בבית שלנו צורכים כמות מייפל לא הגיוניות.
באמת. קצת לא נעים לי לחשוף בפניכם את קצב חיסול הבקבוקים.
האמת היא שרק דייסות הקוואקר ששני הקטנים שלי עדיין מחסלים בהנאה רבה (מודה שגם אני בימים קרים נהנית מקערת דייסה חמימה) אחראיים לחלק נכבד מאחוזי צריכת המייפל של הבית.
כמובן שכשאני מדברת על מייפל, אני מתכוונת אך ורק לדבר האמיתי (והיקר!!) – מייפל, טבעי, טהור ואורגני. כמו זה למשל:
אותו מייפל מוסיף ומשדרג כל כך הרבה מנות: רטבים, תבשילים, עוגות, משקאות וכמובן, איך לא – הוא ה-bff הבלתי מעורער של הפנקייק והפרנץ' טוסט – שגם הם תושבי קבע אצלנו בתפריט. אוסיף ואספר לכם שעד לא מזמן בני הקטן והמתוק בן השנתיים וחצי קרא לאמא שלי pan-cek"" במקום סבתא...
בתקופה הקרובה אביא לכם כמה מהמתכונים האהובים על משפחתי בהם המייפל הסמיך, הממכר, בעל הצבע הענברי והיפיפה מהווה מרכיב מרכזי.
נתחיל היום דווקא עם "עוף במייפל" ולא עם המנות המתוקות המתבקשות (שיבואו בהמשך).
זוכרים את המתכון המוצלח של העוף במבה? הכובש ילדים ומבוגרים כאחד – באותו ז'אנר של מנות מוצלחות עם שם קליט לילדודס, נמצא העוף מייפל הזה. מדובר בעוד מנה שמפציעה מדי פעם בארוחות הצהרים שלנו ומרעננת את שגרת השניצל, בולונז וחבריהם (כמה שפשוטים, גם את המתכונים שלי לגרסה האהובה שלהם אני מתכננת להביא לכם בהמשך..הרבה תוכניות יש לי ).
למרות שמקורו של המתכון הזה הוא בספר לתינוקות (!), נתפסו בעדשתי כבר כמה מבוגרים מלקקים את הצלחת ומבקשים תוספת ממנו. אני מזהירה מראש, זו אינה מנה יפה, אך טעמה לגמרי מכפר על המראה הקצת "טשולנטי" שלה.. נסו ולא תתחרטו.
זהו מתכון של מיכל וקסמן הנפלאה מספרה (שהוא כבר בגדר אינציקלופדיה לאמהות לתינוקות) – "טעמים ראשונים" (כרגיל, עם כמה שינויים, תוספות והתאמות שלי).
מצרכים:
8 פולקעס (שוקיים) של עוף (או 4 כרעים מופרדים אם מעדיפים)
- מאז כל התחקירים אודות העוף, אני מנסה להקפיד לבשל עם עוף אורגני, במיוחד לאור העובדה כי עוף הינו מרכיב מרכזי בתפריטים של הילדים שלי. כאן השתמשתי ב-"טבעוף" שביקשתי מהקצב בסופר להוריד ממנו את העור.
2 בצלים פרוסים
4 שיני שום כתושות
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות (באותו גודל כמו הבטטות).
1/2 כוס מייפל
1/2 כוס סויה
1/2 כוס מרק עוף/יין לבן (אם יש בקבוק פתוח)/מים חמים
- אני השתמשתי בשאריות נוזל מרק עוף שהקפאתי בקופסאות, זוכרים את הטיפ הזה?
1 כפית ג'ינג' טרי מגורד
- זוכרים את הטיפ שנתתי לכם במתכון של ה"עוף במבה"? אני שומרת את הג'ינג'ר שלי בפריזר, כך שכשזקוקה לג'ינג'ר מגורד במתכון, אני מקלפת קצה שלו צ'יק צ'אק בעזרת סכין ומגרדת את הג'ינג'ר הקפוא עם המגרדת האהובה עליי (אותה אחת שהיללתי במתכון הזה של הפאי לימון).
4 כפות שמן לטיגון (אני השתמשתי בחמניות)
פלפל שחור גרוס טרי
אופציונלי לאוהבי החריף:
1 כף צ'ילי מתוק
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ (או יותר, בהתאם לעוצמת חריפות הפלפל ורמת האש המועדפת עליכם).
- כשאני מבשלת מנה זו לילדיי, אני מוסיפה את הצ'ילי המתוק ומוותרת על הפלפל הירוק.
הוראות הכנה:
בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כ-5 דקות עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עוד כדקה.
- מי שמשתמש בפלפל הירוק החריף מוסיף אותו עם השום.
מניחים את חלקי העוף מעל הבצל, סוגרים את המכסה ומבשלים על אש גבוהה יחסית כ-5 דקות נוספות (לא הופכים באמצע!). העוף כך בעצם מתאדה, מלבין ומגיר "עסיס" נפלא.
בזמן שהעוף מתאדה לו, מערבבים בקערה את הסויה, מייפל, צ'ילי מתוק, ג'ינג'ר ומרק/יין/מים.
שופכים תערובת זו על העוף בתום 5 הדקות של האידוי. טוחנים מעל העוף פלפל שחור טרי.
מוסיפים בין חלקי העוף את קוביות הבטטות ותפוחי האדמה ו"משקים" אותם ואת העוף ברוטב בעזרת כף.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית בין 45 דקות לשעה.
הנה לכם ארוחה לכל המשפחה.
..Satisfaction guaranteed
עד הפעם הבאה,
מיכל
נ.ב – מעדכנת אתכם שביקרתי פה ב31/7/18 ושדרגתי קצת תמונות.
9 תגובות
הי מיכלי,
בטו אנסה את הרוטב הזה! מוסיפה ,שאני גם מבקשת מהקצב להסיר את העור ובנוסף מבקשת לקטום את קצה העצם של הפולקע.בעיני זה יותר אסתטי בעת ההגשה.
מסכימה איתך לגמרי! גם אני עושה את זה לפעמים.. צריכה להפוך את זה לנוהל קבוע. תודה 🙂
כבר מספר פעמים יצא לי להכין את המנה הזאת. כל כך פשוטה ועם זאת כל כך טעימה!
ואיך לא, גם ילדים משתגעים עליה.
קארינוש :)) מרגש אותי לשמוע על בישולייך..
אם אני מכפילה את כמות העוף, האם אני גם מכפילה את כמות הרוטב?
בדיוק – פשוט הכפילו הכל.. בתיאבון!
האם חובה להשתמש בעוף עם עצמות? האם חזה עוף / פרגית יתאימו גם?
האם אפשר להשתמש בחלקי עוף ללא עצמות כמו חזה עוף / פרגית?
פרגיות בהחלט יתאימו