב!) הבטיחו כי אנו עומדים בפני ארוחה שווה ביותר.
הניסיון לימד אותנו כי קודם עלינו לדאוג לקיבתם של הגמדים שלנו ואחר כך להתפנות לסעודת הגדולים (בעוד הילדודס צופים בדינוזאור הטוב, כן? ). כך שקודם השיפודים של הילדים עלו לאש ורק לאחריהם הדגים. אך כל דבר בעתו- לפני שהדגים הונחו על המנגל, הם קיבלו טיפול מכל הלב – ששילב גם הפעלה לחלק מהילדים שלא נרתעו מהמגע עם הדגים ז"ל.
שוב, כמו בכמה מהפוסטים הקודמים, לא מדובר ממש במתכון עם מידות וכמויות, משום שאלו משתנים בהתאם להעדפות ומספר הדגים שאתם מכינים. אנסה בכל זאת לכמת חלק מהמרכיבים.
מצרכים:
דגי דניס שלמים שנפתחו ונוקו היטב (על ידי מוכר הדגים המיומן שאתם סומכים עליו).
- גם דגים אחרים, כמו מוסר ים, פרידה ולברק (האהוב עליי) לדוגמא, יתאימו.
למרינדה:
1 כוס שמן זית איכותי
10 שיני שום כתושות
- הפעם כמות המרינדה הוכפלה – אז השתמשו בשתי כוסות שמן זית ו- 20 שיני שום כתושות.
עלים קצוצים של צרורות של עשבי תיבול, לפי טעמכם האישי. הפעם היו:
כוסברה
פטרוזיליה
חמציצים (גם אותי הפתיע (סמיילי))
נענע
מיץ סחוט טרי משני לימונים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי:
בצל ירוק קצוץ
גרידת לימון
להכניס לתוך הדגים:
פלחי עגבנייה
פלחי לימון
להגיש לצד הדג:
רבעי לימון
מלח ים אטלנטי
לצלייה על האש:
רשתות ברזל לצליית דגים (עומר קנה בשוק כמות גדולה, אמרו לי שניתן להשיג בהרבה מקומות (לדוגמא בהום סנטר).. מודה שלי עוד אין כאלה בבית – אבל הן נוספו לרשימה לקראת פתיחת עונת המנגלים).
אם אין רשת צלייה שכזו – נייר אלומיניום יעשה עבודה טובה (אך לא זהה, הסבר יבוא בהמשך..).
הוראות הכנה:
לפני הכל, שולחים את הגברים להבעיר אש במנגל (השד השוביניסטי השתחרר).
מכינים את המרינדה: לקערה גדולה מכניסים את כל עשבי התיבול הקצוצים, השום הכתוש, שמן הזית, מיץ הלימון הסחוט, המלח והפלפל (ואם בא לכם אז גם בצל ירוק קצוץ וגרידת לימון). מערבבים היטב ומניחים בצד.
- אם אתם מעוניינים במרינדה קצת יותר משחתית – הניחו את כל מצרכי המרינדה במעבד מזון ועבדו למרקם הדומה לפסטו.
מוציאים את הדגים הנקיים מהקירור, מייבשים אותם היטב בעזרת נייר סופג, ובעזרת הידיים, מעסים כל דג, מבפנים ומחוצה לו, במרינדה.
ממלאים כל דג בפרוסות לימון ועגבנייה.
כעת, מכניסים כל 2-3 דגים לרשת הצלייה (תלוי בגודל הרשת שלכם), או לחלופין אם אין לכם רשת צלייה – עוטפים כל דג בנייר אלומיניום.
- התוצאה לא תהיה זהה היות ועם רשת הצלייה הדגים מקבלים ממש טעם של "על האש" (במובן החיובי) וגם מראה צלוי מהמם של "שתי וערב", לעומת צלייה עם נייר האלומיניום שדומה יותר לאפיית דג בתנור (גם מאד טעים, אך שונה).
מניחים את רשתות הצלייה על המנגל בין 5-7 דקות לכל צד (תלוי בגודל הדג).
מורידים מהאש ומגישים בליווי רבעי לימון שמומלץ לסחוט מעל וקעריות מלח ים אטלנטי לאלו שתמיד ייחסר להם מלח.
מומלץ להגיש יחד עם סלטים טריים, תפוחי אדמה בתנור ואורז פרסי של נטלי (עוד מתכון שיגיע לבלוג בבוא היום..) – הצלחה מובטחת!
אפשר לומר שמנה זו לגמרי מהווה סיפתח של הקיץ הממשמש ובא, מה אתם אומרים?
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל