מכירים את זה שלפעמים פשוט לא הולך לכם? מן רצף כזה של דברים שפשוט לא מסתדרים.. כזה היה לי באותו יום שאפיתי את העוגיות הללו לראשונה.
ניסיתי במטבחי כל מיני מתכונים חדשים לקראת פסח ופשוט מתכון אחר מתכון יצאו מאכלים שממש לא שווה להעלות לבלוג, אפילו רחוק מזה. בשילוב קערה שנפלה לי על הרצפה, כוס שנשברה ועוד כמה פינוקים קטנים הכרזתי לעצמי – טוב מיכל, היום הוא לא היום שלך.
ואז הגיע המושיע, או יותר נכון לומר – המושיעות! דווקא העוגיות הפשוטות שהכנתי בדקה וחצי ברגע האחרון הצילו את המצב. עוגיות נימוחות, רכות וכל כך טעימות, המורכבות מטחינה גולמית, דבש, קמח שקדים ושומשום, בעיקר. תאמינו לי שתרצו להכין את העוגיות ללא גלוטן האלו ממש לא רק בימי הפסח – אני יודעת שאני אשמח לחזור אליהן שוב ושוב לאורך השנה.
שימו לב כי אין ביצים במתכון זה – יתרון רציני בימים אלו. בנוסף, יש להוציא את העוגיות מהתנור כשהתחתית שלהן מזהיבה, אך הן עדיין רכות מדי לאכילה – זה בסדר! העוגיות מתקשות רק לאחר שהן מתקררות, כך שתצטרכו להפגין מעט איפוק. לא הבטחתי שיהיה קל .
העוגיות נשמרות מצוין כמה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
מצרכים:
1/2 כוס שומשום
1 וחצי כוסות שקדים טחונים
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/3 כוס דבש
1/3 כוס טחינה גולמית
1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים קמח שקדים, סודה לשתייה ומלח.
בקערה גדולה מערבבים את הטחינה הגולמית, הדבש והוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את היבשים לקערת הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
שופכים את השומשום לצלוחית ובעזרת ידיים נקיות יוצרים כדורים מהתערובת, אותם מגלגלים בצלחת השומשום, כך שייעטפו היטב.
מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה ומועכים אותם מעט.
אופים את העוגיות במשך כ-10 דקות, עד שהתחתית שלהן זהובה.
מצננים את העוגיות ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
8 תגובות
עוגיות נהדרות
תודה!!
שלום וברכה. מה מידת הכוס בבקשה.
תודה. רוצה להכין.
הי אודי אני משתמשת בכוסות מדידה רגילות- כוס 240 מל
היי,
במצרכים כתוב כוס וחצי שקדים טחונים ובהוראות הכנה כתוב להוסיף את הקמח שקדים. מה נכון?
תודה.
הי יונית מצטערת על חוסר הבהירות – מדובר באותו מוצר
הי!
העוגיות יצאו מאוד טעימות אבל במרקם קצת צמיגי, מה יכולה להיות הסיבה? נראה לי שהיו בתנור קצת מעל 10 דקות…
היי אורית אלו עוגיות רכות ומעט צמיגיות, לא מהזן של העוגיות הפריכות. יש מצב שיצא לך כמו שצריך 🙂